شکسپیر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزایش تنش ها در منطقه خلیج فارس را رویکردی عمدی خواند که از سوی رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و آمریکا سازماندهی می شود. او گفت: اسراییل می خواهد ایران را نابود کند چون تهران مخالف توسعه طلبی های تلآویو در منطقه است. عربستان هم با دولت های دموکراتیک منطقه از جمله ایران و یمن مخالف است. آمریکا هم یک قدرت زورگو و گستاخ است که از هر کشوری که می خواهد مستقل باشد، متنفّر است.
این تحلیل گر مسائل سیاسی افزود، متاسفانه یک کشور چهارم به نام انگلیس هم هست که سادهلوحانه تصور می کند منافعش از طریق دنباله روی از فرد احمقی چون دونالد ترامپ تامین می شود. در این میان فرانسه و آلمان هم به دلیل رفتار بزدلانه انگلیس می ترسند از خود شجاعت نشان دهند.
آمریکا پس از خروج از برجام و در ادامه فشار حداکثری برای کشاندن ایران پای میز مذاکره دست به جنگ روانی تازهای زده است. دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بهرغم توسل به اقدامات تحریکآمیز مختلف مانند قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی، ارعاب مشتریهای نفتی ایران، ارسال چندین بمبافکن و ناو به منطقه در رسیدن به اهدافش در قبال ایران ناکام مانده است
او به هر لحنی برای مجاب کردن تهران به مذاکره با دولت او متوسل شده است، اما با اراده محکم ایران مواجه شده است.
شکسپیر معتقد است که آمریکا به عمد از توافق برجام خارج شد تا ایران را پای میز مذاکره کشانده و قوای نظامی اش را تسلیم کند.
وی با یادآوری این نکته که ایران در ۲۰۰ سال گذشته به هیچ کشوری حمله نکرده افزود: اما سایر کشورها در این مدت رویکرد خصمانه ای را علیه ایران دنبال کرده و اینکه آمریکا می خواهد درباره برنامه موشکی ایران مذاکره کند راه ساده ای برای این است که از ایران بخواهد خود را تسلیم کند.
این تحلیل گر مسائل سیاسی از اینکه ایران از توانمندی دفاعی و مردم آن از شجاعت بالایی برخوردار هستند ابراز خرسندی کرد.
شکسپیر درباره توقیف نفتکش گریس یک هم اظهار داشت که انگلیس به دستور آمریکا دست به چنین اقدامی زده است. او توضیح داد: در حال حاضر دو رقیب برای تصاحب سمت نخست وزیری (بوریس جانسون و جرمی هانت)، مصمم هستند نشان دهند که انگلیس سگ آمریکاست.
نیروی دریایی انگلیس هفته پیش در اقدامی خلاف حقوق بینالملل، نفتکش گریس یک حامل نفت ایران را به ادعای نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه، در تنگه جبل الطارق توقیف کرد.
این کشور به تازگی به بهانه نگرانی از اقدام تلافی جویانه ایران در رفت و آمد کشتیهای تجاری تجاری اش در تنگه هرمز دست به اقدامات تحریک آمیز زده و ناوهای جنگی اش را در خلیج فارس مستقر کرده است.
وزارت حمل و نقل انگلیس سطح هشدار امنیتی را برای کشتیهایی که با پرچم انگلیس از تنگه هرمز عبور میکنند، افزایش داده و «جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس نسبت به تحولات منطقه ابراز نگرانی است. وی تصریح کرده است که این کشور با دقت اوضاع را زیر نظر دارد.
شکسپیر رفتار انگلیس را چاپلوسی این کشور برای آمریکا می داند. او گفت: انگلیس تصور می کند که برای جبران خسارت های اقتصادی برگزیت باید توافق تجاری بزرگی را با آمریکا امضا کند و از این روی چاپلوسی می کند. اما برون داد برگزیت هرچه باشد، ترامپ انگلیس را زیر پاهای خود له خواهد کرد و اعتماد به او کاری احمقانه است.
این تحلیل گر انگلیسی درباره اقدام ایران برای کاهش تعداتش در برجام هم گفت: ایران چاره ای نداشت تا بر اساس بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام دست به چنین کاری بزند.
او گفت: شما یا بایستی مقابل آمریکا بایستید یا له شوید. شکسپیر از اینکه ایران بر خلاف انگلیس مقابل زورگویی های آمریکا ایستادگی می کند ابراز خرسندی کرد.
جمهوری اسلامی ایران یکشنبه گذشته به دنبال عدم پایبندی گروه ۱+۴ به تعهدات برجامی خود و برآورده نشدن مطالبات ایران در این توافق، گام دوم کاهش تعهدات خود در توافق هستهای را اجرا کرد که بر اساس آن، ایران دیگر محدودیت سطح غنیسازی تا سقف ۳.۶۷ درصد را رعایت نخواهد کرد.
در گام نخست کاهش تعهدات هستهای هم ایران اعلام کرد که به محدودیتهای برجام در زمینه میزان ذخایر اورانیوم ۳.۶۷ درصد و ۱۳۰ تن آب سنگین پایبند نخواهد بود.
جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر ادامه کاهش تعهدات برجامی خود تاکید کرده این گامها در چهارچوب برجام و طبق بندهای ۲۶ و ۳۶ این توافق است و در صورتی که شرکای برجام گامهای لازم برای ایفای تعهدات خود بردارند این اقدامات به سرعت قابل بازگشت است.