به گزارش خبرگزاری فرانسه از کالیفرنیا، گروهی از مردم در یکی از مناطق شهر سان دیه گو در ایالت کالیفرنیا در اعتراض به سیاست های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در خصوص مهاجرت تظاهرات کردند.
در همین ارتباط، هزاران نفر در شهر "سن ایسیدرو" در مرز آمریکا و مکزیک و سایر شهرهای ایالت کالیفرنیا تظاهرات کردند و بسته شدن اردوگاه های مهاجران را خواستار شدند.
تظاهر کنندگان، اردوگاه های مهاجران را "اردوگاه های اجباری" توصیف کردند.
آنان دست نوشته هایی با خود حمل می کردند که روی آنها نوشته شده بود: «اردوگاه های کار اجباری را تعطیل کنید»، «جای کودکان در سلول نیست»، «ما نازی نیستیم».
همچنین تظاهرات مشابهی نیز در دیگر شهرهای آمریکا از جمله لس آنجلس و واشنگتن دی سی برگزار شد.
در همین ارتباط، چندی پیش نیز "میشل باچله" کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره شرایط اسکان مهاجران و آوارگان در بازداشتگاه های مرزی آمریکا بشدت ابراز نگرانی کرده و گفته بود که از شنیدن خبرهای مربوط به وضع آوارگان در آمریکا شوکه شده است.
باچله از این مساله که کودکان مهاجر بدون دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و غذا مجبور هستند، روی زمین و در بازداشتگاههای شلوغ بخوابند و از شرایط بهداشتی بسیار ضعیفی برخوردارند، ابراز تأسف کرد.
وزارت امنیت داخلی آمریکا هفته گذشته در گزارشی نسبت به شمار زیاد مهاجران در بازداشتگاههای آمریکایی هشدار داد و اعلام کرد که در این مراکز، هزاران مهاجر از کشورهای آمریکای مرکزی به سر میبرند.
همچنین دو روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» و «ال پاسو تایمز» روز شنبه با انتشار مقالهای، وضع یک ایستگاه گشت مرزی در شهر کلینت ایالت تگزاس را شرح دادند که صدها کودک در آن با لباسهای کثیف در اتاقکهای آلوده به میکروب و بیماری نگهداری میشوند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا این گزارش رسانه ها را حقه و کلک خواند و از اصحاب رسانه دعوت کرد از این مراکز بازدید کنند.
در همین حال، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد زیان وارده به این کودکان به واسطه ادامه این وضع نگران کننده، هشدار داد.
ترامپ نسبت به وضع مهاجران در بازداشتگاههای آمریکایی، همدردی اندکی نشان داده و از مهاجران خواسته در صورت نارضایتی از این شرایط، به آمریکا مهاجرت نکنند.
رئیس جمهوری آمریکا از زمان کارزار انتخاباتی تا حضور در کاخ سفید، بحث تقابل با مهاجران را تا تنش با کنگره این کشور برای ساخت دیوار مرزی با مکزیک بالا برد و حتی تا چندی پیش در صدد اعمال تعرفه بر کالاهای مکزیکی به بهانه خودداری مقامهای آن کشور در مقابله با عبور مهاجران بر آمد.
وی بارها با طرح این ادعا که نمایندگان دمکرات کنگره عامل تشدید ناامنی در مرزها هستند، گفته است که آنها برای مقابله با مهاجرانی که از مرزهای مکزیک وارد آمریکا میشوند، با سیاستهایی همچون ساخت دیوار مخالفت میکنند.
ترامپ با متهم کردن دمکراتها به حمایت از سیاست مرزهای باز، اعلام کرده است که سیاستهای مهاجرتی نمایندگان حزب مخالف، به جرایم خشونت بار و قاچاق مواد مخدر و انسان منتهی خواهد شد.
مناقشه بر سر تأمین بودجه درخواستی ترامپ برای ساخت دیوار مرزی، به تعطیلی ۳۵ روزه دولت آمریکا در سال گذشته منتهی شده بود.