یزد - ایرنا - معاون حقوقی و امور مجلس بانک مرکزی گفت: در جنگ اقتصادی،توقع این است که فعالان اقتصادی به چشم یک متهم به بانک مرکزی نگاه نکنند چون این بانک فقط سیاستگذار است و بخاطر شرایط خاص اقتصادی و سیاسی کشور درگیر کار اجرایی شده است.

سید امیرحسین طیبی فرد روز شنبه در نشست مجمع نمایندگان استان یزد با موضوع بررسی مشکلات ارزی و صادراتی تولیدکنندگان یزدی اظهار داشت: کنترل قیمت ارز و ثبات در بازار که ناشی از همکاری این بانک و تولیدکنندگان است سبب می‌شود فعالان اقتصادی بهتر بتوانند برای فعالیت‌های بازرگانی و اقتصادی خود برنامه ریزی کنند.

وی با بیان اینکه در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم و بعد از تحریم‌ها و تشدید آنها مقداری عملیات، خدمات بانکی و تبادل ارز دچار اختلال شده افزود: تولیدکنندگان و صنعتگران، سربازان و فرماندهان این عرصه محسوب می‌شوند.

معاون بانک مرکزی تصریح کرد: بعد از تشدید تحریم‌ها، تلاطم و التهاب برای تعیین قیمت ارز بوجود آمد، به همین دلیل مصوبه‌ای از سوی سران سه قوه صادر شد که صادرکنندگان را مکلف کرد ارز حاصل از صادرات خود را به بازار عرضه کنند.

طیبی فرد ادامه داد: برای مدیریت بازار به وحدت، همکاری و مشارکت آحاد جامعه و تمام فعالان اقتصادی و حضور آنها نیاز است تا با کمک به بانک مرکزی مدیریت بازار میسر شود و امروز قیمت ارز به جای ۱۹ هزار تومان به ثبات در کانال ۱۲ هزار تومان برسد.

وی تأکید کرد: کسی که فرمانده جنگ اقتصادی است قطعاً خودش می‌داند که جنگی واقع شده و حتماً می‌داند که تحریم‌هایی وجود دارد بنابر این باید بداند مدیریت بانک مرکزی و توفیقات امروز بر اساس نظام‌های حقوقی و توأم بودن مسئولیت و اختیار است.

این مسئول با اشاره به حضور تعدادی از نمایندگان بخش‌های خصوصی از جمله در اتاق بازرگانی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسات تصمیم گیری ها گفت: قبل از صدور بخشنامه‌های جدید با بخش‌های مختلف تولیدی و خصوصی از جمله ۳۵۰ صادرکننده، جلسه داشته و از نظرات آنها استفاده کرده‌ایم.

معاون حقوقی و امور مجلس بانک مرکزی همچنین با انتقاد از نظر برخی تولید کنندگان مبنی بر اینکه صنعت نمی‌تواند هزینه سیاست را بپردازد، تأکید کرد: اگر بانکداری را هم یک صنعت اقتصادی و یک شاخه از آن بدانیم بانک مرکزی هم به تنهایی نمی‌تواند هزینه سیاست را پرداخت کند و فقط بانک مرکزی را مأمور و مکلف دانست و بقیه هیچ مسئولیتی نداشته باشند.

طیبی فرد تصریح کرد: روش‌های برگشت ارز که امروز وجود دارد نسبت به چند ماه قبل تغییر نکرده بلکه بخشنامه‌های جدید صرفاً تکمیل بخشنامه‌های قبلی بوده است.

در این جلسه مقرر شد تا پیشنهادات واحدهای تولیدی به بانک مرکزی جمع بندی و جلسه‌ای در این خصوص دوباره برگزار شود.

۱۹۶۸/‏‬ ۶۱۹۷