مدیرکل برنامه ریزی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری عصر شنبه در جلسه شورای توسعه و برنامهریزی کردستان که با حضور معصومه ابتکار برگزار شد، گفت: سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده استانهای کشور به دنبال تبیین شاخصهای عدالت جنسیتی است.
بهناز موحدی افزود: اگر قرار است در حوزه زنان اتفاقهای خوبی رقم بخورد ابتدا باید با توجه به بوم و ساختارهای فرهنگی و اجتماعی هر استان مشکلات و نیازها و استعدادهای این قشر شناسایی و برای آنها راهکار اندیشیده شود که سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده استانهای کشور به دنبال این مهم است.
وی ادامه داد: این سند با مشخص کردن نیازها و روشن کردن راهبردهای مناسب در حوزه زنان و خانواده در واقع راهنمای فعالیتهای ما برای تصمیم گیری و برنامه ریزی در خصوص این قشر است.
موحدی با تاکید بر اینکه شناسایی دقیق وضعیت زنان به طور قطع نیازمند نگاه استانی است، اضافه کرد: با توجه به زیست و تنوع فرهنگها و خرده فرهنگها در کشور، هر استان شرایط بومی اجتماعی و فرهنگی متفاوتی نسبت به استانهای دیگر دارد و نمیتوان برای همه نقاط ایران در این زمینه نسخه واحدی پیچید.
وی در ادامه به برخی برنامههای پژوهشی انجام شده در کردستان برای اجرایی شدن این سند اشاره کرد و گفت: نرخ بیکاری سنین بالای ۱۵ تا ۲۹ سال، افزایش روند طلاق و مشارکت اقتصادی پایین از جمله این محورها است.
مدیرکل برنامه ریزی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: کردستان در همه موارد در مقایسه با متوسط کشوری وضعیت مطلوبی ندارد.
وی میزان نرخ زنان سرپرست خانوار در استان را هم بالا برشمرد و یادآور شد: این بررسی نشان داد که میزان تکفل زنان در کردستان بالاست و زنان مقرری بگیر سازمان تأمین اجتماعی در این استان در مقایسه با کشور وضعیت نامناسبی دارند که نشان میدهد اشتغال زنان در بخش غیررسمی استان، آنان را از قرارگیری زیر چتر حمایتی تأمین اجتماعی باز داشته است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به افزایش میانگین سن ازدواج در کردستان در سالهای نیز اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: در بررسی انجام شده، بیشترین میزان طلاق در استان بین سالهای اول تا سوم ازدواج بوده است.
موحدی به فاصله نرخ باسوادی زنان کردستان در مقایسه با متوسط کشوری هم اشاره کرد و افزود: موضوع پوشش تحصیلی در کشور مطلوب است اما هنوز در برخی استانها مانند کردستان با مشکلاتی در این زمینه مواجه هستیم.
وی یکی از دلایل ادامه ندادن تحصیل در مقاطع ارشد و دکترای حرفهای زنان در کردستان را بی انگیزگی برای دستیابی به فرصتهای شغلی برشمرد و گفت: زنان این استان در مشارکتهای سیاسی هم ضعیف ظاهر شده اند به طوریکه در مجلس شورای اسلامی کرسی ندارند اما در شوراهای شهر و روستا وضعیت به نسبت بهتر است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به فعال نبودن سمنهای مرتبط با زنان و خانواده در استان هم اشاره کرد و یادآور شد: از ۴۵۰ سمن در استان تنها ۴۵ سمن در این حوزه زنان فعالیت دارد.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده به منظور بررسی مشکلات و مسائل حوزه زنان روز شنبه از طریق فرودگاه شهدای سنندج وارد کردستان شد.
معصومه ابتکار در بدو ورود مورد استقبال استاندار، معاونین استانداری کردستان، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری و جمعی از مسئولان اجرایی این استان قرار گرفت.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در سفر یک روزه خود به استان کردستان از طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار استان در سنندج بازدید کرد، در نشست تخصصی بررسی مسائل و مشکلات حقوقی و فقهی (شافعی) حوزه زنان و جلسه طرح ملی گفت و گوی خانواده نیز شرکت کرد.
ابتکار همچنین در این سفر از طرح تأمین خُرد با رویکرد بانکداری پیوندی در روستای نوره شهرستان سنندج بازدید کرد و در برنامه زنده گفتمان که از مرکز صدا و سیمای مرکز کردستان پخش شد نیز حضور یافت.
پایان بخش برنامههای سفر یک روزه معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده به کردستان، شرکت در نشست شورای توسعه و برنامهریزی استان بود.
۹۹۳۷/۹۱۰۲