تهران- ایرنا- شبکه تلویزیونی "المیادین" لبنان، شنبه شب گزارش داد که امارات متحده عربی ۵۰۰ نظامی را از بندر عدن در جنوب یمن برای آموزش نظامی، به ابوظبی انتقال داده است.

به گزارش تارنمای این شبکه لبنانی، این افراد وابسته به شورای انتقالی جنوب یمن هستند که در این منطقه فعالیت دارند.

این خبر دو هفته پس از آن منتشر می‌شود که هفتم تیرماه ۹۸ منابع خبری اعلام کردند؛ امارات تصمیم گرفته حضور نظامی اش را در یمن کاهش دهد و مقام‌های ابوظبی با اعتراف به این اقدام، در عین حال ادعا کردند این موضوع به خاطر تحولات اخیر خلیج فارس صورت می‌گیرد.

با وجود این، اما برخی منابع غربی اعلام کردند که کاهش نظامیان اماراتی در یمن موجب نخواهد شد که دولت ابوظبی حمایت‌های مالی و تسلیحاتی اش از گروه‌های شبه نظامی اش در یمن را کاهش دهد و به این کار ادامه خواهد داد.

اردیبهشت دو سال پیش (می ۲۰۱۷/‏‬ ۱۳۹۶) بود که "عیدروس الزبیدی" استاندار پیشین عدن پس از برکناری از سمتش و با حمایت رسمی "امارات متحده عربی" شورای انتقالی جنوب یمن را بنیان گذاشت.

عناصر شورای انتقالی جنوب اینک کنترل استان‌های جنوبی یمن را در اختیار دارند؛ ابوظبی سعی دارد با استفاده از این عناصر، قدرتی موازی با دولت مستعفی منصور هادی (وابسته به عربستان) در یمن به وجود بیاورد.
ابوظبی بعدها جزیره سقطری (سوکاترا) در خلیج یمن را اشغال کرد و با تحریف تاریخ آن، سعی دارد سند این جزیره را به نام خود ثبت کند.

اکنون تکلیف استان‌های جنوبی یمن که تحت سیطره عناصر وابسته به امارات غارت می‌شود، روشن است؛ دولت مستعفی منصور هادی (وابسته به عربستان) حتی اجازه ندارد در این استان‌ها جلسه تشکیل دهد و پیش از این، چندین بار به وزرای کابینه منصور هادی اجازه داده نشد که وارد عدن شوند و همین امر، موجب درگیری نیروهای وفادار به دو طرف شد.

آخرین درگیری میان نیروهای شورای انتقالی جنوب تحت حمایت امارات و مزدوران وابسته به دولت مستعفی که از حمایت دولت عربستان برخوردار هستند، به بهمن ماه ۹۷ باز می‌گردد. در این درگیری شماری از نیروهای دو طرف کشته و یا زخمی شدند.

عربستان که با اشغال جنوب یمن از سوی اماراتی‌ها متحمل ضربه سخت تاکتیکی شد، تلاش کرد که پیامدهای این ضربه را با حضور خود در استان‌های "المهره" و "حضرموت " در شرق یمن جبران کند؛ سعودی‌ها خوب می‌دانند که که لحظه‌ای غفلت از مناطق شرقی یمن موجب می‌شود که این مناطق از سوی امارات به سرنوشت عدن دچار شوند؛ به همین خاطر تاکنون به ابوظبی اجازه نداده است حضور عناصر جدایی طلب جنوب را در استان‌های شرقی یمن تقویت کند.

امارات متحده عربی و عربستان سعودی پس از حمله فروردین ماه ۹۴ به یمن، هر یک کنترل بخش‌هایی از این کشور را در دست دارند و از مزدوران محلی برای عملیات علیه نیروهای یمنی استفاده می‌کنند.