تهران- ایرنا- استان خراسان شمالی در دولت تدبیر و امید همواره مورد توجه بوده و به دلیل همجواری با ترکمنستان یکی از استان‌های بااهمیت تلقی می‌شود.

به بهانه دومین سفر رئیس‌جمهوری به استان خراسان شمالی، اقدامات دولت در این استان را مرور می‌کنیم:

تعداد واحدهای تولیدی و خدماتی ایجادی در استان خراسان شمالی از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون

در بخش صنعت تعداد ۱۱۲ واحد تولیدی و خدماتی با میزان سرمایه‌گذاری ۱۲,۳۴۲ میلیارد ریال صورت گرفت که اشتغالزایی ۲۸۷۰ نفر را به همراه داشت.

در بخش معدن نیز تعداد ۱۰۳ واحد تولیدی و خدماتی با میزان سرمایه‌گذاری ۵۶۵ میلیارد ریال صورت گرفت که به‌موجب این سرمایه‌گذاری ۶۴۴ نفر مشغول به کار شدند.

همچنین در بخش کشاورزی ۳۶۰ واحد تولیدی و خدماتی با سرمایه‌گذاری ۱,۹۷۳ میلیارد ریال انجام شد که بر اساس آن برای ۱۳۳۷ نفر شغل ایجاد شد.

در بخش خدماتی و گردشگری هم نیز ۳۰ واحد تولیدی و خدماتی با سرمایه‌گذاری ۳,۱۰۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید که ۶۵۵ نفر را مشغول به کارکرد.

درمجموع ۶۰۵ طرح اقتصادی، تولیدی و خدماتی با سرمایه‌گذاری ۱,۷۹۸ میلیارد تومان و اشتغال ۵۵۰۶ نفر تاکنون در دولت تدبیر و امید در استان خراسان شمالی به بهره‌برداری رسیده است.

گفتنی است میزان تسهیلات پرداختی به واحدهای تولیدی و خدماتی جمعاً به مبلغ ۷,۶۷۰ میلیارد تومان است.

اقدامات اساسی در حوزه عمرانی از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون

از ابتدای دولت یازدهم تاکنون در استان خراسان شمالی تعداد ۸۱۹۲ پروژه عمرانی و زیربنایی بااعتباری بالغ‌بر ۴,۵۲۸ میلیارد تومان افتتاح و بهره‌برداری رسیده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به «گازرسانی به ۴۲۹ روستای استان»، «اجرای سیستم‌های آبیاری نوین کشاورزی در ۱۳۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی»، «بهره‌برداری از ۷۰ کیلومتر از بزرگراه بجنورد-جنگل گلستان»، «اتمام برق‌رسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار»، «بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی امام حسن مجتبی (ع) بجنورد»، «بیمارستان ۲۲۰ تخت خوابی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی شیروان و ۴۸ تخت خوابی پور سینای آشخانه:، «بهره‌برداری از ورزشگاه ۱۵ هزارنفری بجنورد»، «سد و شبکه آبیاری و زهکشی غلامان و چندیر»، «پروژه توسعه فرودگاه بین‌المللی بجنورد و احداث سالن ترمینال جدید»، «آسفالت ۳۷۳ کیلومتر راه روستایی»، «آبرسانی به ۷۱ روستای این استان»، «احداث کتابخانه مرکزی بجنورد» و «برچیده شدن بخاری‌های نفتی در کلیه مدارس این استان» اشاره کرد.

پروژه‌های سفر رئیس جمهوری به استان خراسان شمالی در شهرستان شیروان

در سفر رئیس‌جمهوری به استان خراسان شمالی در خرداد سال ۹۴ تعداد شش پروژه در شهرستان شیروان به تصویب رسید. «بهره‌برداری از بیمارستان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بااعتبار ۳۷۵ میلیارد ریال»، «بهره‌برداری از سیستم آبیاری نوین در سطح زیر کشت ۱۰۲۸ هکتار بااعتبار بالغ‌بر ۴۸ میلیارد ریال»، «آّبرسانی به شهر شیروان بااعتبار بالغ‌بر ۸۸ میلیارد ریال با پیشرفت فیزیکی ۸۷ درصد»، «تکمیل دو مجتمع آب‌رسانی زیدر سرانی و تکمران بااعتبار ۲۷۵ میلیارد ریال و میانگی پیشرفت ۹۵ درصد»، «رفع دونقطه حادثه‌خیز شهرستان بااعتبار ۸ میلیارد ریال» و «تکمیل ساختمان ثبت‌اسناد و املاک شیروان» پروژه‌هایی است که در سفر رئیس‌جمهور به این استان به تصویب رسید.

آن‌طور که رئیس دفتر رئیس‌جمهوری پیش از سفر استانی روحانی به این استان اعلام کرده، دولت طی ۶ سال گذشته سالانه بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان در این استان سرمایه‌گذاری کرده که نزدیک به ۳ برابر میزان سرمایه‌گذاری در دولت‌های قبلی است.

«تکمیل فاضلاب شیروان بااعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال»، «آغاز عملیات اجرایی انتقال آب زیرزمینی سرانی به شیروان و فاروج بااعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال و ساماندهی رودخانه‌های مرزی»، «بهسازی و تکمیل سالن ورزشی سه‌هزارنفری، سالن سنگ‌نوردی و گود کشتی امیرآباد»، «اجرای آبیاری تحت‌فشار در اراضی کشاورزی و توسعه کشت گلخانه‌ای»، «بازسازی و نوسازی مدارس و تکمیل و تجهیز فضاهای آموزشی» و «تکمیل مجتمع‌های آبرسانی روستایی» از دیگر پروژه‌های تصویب‌شده شهرستان شیروان در دور دوم سفر رئیس‌جمهور به استان است.

تعداد واحدهای تولیدی و خدماتی ایجادی در شهرستان شیروان در دولت یازدهم و دوازدهم

در بخش صنعت و معدن تعداد ۱۷ واحد تولیدی به میزان ۳۵۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صورت گرفته که برای ۲۵۲ نفر اشتغال‌زایی ایجاد کرده است.

در بخش کشاورزی نیز تعداد ۸۴ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری ۳۶۹ میلیارد ریال ایجاد شد که در این سرمایه‌گذاری ۲۳۶ نفر مشغول به کارشدند.

همچنین در بخش خدماتی و گردشگری تعداد ۴ واحد تولیدی به میزان ۲۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صورت گرفت که برای ۲۰ نفر شغل ایجاد شد.

نگاهی به آمار نشان می‌دهد درمجموع ۱۰۵ واحد تولیدی و خدماتی با سرمایه‌گذاری ۷۴ میلیارد تومان و اشتغال ۵۰۸ نفر در دولت تدبیر و امید در شهرستان شیروان به بهره‌برداری رسید.

از ابتدای شروع فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون در شهرستان شیروان تعداد ۹۳۰ پروژه عمرانی و زیربنایی بااعتبار بالغ بر ۶۳۳ میلیارد تومان تکمیل و به بهره‌برداری رسیده است که از مهم‌ترین این طرح‌ها می‌توان به «گازرسانی به بیش از ۱۰۰ روستای شهرستان»، «اجرای سیستم آبیاری نوین در ۱۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی»، «تکمیل و بهره‌برداری از بیمارستان ۲۲۰ تخت خوابی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی»، «تکمیل و بهره‌برداری از واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی»، «آبرسانی به ۴۴ روستا با تکمیل ۵ مجتمع آبرسانی روستایی»، «احداث ۳۳ کیلومتر راه مرزی و آسفالت بیش از ۵۰ کیلومتر راه روستایی»، «اجرای طرح هادی در ۳۳ روستای شهرستان»، «ثبت جهانی ذخیرگاه زیست کره در منطقه گلیل»، «احداث ۵ سالن ورزشی» و «احداث مجتمع فرهنگی و هنری، ساختمان موزه، کتابخانه عمومی و ساختمان ثبت‌اسناد و املاک شیروان» اشاره کرد.

گفتنی است علاوه بر سرمایه‌گذاری دولت در بخش‌های مختلف صنعتی، تولیدی و خدماتی در استان خراسان شمالی، در جلسه سرمایه‌گذاری و توسعه این استان که در تیرماه ۱۳۹۸ برگزار شد، شرکت‌ها و بانک‌ها برای مشارکت و تأمین مالی طرح و پروژه‌های اقتصادی اعلام آمادگی کردند. براین اساس مصوب شد ۱۲۰ طرح در بخش‌های صنعتی، کشاورزی، گردشگری، اقتصادی، معدنی، زیربنایی و صنایع‌دستی به ارزش ۱۰,۵۲۹ میلیارد تومان با مشارکت این سازمان‌ها انجام شود.

دومین سفر استانی رئیس‌جمهوری به خراسان شمالی در حالی روز یکشنبه بیست و سوم تیرماه انجام خواهد شد که قرار است در این سفر پروژه‌های متعدد در شهرهای مختلف این استان افتتاح شود.

همچنین در سفر هیات دولت به استان خراسان شمالی عملیات اجرایی ۱۸ پروژه توسعه ای این استان آغاز می شود که اعتبار پروژه های جدید ۳۸,۸۰۰,۳۹۴,۰۰۰,۰۰۰ ریال برآورد شده است.
این ۱۸ پروژه شامل ۶ پروژه وزارت راه و شهرسازی با اعتباری به مبلغ ۳۳,۸۳۰ میلیارد ریال، ۷ پروژه وزارت جهاد کشاورزی با اعتباری به مبلغ ۱,۶۹۰,۳۹۴,۰۰۰,۰۰۰ ریال، ۳ پروژه وزارت نیرو با اعتباری به مبلغ ۳,۰۵۰ میلیارد ریال، یک پروژه سازمان حفاظت محیط زیست با اعتباری به مبلغ ۱۲۰ میلیارد ریال و یک پروژه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اعتباری به مبلغ ۱۱۰ میلیارد ریال است.

یادآور می‌شود استان خراسان شمالی از استان‌های مرزی است که می‌تواند با همسایه خود مراودات زیادی داشته باشد از همین رو مرزی بودن، اهمیت سرمایه‌گذاری در این استان دوچندان کرده است که بی‌شک دولت نیز در برنامه‌ریزی برای خراسان شمالی به این مهم توجه ویژه‌ای دارد.