نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی از کارکنان نهادهای دست اندر کار حوزه حج و زیارت، از جمله بعثه معظم رهبری خواست؛ با تمام وجود برای رفع مشکلات زائران بکوشند و در این زمینه نیازها را از پیش شناسایی و تهیه کنند تا «خادم» آنها باشند، نه «مستخدم».

حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب روز شنبه در جمع کارکنان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج وزیارت در مدینه منوره گفت: «اولویت انسان باید خادم بودن باشد نه مستخدم بودن؛ زیرا خادم پیش از آنکه مشکلی رخ دهد، به دنبال شناسایی نیاز مردم و رفع آنها می رود اما مستخدم منتظر می ماند تا مشکل رخ دهد و افراد برای رفع آن به او مراجعه کرده و استمداد بطلبند.»
نماینده ولی فقیه این اظهارات را در نخستین روز ورود خود به مدینه منوره برای سرپرستی امور حج تمتع زائران ایرانی سال ۹۸ بیان کرد.
وی گفت: «بسیاری از زائران مدینه منوره و مکه مکرمه، افرادی هستند که برای نخستین بار در طول عمر خویش برای انجام مناسک حج و زیارت مرقد پیامبر (ص) و ائمه معصوم در بقیع، به یک کشور غریب آمده اند و اگر در اینجا مشکلی برای آنان رخ دهد، همه امید و پناهگاه آنها بعثه و سازمان حج است.»
سرپرست حجاج ایرانی افزود: امروز وظیفه خدمتگزاری به زائران حریم پیامبر و خانه خدا در دست ماست و باید بکوشیم همه توان خویش را صرف خدمت و رسیدگی به مسائل و نیازهای آنان کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان گوشه ای از تاریخ صدر اسلام تصریح کرد: حضرت محمد (ص) و یارانش با وجود همه کمبودها و مشکلات و فقدان امکانات و تدارکات لازم در نبردها، برای حفظ و گسترش اسلام از خودگذشتگی و ایثار کردند و امروز ما وارث ایثار و فداکاری آنها هستیم.
سرپرست حجاج ایرانی با یادآوری بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع کارگزاران و دست اندرکاران حج تمتع اظهار کرد: همه ما موظفیم توصیه های معظم له را در زمینه یاری به زائران، عملیاتی کنیم و شعار حج امسال مبنی بر «خودسازی، اخوت دینی و تمدن اسلامی» را سرلوحه فعالیتهای خود قرار دهیم.
وی افزود: امام خمینی (ره) نخستین پرچمدار اخوت دینی در دوران معاصر بود و همه ما باید راه ایشان را با قوت دنبال کنیم.
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی با تبریک میلاد حضرت امام رضا (ع) تصریح کرد: خدمتگزاری به زائران مرقد پیامبر، ائمه بقیع و ضیوف الرحمان توفیق بزرگی است که خداوند امروز به همه ما عطا کرده است و باید با خدمتگزاری به زائران، قدر این نعمت و عنایت بزرگ را بدانیم.
رییس سازمان حج و زیارت نیز در این دیدار تأکید کرد: روح همه عملیات حج ۹۸ باید تحقق شعار «خودسازی، اخوت دینی و تمدن اسلامی» باشد و جلوه های این خودسازی و اخوت دینی در ارتباط و همدلی و همکاری ما با زائران ایرانی و دیگر کشورها خود را نشان می دهد.
«علی رضا رشیدیان» گفت: با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب، باید شرایطی فراهم کنیم تا حجاج ایرانی در نمازهای جماعت مسجدین (مسجدالحرام و مسجدالنبی) به صورت گسترده و باشکوه حضور یابند.
رییس سازمان حج و زیارت افزود: باید در همه امور حج، همدلی، هم افزایی و هم پوشانی فعالیتها را در اولویت قرار دهیم و برای راحتی و آرامش زائران، هر سختی و مشقتی را به جان بخریم.
رشیدیان، انجام مناسک حج در گرمترین ایام سال، طولانی بودن مدت اقامت، میانگین سنی بالای زائران ایرانی (۵۶ سال) و اکثریت داشتن بانوان در میان آنان (۵۳ درصد کل حجاج اعزامی) را از جمله ویژگی های حج تمتع امسال برشمرد و در این شرایط، اهمیت فعالیت جهادی و تقویت همدلی و همکاری کارکنان بعثه و حوزه حج و زیارت را در رسیدگی به امور آنان، چند برابر دانست.
وی گفت: این سفر، طولانی و مشکلات آن، زیاد است اما همه ما در برخورد با زائران باید تحمل و سعه صدر داشته باشیم.
رشیدیان در همین راستا از همه دست اندرکاران و کارکنان امور حج و زیارت مستقر در عربستان خواست؛ با مدارا و برنامه ریزی در کارها، امور را پیش ببرند و در انجام آن، مفاد توافقنامه ها و قراردادهای منعقده و نیز، ضوابط و دستورالعمل های کتاب تعلیمات حج را رعایت کنند.
رییس سازمان حج و زیارت همچنین خبر داد که از روز دوشنبه – ۲۴ تیر- با پرواز همزمان هواپیماهای زائران ایرانی به جده و مدینه، انتقال حجاج به سرزمین وحی به اوج خواهد رسید.
وی گفت: ستاد حج و زیارت در مکه به صورت عملیاتی کار خود را شروع کرده و نیروهای کنسولی نیز با استقرار در مکه و مدینه، مشکلات احتمالی زائران را پیگیری و رفع می کنند.
رشیدیان تصریح کرد: تاکنون مشکل خاصی در تعاملات با طرف عربستانی و حضور زائران در مکه و مدینه نداشته ایم و حج در آرامش و امنیت همراه با اقتدار، عزت و کرامت حجاج برگزار خواهد شد.