بیان داستان ضمانت آهو از جذابیت خاصی برای بزرگ و کوچک مردمان ایران زمین برخوردار است، داستانی زیبا از جنس عطوفت و خلصت والای پیشوایان دین به ویژه حضرت امام رضا (ع) که خواندن یا بیان آن بذر مهربانی را در اعماق وجود کودکان، نوجوانان و تمام انسانها مینشاند.
داستان آهوی رمیده از دست شکارچی و پناهنده به امام مهربانیها، آنقدر جذاب و شنیدنی است که ناخواسته اشک از چشمان جاری میسازد، حیوانی که داستان زندگیش را به امام معصوم (ع) میگوید و رخصت طلب میکند که پی بردن به عمق موضوع موجب میشود تا مورد عفو شکارچی قرار گیرد.
امروز هم جانورانی مانند این آهو ملتمسانه از ما انسانها میخواهند که حیاتشان را به خطر نیندازیم و بگذاریم تا مانند انسانها و دیگر مخلوقات در صفحه گیتی زیست کنند و جهان آفرینش را با وجود خود را بیارایند اما برخی نا آگاهانه و از سر بی توجهی به فواید مواهب خدادادی از جمله جانوران بی رحمانه آنها را شکار میکنند و ذخیرههای ژنتیکی و جانوری از بین میبرند و آیندگان را از وجود این مواهب بی نصیب میکنند.
در این میان انسانهایی فداکار وجود دارند که با ردای محیط بانی پوشیده و شبانه روزی در دل کوهها و صخرهها به مراقبت از گنجینههای ملی و مواهب الهی و طبیعی میپردازند، انسانهایی که مشکلات زندگیشان کم نیست و حقوق دریافتی آنها شاید کفاف زندگی خانوادههایشان نکند.
اگرچه به واسطه شرایط شغلی همراه داشتن سلاح و ابزار دفاعی از نیازهای محیط بانان است اما عزیزان با تمام وجود بذر مهربانی را در دلها مینشانند اما برخی افراد نا آگاه وجود آنان را مزاحمتی برای اقدامات نابخردانه خود در شکار غیر مجاز میدانند و گاهی به سوی این عزیزان شلیک میکنند.
محیط بانان، انسانهایی که در دل کوه و طبیعت پابه پای یکدیگر از ذخایر جانوری، گیاهی و طبیعی مراقبت میکنند ضمن آنکه وظایف دیگر مانند پیشگیری و کنترل آلودگیهای زیست محیطی را برای سلامت حیات انسانی، جانوری و گیاهی از نگاه تیزبینشان به دور نیست.
بسیاری از این عزیزان برای حفاظت از گنجینههای ملی و طبیعی کشور حتی جان عزیز خود را از دست داده و خانوادههایشان بی سرپرست شدهاند و تعدادی نیز مصدوم و رنج مجروحیت را بردوش می کشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز میگوید: بدون تعصب کاری می گویم که محیط بانان نمونههای مهربانی و خادمان واقعی به جامعه و کشور هستند.
وی ادامه داد: این عزیزان نیروهایی خدوم هستند که فقط به دلیل عشق به طبیعت و محیط زیست کشورمان با تحمل تمام سختیها و دشواریها فعالیت در عرصههای طبیعی کشور را بر عهده دارند.
فردین حکیمی اظهار داشت: متأسفانه تعداد محیط بانان استان البرز متناسب با استاندارد جهانی نیست به طوریکه براساس استاندارد جهانی برای هر یک هزار هکتار عرصه زیستگاهی و طبیعی میبایست یک محیط بان به کار گرفته شود.
وی گفت: با وجود منطقه حفاظت شده البرز جنوبی و منطقه شکار ممنوع طالقان استان البرز درمجموع به مساحت ۱۴۰ هزار هکتار، تعداد نیروهای محیط بان این استان حدود یک سوم استاندارد جهانی است.
حکیمی اظهار داشت: هر چند سازمان حفاظت محیط زیست با هدف حفظ و صیانت از محیط زیست و حیات وحش کشور درصدد افزایش تعداد محیط بانان است لیکن حفاظت از محیط زیست و حیات وحش بدون همکاری و مشارکت مردم به ویژه جوامع محلی میسر نخواهد شد.
وی با بیان اینکه تمام مردم باید خودشان را محیط بان بدانند، گفت: محیط بانان به عنوان تنها حافظان حیات وحش و در خط مقدم مبارزه با شکارچیان غیر مجاز و مخربان محیط زیست هستند و کار آنان از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است.
۶۱۵۶/ ۶۱۵۵