اسدالله عباسی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران درباره اصلاح ساختار بودجه گفت: با توجه به ابلاغ مقام معظم رهبری درباره اصلاح ساختار بودجه، سازمان برنامه بودجه، دولت، مجلس شورای اسلامی و دستگاهها و سازمانهایی دست اندر کار در تدوین و تصویب بودجه در جلسه غیر علنی امروز مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
وی افزود: شورای عالی هماهنگی اقتصادی در جهت ابلاغیه مقام معظم رهبری درباره اصلاح ساختار بودجه، نشستها و مصوباتی داشتند که بر اساس آن سازمان برنامه و بودجه، پیشنهادات و راهکارهایی را توسط رئیس سازمان برنامه و بودجه به مجلس ارائه دادند؛ کمیسیون برنامه و بودجه، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی این راهکارها و پیشنهادات را بررسی کردند که اختلاف نظری در این زمینه وجود نداشت.
عباسی با بیان اینکه مقرر شد در یک فرصت زمانی دوساله این موضوع در بودجه سال ۹۸ و ۹۹ اجرایی شود، ادامه داد: اگر روند کنونی در بودجه ادامه مییافت، اداره اقتصادی کشور با مشکلاتی مواجه میشد؛ تبدیل تهدید به فرصت در زمان تحریم و قطع وابستگی به نفت از جمله مباحث مطرح شده رد جلسه غیر علنی مجلس شورای اسلامی بود؛ با تأکیدات مقام معظم رهبری و بررسیهای انجام شده و نقشه راه تدوین شده در این زمینه، در آینده نزدیک شاهد تعییر و تحول در ساختار بودجه کشور خواهیم بود.
سخنگوی هیأت رئیسه؛ کاهش تدریجی و قطع وابستگی مستقیم بودجه جاری به نفت، حذف تدریجی کسری بودجه ساختاری، ایجاد ثبات اقتصاد کلان، مهار تورم، تأمین معیشت عمومی و ارتقای سطح کارآمدی، کاهش نابرابری و مبارزه با فساد از اهداف اصلاح ساختار بودجه کشور عنوان کرد.
وی با اشاره به محورهای اصلاح ساختار بودجه، ادامه داد: درآمدزایی پایدار به معنای اصلاح نظام یارانه پنهان انرژی، اصلاح و یکپارچه سازی نظام مالیاتی و تأمین اجتماعی، مولد زایی نظام داراییهای دولت در راستای درآمدزایی پایدار؛ هزینه کرد کار به معنای اصلاح ساختار دستگاههای دولتی و شرکتهای دولتی، اصلاح نظام مالیه نفت و گاز؛ ارتقای ثبات توسعه و عدالت و اصلاحات نهادهای نظام بودجه ریزی است شامل ارتقای سند بودجه به سند مالی حاکمیت مهمترین این محورها است.
عباسی در ادامه گفت: مرکز پژوهشها راهکارهایی را در زمینه اصلاح نظام مالیاتی ازجمله حذف برخی مصارف غیر ضروری و افزایش منابع دولت از طریق جلوگیری از فرارهای مالیاتی و چابک سازی دولت را ارائه کردهاند.
سخنگوی هیأت رئیسه در تشریح نقشه راه اصلاح ساختار بودجه افزود: چارچوب برنامه اصلاحات ساختار بودجه خرداد ماه ۹۸ انجام شد و اجرای برنامههای کوتاه مدت مناسب با زمان بندی ارائه شده در نقشه راه در تیرماه و ارائه برنامههای عملیاتی میان مدت در شهیرور ماه ۹۸ انجام میشود، آغاز اجرای برنامههای میان مدت در فرودین ۹۹ خواهد بود و اصلاحات بلند مدت نیز در بودجه ۹۹ اجرایی میشود.