مهدی آهنین پنچه روز سه شنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: تولید ۵۰ مگاوات برق از طریق تولید پراکنده نیز در دست اقدام است که با اجرایی شدن طرح ها، محقق خواهد شد.
وی اضافه کرد: حدود ۱۲ مگاوات برقی که از طریق تولید پراکنده تامین می شود، از طریق نیروگاه های خورشیدی می باشد.
وی با بیان اینکه برای واگذاری نیروگاه های خورشیدی ۲۶ منطقه در قم نقطه یابی شده است، اضافه کرد: مجوز نیروگاه های خورشیدی با تولید کمتر از ۱۰۰ کیلووات در شرکت توزیع برق قم صادر و بیش از این میزان باید در استان تهران بررسی می شود.
آهنین پنجه گفت: با توجه به تغییر نرخ ارز و مشکلات تبادل پولی با کشورهای دیگر، امکان واردات تجهیزات برای راه اندازی نیروگاه های برق خورشیدی محدود شده است.
وی ادامه داد: این مشکلات باعث شده سرمایه گذاران تمایلی به مشارکت نداشته باشند و مجوز برخی سرمایه گذاران باطل شده است.
هزینه روشنایی های سطح شهر بر عهده شهرداری است
وی درادامه با اشاره به روشنایی های سطح شهر، گفت: احداث شبکه های روشنایی درسطح شهر بر عهده شرکت برق و پرداخت هزینه آن برعهده شهرداری است که البته شهرداری نیز باید ضمن اینکه از لامپ های کم مصرف در سطح معابر و میادین استفاده نماید، روشنایی اضافه را حذف کند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم افزود: چراغ های معابر باید چند دقیقه قبل از غروب آفتاب روشن و قبل از طلوع خورشید خاموش شود.
وی خاطرنشان کرد: تعمیر و نگهداری روشنایی های بین راهی به ویژه محور قم- تهران بر عهده اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای است و با وجود مکاتبات زیاد مبنی بر استفاده از چراغ های کم مصرف و تنظیم ساعت های نجومی که در روز روشن نباشد، انتظار همکاری بیشتری می رود.
وی علت روشن بودن برخی چراغ های معابر درون و برون شهری در طول روز را اتصالی در شبکه و یا تعمیر و سرویس چراغ های معابر عنوان کرد و از شهروندان خواست در صورت مشاهده این مساله، مراتب را به شماره ۱۲۱ اطلاع دهند.
سال ۹۶، حدود سه هزار و ۲۰۰ میلیون کیلووات ساعت و سال گذشته نیز سه هزار و ۳۶۴ میلیون کیلووات ساعت انرژی برق در استان قم مصرف شده است.
در حال حاضر حدود ۵۶۰ هزار مشترک برق در قم فعال است و ۱۲.۵۵ درصد برق قم در بخش کشاورزی، ۲۸.۸۸ درصد در بخش صنعت، ۳۶.۵۵ درصد در بخش خانگی، ۱۰.۴ درصد در بخش عمومی، ۹.۷۸ درصد سایر مصارف و ۱.۸۳ در بخش روشنایی معابر مصرف میشود.
/۲۰۸۵/ ۶۱۳۳/