مدیر درمان تأمین اجتماعی استان سمنان روز یکشنبه در جمع خبرنگاران این استان در سالن اجتماعات اداره کل تأمین اجتماعی حاضر شد و پاسخگوی اصحاب رسانه بود.
مجتبی اکرم در این نشست میانگین تجویز اقلام دارویی در استان سمنان را بالاتر از استاندارد کشوری دانست و افزود: میانگین اقلام دارویی تجویز شده در استان سمنان در سال گذشته به ازای هر یک نسخه ۳.۵ قلم دارو بوده است.
وی اضافه کرد: در مراکز درمانی تحت پوشش استان برای بیماران مزمن در هر بار مراجعه ۱۰ قلم دارو برای مصرف ۲ ماه تجویز میشود.
وی گفت: یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر سال گذشته به مراکز درمانی تحت پوشش تأمین اجتماعی استان مراجعه و از خدمات درمانی بهره مند شدند.
اکرم با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۱ هزار نفر در بیمارستان تأمین اجتماعی استان بستری و پنج هزار و ۱۲۷ نفر جراحی شدند گفت: سال گذشته یک میلیون و ۱۹۷ هزار و ۳۷۳ نسخه در مراکز درمانی تحت پوشش تأمین اجتماعی نوشته و بیش از سه میلیون و ۸۳۰ هزار قلم دارو تجویز شد که میانگین ریالی هر نسخه دارویی ۹۲ هزار ریال است.
وی ابراز داشت: ۷۱۹ زایمان طبیعی و ۶۷۷ زایمان سزارین در سال ۹۷ در بیمارستان تأمین اجتماعی استان سمنان ثبت شد و یک هزار و ۳۰۰ نوزاد در مدت زمانی ذکر شده در این بیمارستا ن متولد شدند.
بدهی ۶ ماه اول سال گذشته به دانشگاههای علوم پزشکی استان پرداخت شد
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان سمنان گفت: بدهی بیمه تأمین اجتماعی به دانشگاه علوم پزشکی سمنان و شاهرود تا پایان شهریور سال گذشته به صورت یکجا پرداخت شده و بدهی باقیمانده از مهر سال گذشته به بعد است.
اکرم افزود: بیمه تأمین اجتماعی استان سمنان با ۳۳۶ مرکز درمانی- تشخیصی برای ارائه خدمات مطلوب به بیمه شدگان قرارداد دارد که بخشی از این بدهی پرداخت شد.
وی یادآور شد: تأمین اجتماعی استان سمنان با ۷۱ داروخانه، ۳۲ درمانگاه خصوصی و دانشگاهی، ۱۰ بیمارستان، ۴۶ پاراکلینیک، ۱۶ دندانپزشک و ۱۶۱ پزشک برای خدمت رسانی مطلوب به بیمه شدگان طرف قرارداد است.
تأمین اجتماعی سمنان کمبود نیروی متخصص دارد
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان سمنان با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد مردم استان تحت پوشش این بیمه هستند گفت: مراکز درمانی تحت پوشش تأمین اجتماعی استان با کمبود پزشک متخصص مواجه است.
اکرم با بیان اینکه بزرگترین چالش تأمین اجتماعی استان سمنان در حوزه درمان جذب پزشک متخصص است، افزود: تفاوت زیاد پرداختی به پزشکان توسط بخش دولتی و خصوصی موجب شده تا استقبال پزشکان متخصص برای جذب در مراکز دولتی کم باشد.
وی ابراز داشت: در استان سمنان ۹ مرکز درمانی تحت پوشش تأمین اجتماعی وجود دارد که در تمام این مراکز پزشک متخصص حضور دارد اما به دلیل بار سنگین مراجعه کنندگان این تعداد پزشک جوابگوی نیازها نیست.
اکرم با بیان اینکه جذب پزشک در تأمین اجتماعی دشوار است، تصریح کرد: ۱۰ درصد تختهای بستری و ۳۰ درصد خدمات کشور مربوط به تأمین اجتماعی است و بر این اساس دولت میتواند با اختصاص بخشی از نیروهای طرحی کمبود نیرو در تأمین اجتماعی را جبران کند.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان سمنان خاطر نشان کرد: در برنامه ششم توسعه در نظر گرفتن سهمی برای تأمین اجتماعی از نیروهای طرحی پیشنهاد شد، اما هنوز این پیشنهاد از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عملیاتی نشده است.
سمنان بیشترین مراکز ملکی درمانی شبانه روزی کشور را دارد
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان سمنان گفت: این استان بیشترین مراکز درمانی تحت پوشش تأمین اجتماعی را در کشور دارد که به صورت شبانه روزی به بیمه شدگان خدمت ارائه میدهد.
وی ادامه داد: در کشور ۲۹۰ مرکز درمانی تحت پوشش تأمین اجتماعی وجود دارد که از این تعداد، ۳۰ مرکز شبانه روزی است و از این ۳۰ مرکز شبانه روزی پنج مرکز در استان سمنان وجود دارد.
اکرم اظهار داشت: در مراکز درمانی شبانه روزی تأمین اجتماعی در شیفت شب داروهای غیر اورژانسی ارائه نمیشود.
حذف ۱۰۰ درصدی دفترچه بیمه در مراکز درمانی تحت پوشش تأمین اجتماعی
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان سمنان گفت: دفترچه بیمه در مراکز درمانی تحت پوشش تأمین اجتماعی استان به صورت ۱۰۰ درصدی حذف شده و پذیرش، ویزیت پزشک، تجویز دارو و آزمایشگاه با ارائه کد ملی ارائه میشود.
اکرم تصریح کرد: اداره کل تأمین اجتماعی استان سمنان به دنبال حذف دفترچه بیمه در مراکز طرف قرارداد با تأمین اجتماعی است.
۴۲ میلیون نفر در کشور و حدود ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت بیش از ۷۰۲ هزار نفری استان سمنان زیر چتر بیمه تأمین اجتماعی هستند.
از ۱۹ تا ۲۵ تیرماه در تقویم رسمی کشور، هفته تأمین اجتماعی نامگذاری شده است.
۷۴۰۸/۷۳۴۲