فواد هاشمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حادثه نخست که بعد از ظهر روز گذشته در مزارع روستای «اوزون قشلاق» از توابع بخش سیمینه روی داد تعداد زیادی کلش بستهبندی شده دچار آتشسوزی شده و بیش از ۴۰ میلیون ریال خسارت برجای گذاشت.
وی ادامه داد: خاموشی این آتشسوزی توسط آتشنشانان پایگاه روستایی «رحیمخان» و با کمک اهالی روستا انجام شد.
هاشمی اضافه کرد: در حادثه دوم نیز مقادیر زیادی خرمن کاه و نخود در روستاهای «عبدالله آباد» و «سراب» از توابع بخش سیمینه بوکان خوراک آتش شد که در این حادثه نیز بیش از ۲۰ میلیون ریال خسارت به کشاورزان وارد شد که آتش این مزارع نیز با حضور تیم آتشنشانی دهیاری و تلاش نیروهای مردمی مهار شد.
او اظهار داشت: حادثه بعدی نیز در روستای «کانیدریژ» از توابع بخش مرکزی بوکان به وقوع پیوست که در این حادثه نیز انبار جمعآوری کاه طعمه آتش شد که با وجود حضور آتشنشانان ایستگاه شماره ۲ این شهرستان برای خاموشی آتش انبار کاه به کلی در آتش سوخت.
وی از آتش سوزی در کوه «برده زرد» شهر بوکان نیز خبر داد و گفت: با اطلاع به سامانه ۱۲۵، امدادگران آتش نشانی ایستگاه شماره ۲ به منطقه اعزام شدند که با همراهی نیروهای مردمی آتش خاموش شد ولی در این حادثه حدود یک هکتار از مراتع منطقه در آتش سوخت.
از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۸ هکتار مرتع و بیش از هفت هکتار کشتزار گندم در بوکان طعمه آتش شده و از بین رفته است.
افزایش دمای هوا و افزایش تراکم گیاهی به دلیل بارندگیهای مناسب سال زراعی و از سویی دیگر بیدقتی افراد موجب افزایش آتشسوزی در سطح مراتع و گندمزارهای منطقه شده است.
اداره منابع طبیعی با صدور اطلاعیههایی از شهروندان و طبیعت گردان در خواست کرده است از رها سازی مواد شیشهای (نظیر انواع بطری شیشهای و پلاستیکی)، خرده شیشه و اشیا مشابه در داخل جنگلها و مراتع خودداری شود، زیرا این اشیا همانند عدسی ذره بین عمل کرده و موجب اشتعال علوفه خشک و مواد قابل اشتعال کف جنگلها و مراتع گردیده و کانونهای آتش در مناطق ایجاد میکنند.
بوکان یکی از شهرهای جنوبی آذربایجانغربی است.
۷۵۱۰/۶۱۸۵/۷۱۲۹