«رضا کاظمی» روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا تصریح کرد: صادرات تخم مرغ در حالی از سر گرفته شد که تأخیر در اعلام پاکی کشور از لحاظ بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان موجب توقف صادرات تخم مرغ به کشور عراق شد و در عین حال روابط تجاری ترکیه و عراق نیز در این زمینه میتواند تأثیرگذار باشد.
وی افزود: بخشی از موضوع مزبور منشأ سیاسی دارد، زیرا پیش از این، صادرات تخم مرغ از ترکیه به عراق متوقف شده بود به همین منظور عراق، محصول مورد نیاز خود را از ایران انجام میداد، اما با از سرگیری روابط ترکیه و عراق، شرایط برای صادرات تخم مرغ از ایران دچار مشکل شد.
کاظمی گفت: روزانه نزدیک به دو هزار و ۶۰۰ تن تخم مرغ تولیدی کشور به مصرف داخلی میرسد و بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن از این محصول مازاد بر نیاز داخلی است که باید صادر شود.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار گفت: ایران با تولید سالیانه ۹۴۰ هزار تن تخم مرغ امکان صادرات سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن را دارد که گاهی دولت به دلیل شرایط داخلی و تنظیم بازار، صادرات را متوقف میکند.
وی یادآور شد: فروردین امسال مواردی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مرغ بومی آذربایجان غربی (ارومیه) دیده و کنترل شد، اما به دلیل اینکه تاکنون پاک بودن ایران از این بیماری به سازمان بهداشت جهانی دام اعلام نشده، عراق اقدام به متوقف ساختن واردات تخم مرغ از ایران کرد.
کاظمی افزود: آنچه تعیین شده سازمان دامپزشکی کشور برای ۲۵ تا ۲۶ تیر پاکی ایران از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را به سازمانهای جهانی اعلام میکند.
به گزارش ایرنا، چهارم اردیبهشت امسال با ابلاغ نامهای از سوی معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور حمایت از تولید داخلی و افزایش تولید، صادرات تخم مرغ آزاد شد.