معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی روز یکشنبه در نشست خبری گفت: با راه اندازی سامانه طلاق در استان افراد پس از مراجعه به دادگستری وارد فرآیند مداخله در طلاق بهزیستی می شوند و از مشاورههای تخصصی استفاده میکنند.
شهرام شیخانی اظهار داشت: هر سال ۳۰ هزار نفر از خدمات مشاورهای قبل از طلاق بهره مند میشوند و خراسان جنوبی در کنترل طلاق جایگاه خوبی دارد.
وی همچنین با اشاره با کاهش آمار خانوادههای پشت نوبت فرزندخواندگی در استان گفت: سال ۹۶ حدود ۲۴۰ خانواده در خراسان جنوبی پشت نوبت برای فرزندخواندگی بودند که این آمار سال ۹۷ به ۱۹۷ خانواده رسیده است.
وی بیان کرد: سالانه حدود ۶۶ کودک به فرزندخواندگی داده شده که ۳۰ نفر از طریق بهزیستی و ۳۶ نفر هم مستقل به فرزندخواندگی سپرده میشوند.
شیخانی گفت: وقتی سخن از فرزندخواندگی به صورت مستقل می گوییم به این معناست که فردی در فامیل یا آشنا کودکی بیسرپرست را میشناسد و بعد از طی مراحل قانونی و با حکم دادگاه او را به فرزندخواندگی میپذیرد.
وی با بیان اینکه ۱۵ خانواده متقاضی پذیرش فرزند به صورت امین موقت بودهاند افزود: ۵۰۹ نفر کودک و فرزند بیسرپرست یا بد سرپرست در خراسان جنوبی وجود دارد که ۲۳۱ نفر آنها در درون خانوادهها و ۲۷۸ نفر در مراکز نگهداری میشوند.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی اظهار داشت: هر چند در حال حاضر سیاست سازمان بهزیستی افزایش نیافتن مراکز نگهداری از کودکان به صورت گذشته است ولی در مرکز استان به یک مرکز نگهداری از کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال نیازمندیم.
وی با تاکید بر اینکه توسعه مهدهای کودک در خراسان جنوبی بلامانع است گفت: براساس آمار و ارقام تعداد کودکان مبتلا به اعتیاد در استان بالا است.
شیخانی گفت: سال گذشته هفت هزار و ۲۷ نفر با اورژانس اجتماعی تماس گرفتند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: کودک آزاری، همسرآزاری و اختلافات خانوادگی از مهمترین علل تماس با اورژانس اجتماعی خراسان جنوبی بوده است.
۹۸۹۳*۳۰۲۸