کرمان - ایرنا - استاندار کرمان در نشست بررسی مرمت قرآن های آستانه شاه نعمت الله ولی ماهانی گفت :تاکنون در این استان حث مرمت نقشه های قدیمی قالی‌های کرمانی، نقاشی‌ها و مجسمه های استان و نسخ خطی کمیاب را پیگیری کرده زیرا به اصل مرمت آثار مکتوب و غیر مکتوب اعتقاد کامل داریم.

به گزارش ایرنا، محمد جواد فدائی روز یکشنبه در نشست بررسی مرمت قرآن های موزه آستانه شاه نعمت الله ولی ماهان با اشاره به اهمیت نسخ خطی و قرآن های نفیس و قدیمی این مکان بر مرمت و حفاظت این آثار مکتوب تاکید کرد و افزود: آثار مکتوب خطی باید به نحو احسن حفاظت، مرمت و در دیدن عموم مردم قرار گیرد.

وی به وجود نسخه های قرآن خطی، کوفی و بی نظیر متعلق به دوره های قدیمی در مجموعه آستانه شاه نعمت الله ولی ماهان اشاره و خاطر نشان کرد: قرارداد پژوهشی و چاپ کاتولگ های این نسخ بین پژوهشکده فرهنگ ایران و اسلام دانشگاه شهید باهنر کرمان، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منعقد و کار مرمت این آثار و سایر آثار مکتوب و غیر مکتوب آغاز شده است.
براساس این گزارش، با کیفیت ترین قرآن های خط نسخه های خطی کوفی قرن پنجم و ششم بعد از قرآن های خطی موجود در آستان قدس رضوی و آستان مقدس حضرت معصومه (س)؛ در موزه آستانه شاه نعمت الله ولی ماهان کرمان موجود است.
قرآن ترکان خاتون که به عنوان یکی از آثار ثبت ملی شده در این موزه قرار دارد نیازمند نگهداری با استانداردهای جهانی است که در این نشست مقرر شد با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و نظارت اداره کل میراث فرهنگی علاوه بر مرمت این آثار، در خصوص اجرای پروژه طراحی و چاپ کاتالوگ مربوط به این اثر نیز عملیات اجرایی آغاز گردد.
همچنین بر اساس تفاهم نامه با معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر گردید «خانه موزه ای» برای نگهداری آثار خطی در نظر گرفته شود و فراخوان برای جمع آوری کتب و نسخ خطی نفیس و ارزشمند از دستگاه های اجرایی و دولتی استان کرمان آغاز شود.

۷۴۴۰/ ۵۰۵۴