بهرام زینال زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این خانوارهای عشایری در شهرستانهای ماکو، چالدران، ارومیه، شاهین دژ، میاندوآب، اشنویه، پیرانشهر، مهاباد و نقده قرار دارند و از راههای مناسب برای تردد برخوردار شدند.
وی اضافه کرد: با هدف بهبود راههای ارتباطی عشایری و برای اجرای طرحهای مرمت و بازسازی مسیرهای ارتباطی عشایر ۱۳ میلیارد و ۲۷۱ میلیون ریال تخصیص یافت.
وی با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید توجه ویژهای به عشایر دارد، ادامه داد: بهبود وضعیت ایلراهها از جمله مهمترین برنامههای اداره کل امور عشایر آذربایجانغربی است که با اهتمام ویژهای آن را دنبال میکنیم.
مدیرکل امورعشایر آذربایجانغربی بیان کرد: ساماندهی این مسیرها میتواند در کمک به عشایر برای کوچ آسانتر به ییلاق و قشلاق و محرومیتزدایی از این قشر مؤثر باشد.
زینال زاده بیان کرد: احداث ۲ مورد آبنما در میاندوآب، احداث پل پنج متری در مهاباد، سنگ شکنی ۱.۶ کیلومتر در شاهین دژ از جمله طرحهایی بوده که برای رفاه بیشتر عشایر انجام شدهاند.
وی ادامه داد: عشایر این استان با امکانات محدود نقش برجسته و مهمی را در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند و باید امکانات و تجهیزات لازم در اختیار آنان قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری در استان وجود دارد، بیان کرد: از این تعداد حدود ۶۰۰ خانوار به خارج از استان کوچ کرده است و بقیه نیز در داخل استان و در شهرستانهای چالدران، خوی، پلدشت، ماکو، مهاباد، سلماس و شاهین دژ ییلاق و قشلاق میکنند.
۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ آذربایجانغربی سومین استان کشور از نظر جمعیت عشایری است و حدود ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری با جمعیتی بالغ بر ۱۰۴ هزار نفر در این استان زندگی میکنند که ۳.۵ درصد جمعیت استان را تشکیل میدهند.
عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۱۶ شهرستان استان دارای عشایر و ۳۳۶ روستا نیز ویژه عشایر است.
۹۹۱۸/۷۱۲۹