بجنورد- ایرنا- رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: پرداخت ۱۱۰ میلیارد ریال تسهیلات کم بهره به شرکت های دانش بنیان خراسان شمالی مصوب شد و مشکلات این شرکت ها نیز با جدیت پیگیری خواهد شد.

به گزارش ایرنا علی وحدت یکشنبه در نشست با شرکت‌های دانش بنیان خراسان شمالی که در پارک علم و فناوری این استان برگزار شد، خطاب به مدیران شرکت‌های دانش بنیان گفت: به استان خود محروم نگویید که اگر این کلمه تکرار شود باور می‌کنید که محروم هستید.

وی گفت: ممکن است برخی از شاخص‌ها در خراسان شمالی رشد نکرده باشد اما مهم این است که مسیر را تغییر دهیم.

وی اظهار داشت: به اولویت‌های استان خود توجه کنید و در استانی که بیشترین ظرفیت کشاورزی را دارد باید نوآوری و دانش بنیان شدن هم در این زمینه باشد.

وی با بیان اینکه چند کار باید در استان انجام شود افزود: بخش دولتی باید دخالت خود را در امور این بخش کاهش دهد و همچنین معضل دیگر شرکت‌های دانش بنیان خراسان شمالی، شکل نگرفتن صندوق پژوهش و فناوری است که با تمام تلاش‌های انجام شده هنوز این صندوق ایجاد نشده تا به عنوان شتاب دهنده به شرکت‌های دانش بنیان عمل کند.

وحدت در ادامه اظهار داشت: در هر مرحله از شکل گرفتن شرکت‌های دانش بنیان نیاز به بسته های مختلف اعتباری است که در استان‌ها توسط صندوق پژوهش و نوآوری تأمین می‌شود اما این استان فاقد آن است و با این حال تا کنون ۷ میلیارد ریال به این شرکت‌ها از طریق صندوق نوآوری کمک شده است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه تعداد شرکت‌های دانش بنیان خراسان شمالی اندک است افزود: اگر این شرکت در قالب مجموعه‌های پنجگانه خواستار ساختمان و مکان فیزیکی باشند از آنها حمایت خواهد شد.

در این جلسه شرکت‌های دانش بنیان خراسان شمالی به بیان مشکلات خود پرداختند که مهمترین آن روند طولانی دریافت تسهیلات، خرد شدن تسهیلات و پرداخت ۳ مرحله‌ای آن، بوروکراسی اداری ثبت شرکت‌ها و سایر اقدامات اداری در این استان بود.

خراسان شمالی تنها استانی است که هنوز صندوق پژوهش و فناوری آن، ساختار اجرایی به خود نگرفته است.

به گزارش ایرنا در سفر کاروان دولت تدبیر و امید، ۱۳۲ پروژه عمرانی، خدماتی و زیربنایی در قالب ۳۰ طرح در شهرستان‌های مختلف به بهره برداری رسید؛ برای اجرای این طرح‌ها در مجموع هشت هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال و ۵۹۴ میلیون یورو از منابع دولتی و نیز ۶ هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است که با اجرای این طرح‌ها برای ۱۱ هزار و ۷۸۴ نفر اشتغال ایجاد شده است.
۲ واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان با ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری، بهره برداری شد که با اجرای هر واحد بخار، ۱۶۰ مگاوات به توان تولید برق در این نیروگاه افزوده شد؛ اجرای سد و شبکه آبیاری چندیر در شهرستان راز و جرگلان با هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال اعتبار و شبکه و آبیاری غلامان با ۲۴۴ میلیارد ریال اعتبار از دیگر طرح‌های افتتاحی در سفر کاروان دولت تدبیر و امید است.
افتتاح پروژه ارتقای تصفیه خانه فاضلاب اسفراین، کارخانه شمش آلومینای جاجرم، فولاد کیمیای صبا و طرح کیمیاداران نوین شمال در اسفراین از دیگر طرح‌های افتتاح شده در سفر کاروان تدبیر و امید است.
همچنین همزمان با سفر کاروان دولت تدبیر و امید به خراسان شمالی، ۲۸ پروژه کلنگ زنی شد که برای این پروژه‌ها چهار هزار و ۸۰۷ میلیارد ریال اعتبار دولتی و ۶ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال اعتبار بخش خصوصی هزینه شده که با بهره برداری از آن برای یکهزار و ۷۰۵ نفر اشتغال ایجاد شد.
استان خراسان شمالی دارای ۸ شهرستان و ۸۶۳ هزار نفر جمعیت است.

ب/‏۵۱۳۲