بندرعباس - ایرنا - طرح توسعه سه شهرستان جاسک، سیریک و میناب تاافق سال ۱۴۰۰ در ۲ هفته آینده (۶ مرداد) تهیه و آماده می شود.

سازمان مدیریت برنامه ریزی هرمزگان ملکف شده این طرح ها را تهیه و در اختیار استانداری هرمزگان قرار دهد.

استاندار هرمزگان در نشست کارگروه مشترک کمیته توسعه دانش بنیان سواحل مکران اظهار داشت: طرح های توسعه ای اداره های عمرانی مختلف همچون سازمان جهادکشاورزی، شیلا و میراث با انجام مقایسه و تهیه جدولی که در آن موارد مشترک، مکمل و متضاد مشخص شده تهیه شود.

فریدون همتی اظهار داشت: اگر با استفاده و تکیه بر ظرفیت های هرمزگان حرکت پرشتابی را در حوزه توسعه سواحل مکران انجام داد می توان از ایجاد سازمانی مانند مناطق آزاد در تهران جلوگیری کرده و اختیارهای آن را برای استان اخذ کرد.

وی اشاره کرد: با این اختیارها در کنار توان مدیران و مسوولان استانی می توان از سازمانی مانند مناطق آزاد مردمی تر و موفق تر عمل کرد و از ستاد توسعه سواحل مکران در تهران به عنوان پشتیبان بهره گرفت.

رییس کارگروه مشترک کمیته توسعه دانش بنیان سواحل مکران افزود: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان هم یک ماه برای تحویل گرفتن تلگراف خانه جاسک از نیروهای نظامی و مهیا کردن آن برای گردشگری فرصت دارد.

استاندار هرمزگان خطاب به معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گفت: جابه جایی پدافند و آزاد سازی محل آن برای استفاده گردشگری پیگیری و اجرایی شود.

هرمزگان کارگروه تالاب ها را تشکیل نداده است

معاون زیستی مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری هم در این نشست گفت: براساس گزارش سازمان حفاظت محیط زیست، هرمزگان با وجود داشتن تالاب های متعدد تنها استان است که کارگروه تالاب ها را تشکیل نداده و از ظرفیت آن استفاده نکرده است.

محسن علی رضایی ادامه داد: این کارگروه ظرفیت های فراوانی دارد که می تواند به کمک مسوولان استان بیاید.

وی ادامه داد: بازدیدی از خورکرتی انجام گرفت و در آنجا بقایای گمرکی که دهه ۶۰ تعطیل شده قابل رویت است و انتظار می رود گمرک در شهر لیردف فعال شود.

وی بیان داشت: بشاگرد با وجود داشتن چند سد بهره ای از آنها نمی برد و از سوی دیگر ظرفیت بهره گیری از آب آنها برای کشت گلخانه و گیاهان داروخانه ای را دارد.

معاون زیستی مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری اشاره کرد: جوانان تحصیل کرده ای در روستاهای منطقه زندگی می کنند که برخی از آنها اقدام به ایجاد شرکت هایی برای فعالیت گردشگری کرده اند که می توان این نمونه ها را الگو سازی کرده و در منطقه گسترش داد.

رضایی اظهار داشت: می توانیم دانشگاه های بزرگ مانند دانشگاه تهران را در کنار دانشگاه های هرمزگان قرار دهیم تا نیازهای منطقه و دانشگاه ها در بخش های مختلف برطرف شود.

وی اشاره کرد: در حالی که در سایر کشورهای شهرهای ثروتمند در کنار دریا قرار دارند و استفاده های خوبی از این ظرفیت می کنند از این ظرفیت به جز در بخش شیلات استفاده چندانی نمی کنیم.

معاون زیستی مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری افزود: پرورش جلبک یکی از این زمینه هاست که برخی کشورها اقتصادشان بر پایه آن قرار دارد.

رضایی گفت: مسوولان هرمزگان با توجه به بُعد مسافت مسایل و مشکل های خود را به مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری منتقل کنند تا آنها را به عنوان زبان استان مطرح کنیم.

وی یادآور شد: این مرکز به به رفع موانع و اقدام به موقع در کشور کمک می کند و در زمینه های مختلفی گفتمان سازی کرده است.

معاون زیستی مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری اشاره کرد: از ۱۰ سال قبل موضوع ایجاد پیمان پولی مالی ۲ جانبه با کشورها را مطرح کردیم که شاهد انعقاد پیمان ۲ جانبه بین ایران و ترکیه بودیم و هم اکنون ایران و روسیه هم در حال تنظیم پیمان پولی و مالی ۲ جانبه اند.

‏۶۰۴۸/‏۳۲۱۹