«سکینه الماسی» عصر روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با بیان اینکه دستور دوم جلسه امروز کمیسیون پیرامون راهکارهای ایجاد رونق تولید بود، افزود: در خصوص رونق تولید در صنایع نفت و گاز ایران و بر پایه شعار سال، از وزارت نفت برای شرکت در کمیسیون دعوت کرده بودیم.
وی ادامه داد: بر اساس دعوت کمیسیون انرژی از وزارت نفت، مدیرعامل شرکت ملی گاز، معاون مهندسی توسعه و پژوهش وزارت نفت، مسئولانی از اتاق بازرگانی ایران، انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت و انجمن نفت ایران و همچنین نماینده بانک مرکزی، مسئولانی از وزارت صمت و مرکز پژوهشهای مجلس برای بررسی عملکرد صنعت نفت در تحقق شعار سال (رونق تولید) در جلسه حضور یافتند.
نماینده مردم کنگان، دیر و جم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در این جلسه هر یک از مسئولان مدعو موضوعاتی که موجب رونق تولید در حوزه کاری آنها شده و موانع بر سر راهشان را بیان کردند اما به دلیل کمبود وقت مقرر شد؛ جلسه دیگری با موضوع رونق تولید برگزار شود چراکه در جلسه امروز صرفاً بیان مسئله صورت گرفت.
فرآیندها و قابلیتهای رونق تولید
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس افزود: اقدامات، فرآیندها و قابلیتهای تحقق رونق تولید با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در سطح خرد و کلان در حوزههای مرتبط با افراد حاضر در جلسه، تشریح شد.
وی با اشاره به دستور جلسه دوم کمیسیون انرژی مجلس، خاطرنشان کرد: الگوهای مبتنی بر بهره برداری و تکنولوژی مناسب با شرایط کنونی کشور، در حوزه انرژی مورد بررسی قرار گرفت. مدعوین در خصوص ۵ فرایند؛ بهره برداری، تعمیر و نگهداری، ساخت و تولید، طراحی و مهندسی و تحقیق و توسعه، به عنوان قابلیت های تحقق توسعه و رونق تولید، توضیحاتی ارائه کردند.
الماسی با اشاره به نیاز صنایع نفت و گاز کشور به تجهیزات، یادآور شد: به طور مفصل در خصوص کمک به شرکت هایی که توان تولید این نیازها را دارند بحث و تبادل نظر شد. شرکت های مرتبط با صنایع نفت و گاز تا کنون توان تولید ۷ قلم از تجهیزات مرتبط با صنایع نفت و گاز را نداشتند؛ لذا مقرر شد شرکت های مستعد و کسانی که توان تولید هر تعداد از این هفت قلم را دارند، مورد حمایت مجلس و وزارت نفت قرار گیرند.
نماینده مردم کنگان، دیر و جم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ۵ چالش اساسی در این جلسه در خصوص رونق تولید در حوزه صنایع نفت و گاز مطرح شد. عدم شناسایی تعرفه های مناسب برای تهیه و واردات ماشین آلات و تجهیزات مرتبط، تعامل مناسب با انجمن های تخصصی در ارتباط با استعلام کالاهای مورد نیاز، کیفیت و کمیت ارائه تسهیلات و معافیت های تولیدی و عدم تمایل شرکت های دولتی در امر تولید نیازمندی های صنایع نفت و گاز از جمله این چالش ها بود.
وی ادامه داد: برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص رونق تولید نیز بحث و تبادل نظر و دیگر موانع آن بررسی شد. سیاست گذاری کلان و تبیین خط مشی تولید و چگونگی اجرای پروژه های تولید داخل از جمله اصلی ترین چالش ها عنوان شد.
الماسی به همکاری دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان با وزارت نفت اشاره کرد و افزود: حدود ۳۲ دانشگاه در حوزه صنایع گاز و پتروشیمی با وزارت نفت همکاری می کردند که قرار شد این همکاری ها به صورت کیفی تر ادامه یابد. حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ های مرتبط با صنایع ذکر شده مورد بحث قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: انجمن سازندگان تجهیزات و ماشین آلات صنایع نفت و گاز؛ توضیحات، راهکارها و تئوری های خوبی در این جلسه ارائه دادند که برای رسیدن به نتیجه ای مشخص و به علت کمبود وقت ادامه این مباحث به جلسه مشترک دیگری موکول شد.
الماسی در خصوص نقطه قوت لایحه واگذاری مالکیت مربوط به اموال و تاسیسات شرکت آب و فاضلاب نیز گفت: واگذاری مالکیت تمامی اموال و تجهیزات حوزه آب و فاضلاب به شرکت های خصوصی و نحوه نظارت بر آنها از جمله نقاط قوت این لایحه است.