میانگین آماری بیکاری در استان یزد هم اکنون حدود ۱۴ درصد است که بخش قابل توجهی از آنها دانش آموختگان دانشگاهها هستد و این در حالی است که میزان بیکاری در شهرستان بهاباد سه درصد بیشتر از میانگین استان است.
محمدمهدی خانی زاده بهابادی یکشنبه شب در شورای حفاظت از منابع آب شهرستان بهاباد یادآور شد: با توجه به وجود متقاضیانی برای سرمایه گذاری طرحهای اشتغالزا، تخصیص آب به بخش صنعت و کشت گلخانهای باید مورد توجه قرار گیرد تا زمینه اشتغال جوانان فراهم شود.
وی با توجه به آمار و اطلاعات موجود از وضعیت منابع آب شهرستان و لزوم صرفه جویی در مصارف به ویژه آب شرب، بر تأمین منابع آب لازم برای جداسازی آب فضای سبز از سوی شهرداری بهاباد تأکید کرد.
خانی زاده اضافه کرد: با همکاری و استقبال خوب کشاورزان در نصب کنتورهای هوشمند و خاموشی چاههای کشاورزی، سال گذشته شهرستان بهاباد در این زمینه پیش قدم بوده و مجوز برداشت آب تنها برای شرب و کاربری صنعتی با مصرف اندک صادر میشود.
محمدمهدی جوادیان زاده مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد نیز در این نشست با تشریح وضعیت منابع آب بهاباد گفت: بخش کشاورزی بیشترین مصرف کننده آب است و در این رابطه با اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی میتوان منابع آبی موجود را مدیریت کرد.
وی افزود: با توجه به ممنوعه بودن دشت بهاباد هیچگونه تخصیصی از منابع آب زیرزمینی برای کاربری کشاورزی داده نمیشود و صدور مجوز آب تنها در حوزه شرب، بهداشت و کاربری صنعتی مانند طرحهای مرغداری و دامداری، خدماتی و گلخانهای با مصارف آب اندک امکان پذیر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد در مورد استقرار واحدهای صنعتی در این شهرستان گفت: چنانچه متقاضیان سایر مجوزهای لازم را گرفته باشند و به مصارف آب اندک با حداکثر ۲۵ متر مکعب در شبانه روز نیاز دارند، نسبت به صدور مجوز برای این صنایع اقدام خواهد شد.
رفع مشکل چاه فرهنگیان و تأمین آب برخی صنایع بر اساس راهکارهای قانونی، تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه، برنامه ریزی برای مرمت بندهای تغذیه مصنوعی دشت بهاباد و نصب کنتورهای هوشمند در چاههای کشاورزی از دیگر موارد مطرح شده در شورا بود.
مرکز شهرستان ۲۰ هزار نفری بهاباد در فاصله ۲۰۰ کیلومتری جنوب شرقی یزد قرار دارد.
۹۸۷۷/ ۲۰۴۷/ ۶۰۱۴/