تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به انتشار چهار هزار و ۱۹۵ مقاله علمی این دانشگاه در سه پایگاه‌های استنادی ISI ، پابمد و اسکوپوس در سال ۲۰۱۸ میلادی توسط محققان این دانشگاه اشاره کرد و گفت: این دانشگاه به چاپ سرانه سه مقاله بین‌المللی به ازای هر هیأت علمی دست یافت.

دکتر افشین زرقی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور فقط علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی به این هدف دست یافتند.

وی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال گذشته درخشان‌ترین سال پژوهشی خود را سپری کرد و با انتشار چهار هزار و ۱۹۵ مقاله بعد از دانشگاه علوم پزشکی تهران که بیش از پنج هزار مقاله منتشر کرد، رتبه دوم را به خود اختصاص داد.

زرقی، تعداد اعضای هیأت علمی این دانشگاه را حدود یک هزار و ۴۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: چاپ این تعداد مقاله علمی، یک رکوردی در تاریخ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی محسوب می‌شود.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: محققان ایرانی در سال ۲۰۱۸ میلادی حدود ۵۴ هزار مقاله چاپ کردند که از این تعداد ۲۰ هزار مقاله (حدود ۳۵ درصد) در زمینه علوم پزشکی بوده است، در حالی که سهم علوم پزشکی در بودجه پژوهشی کشور، خیلی کمتر از یک‌سوم تولیداتی است که پژوهشگران این حوزه محقق می‌کنند.

وی به رشد پژوهشی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: رشد پژوهشی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیانگر این موضوع است که کشور در مسیر تولیدات علمی قرار گرفته است.

زرقی ادامه داد: اگرچه ما اعتقاد داریم این تولیدات باید به نحوی جهت‌گیری شوند که مقالات دانشگاهیان، کاربردی و اثرگذار بوده و مشکلی از نظام سلامت را حل کند.

وی به حضور فعال شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: بیش از سه هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند که یک هزار ۱۰۰ مورد آن در حوزه بهداشت و سلامت، فعالیت می‌کنند، جهت‌گیری به خوبی اتفاق افتاده و الان روند پژوهش از تولید پژوهش صرف به سمت تولیدات پژوهشی منجر به فناوری تغییر یافته است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: این مجموعه دانشگاهی با چهار مرکز رشد و ۶۰ شرکت دانش‌بنیان سهمی قابل توجهی در تولیدات منجر به فناوری داشته است.