تهران- ایرنا- معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه فنی و حرفه ای از استقرار نظام حسابداری تعهدی در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای از امسال خبر داد.

به گزارش روز دوشنبه دانشگاه فنی و حرفه ای، غلامرضا زمانی گفت: در پی تصویب قانون برنامه پنجم و ششم توسعه کشور و الزام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به محاسبه بهای تمام شده خدمات و همچنین بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد تغییر نظام مالی دانشگاه‌های سراسر کشور، دانشگاه فنی و حرفه ای نیز از ابتدای سال جاری برای دستیابی به این تغییر اقداماتی را انجام داده است که نقطه آغازین تحولی عظیم در نظام مالی دانشگاه محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه حسابداری نقدی، روش حسابداری است که اساس آن بر دریافت و پرداخت وجه نقد استوار است، افزود: در این سیستم هرگونه تغییر در وضعیت مالی سازمان، مستلزم مبادله وجه نقد است و درآمدها زمانی شناسایی و در دفاتر ثبت می شوند که وجه نقد آنها دریافت شود و هزینه ها زمانی شناسایی و در دفاتر ثبت می شوند که وجه آنها به صورت نقد پرداخت شود.

زمانی ادامه داد: در نظام حسابداری تعهدی، درآمدها در زمان تحقق در دفاتر حسابداری ثبت می شوند. در این مبنا، زمان تحصیل یا تحقق درآمد، هنگامی است که درآمد به صورت قطعی مشخص یا بر اثر ادامه خدمات حاصل می شود لذا زمان تحصیل یا تحقق درآمد در شناسایی و ثبت درآمد اهمیت دارد.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه فنی و حرفه ای با عنوان اینکه در نظام حسابداری تعهدی هزینه فایده مشخص می شود تصریح کرد: با اجرای روش حسابداری تعهدی هر گونه فعالیت مالی از قبیل درآمد و هزینه در زمان تحقق و تعهد ثبت می شود و این اقدام از کوچکترین جزء هزینه و درآمد شروع می شود.

وی گفت: در این روش صورت های مالی، صورت درآمد و هزینه، ترازنامه، صورت گردش جریان وجوه نقد در پایان سال به عنوان مشخصه های یک سیستم پویا به نمایش گذاشته می شود سپس برای تهیه و تنظیم صورت‌های فوق باید هر نوع فعالیت مالی و هر نوع رویدادی را ثبت کنند تا پس از آن گزارش‌های مدیریتی تهیه شود که این خود نشان دهنده ارتقا سیستم مالی و شفافیت بهتر در ارائه اطلاعات به مدیران است.

زمانی با اشاره به اینکه هر نوع تغییری باید از درون سازمان شکل بگیرد، اظهار داشت: برای دستیابی به این هدف نیز هسته فکری از افراد برنامه ریز و سیاست گذار تشکیل می شود.