«نگار نادریپور»، روز دوشنبه با اشاره به ششمین نمایشگاه گروهی اعضای انجمن مجسمه سازان با عنوان «چهار سوی خیال»، گفت: همانطور که میدانید از فعالیتهای روتین انجمنهای هنری در دنیا برگزاری سالانههایی برای معرفی و نمایش آخرین دستاوردهای اعضا خود است، برای برخی از این انجمنها اعلام حضور هنرمند و استمرار فعالیت حرفهای او به شکل مشارکت در نمایش سالانه انجمن اش بروز میکند.
در این نمایشگاهها هنرمند با انتخاب آزادانه، اثری از خودش را شرکت میدهد و ممیزی و انتخابی از سوی برگزار کننده در میان نیست.
وی افزود: انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران هم برای این منظور نمایشگاه چهارسوی خیال را به صورت سالانه و فقط برای مشارکت اعضا، در سال ٨٨ راه اندازی کرد.
به گفته نادری پور، این نمایشگاه که چندین دوره برگزاری آن در خانه هنرمندان ایران است، اکنون به رشد کمی و کیفی چشمگیری دست یافته است. چهارسوی خیال که بزرگترین و فراگیرترین نمایشگاه انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران است توسط کمیته نمایشگاهی انجمن و به کوشش اعضا و با مشارکت معاونت هنری و گالریهای خانه هنرمندان ایران برنامه ریزی و برگزار میشود.
این هنرمند مجسمه ساز در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: با وجود اینکه پنجمین «چهار سوی خیال» در سال گذشته نمایشگاه موفقی بود، تعداد آثار در ششمین دوره بیشتر و به لحاظ کیفی در سطح بالاتری قرار دارد. رشد این سالانه نمایانگر رشد میزان مشارکت اعضای انجمن است. این گردهمایی و نشست آثار مجسمهسازان در کنار یکدیگر علاوه بر نمایش گستره و گوناگونی تکنیک، متریال و رویکرد، نمایانگر دغدغههای این جامعه هنری هم است. قرارگیری آثار اعضا جوان و تازه وارد در کنار آثار اساتید و پیشکسوتان باب گفتگو و دیالوگ بدیعی را میگشاید.
نادریپور افزود: انتخاب عنوان «چهارسوی خیال» برای این نمایشگاه سالانه، بیانگر یک رویداد آزاد و بدون موضوع و محدودیت است یعنی هرآنچه از خیال هنرمند مجسمه ساز عبور کند در این نمایشگاه جای دارد. این عرصه آزاد، امکان بروز رفتارهای مستقل و دغدغههای فردی هنرمند را فراهم میکند و آنچه در این دوره قابل توجه است، پرداختن بخش زیادی از هنرمندان به دغدغههای اجتماعی و ابرازنگرانی نسبت به وضع موجود است.
وی گفت: این نمایشگاه فرصت بی نظیری برای نقد و بررسی روند مجسمهسازی حرفهای ایران به وجود آورده است که امیدوارم به آن پرداخته شود. تغییرات آماری در مشارکت اعضا، رهگیری جریان سنت مجسمهسازی، کشف جریانهای نو، بروز آثاری که از محبوبیت بازار برخوردارترند، رفتارهای تجربهگرایانه، اقبال متریالهای جدید، حضور آثاری که با نیت ارائه در شهر ساخته شدهاند، نمود شرایط اقتصادی در آثار، و مباحث دیگر، موضوعات قابل بحث در این سالانه هستند.
در این نمایشگاه ۱۸۲ اثر از ۱۶۰ هنرمند به نمایش گذاشته شد. بنابر سنت همیشگی چهارسوی خیال، آثار به انتخاب هنرمندان و بدون داوری به این نمایشگاه راه یافتهاند.
ششمین نمایشگاه گروهی آثار اعضای انجمن مجسمهسازان ایران با عنوان "چهارسوی خیال" عصر جمعه ۲۱ تیرماه درگالریهای خانه هنرمندان ایران افتتاح شد و تا ۴ مرداد ادامه خواهد داشت.