محمود سیجانی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران، اضافه کرد: در حال حاضر میزان اشتغال در این ۱۰ واحد صنعتی، ۱۹۶ تن است.
وی در ادامه بیان کرد: برای اجرای سیاستهای کلان رونق تولید ۷ برنامه راهبردی در ۲۸ محور اصلی تدوینشده است، در تمام برنامههای راهبردی استان بخش خصوصی حضور پررنگی دارد.
وی تصریح کرد: این ۲۸ محور و حمایت از بخش خصوصی بهصورت کاملاً واقعبینانه و قابلاجرا تدوینشده است، تأمین مواد اولیه، تقویت صادرات و حفظ، تثبیت و افزایش اشتغال اهداف اصلی برنامههای رونق تولید در قم است.
سیجانی اضافه کرد: رفع موانع تولید در سطح استانی و ملی بهصورت مستمر در سطح استان دنبال شده و تلاش میشود از رکود واحدهای صنعتی جلوگیری شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: افزایش صادرات به ۱۵ کشور پیرامونی، هدف مهم استان در سال رونق تولید است، همچنین تأمین نقدینگی واحدهای تولیدی از رویکردهای مهم سازمان صمت قم است.
۴۰ درصد اعتبارات بانکی قم باید در بخش تولید صرف شود
وی عنوان کرد: سال ۹۷، یک هزار و ۱۷۰ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید بهویژه در بخش سرمایه در گردش به واحدهای صنعتی استان پرداخت شد، طبق برنامه قم ۴۰ درصد اعتبارات بانکی باید در بخش تولید هزینه شود.
سیجانی بیان کرد: کمیته نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بر روند هزینه کرد تسهیلات رونق تولید نظارت مستمر داشته و تغییرات کمی و کیفی قبل و بعد از پرداخت تسهیلات را رصد و پایش میکند.
وی با اشاره به اثرات مثبت تحریم نیز گفت: خودکفایی و بازاریابی و افزایش کیفی و کمی کالاهای داخلی فرصتی بوده که تحریمهای اقتصادی دشمن در اختیار واحدهای صنعتی استان قرار داده است.
سیجانی تاکید کرد: تحریم، بر واحدهای صادرات محور استان ضربه وارد کرده اما بخش دیگری از واحدهای تولیدی بهویژه در رابطه با قطعات خودرو و لوازمخانگی را تقویت کرده است.
وی افزود: صنایع پوشاک، لوازمخانگی، قطعهسازی و صنایع غذایی در قم اولویت داشته و سرمایهگذاری در آنها حمایت میشود.
فعالیتهای معدنی در بستر رودخانههای قم ممنوع است
سیجانی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: حوزه معدن یکی از ظرفیتهای اقتصادی استان بوده که در این بخش به فراوری صنایع معدنی توجه خاصی شده است.
وی اضافه کرد: ظرفیتهای معدنی قم فقط در بخش گچ و آهک خلاصه نشده و کانیها و صنایع معدنی بسیار زیادی در استان وجود دارد.
سیجانی بیان کرد: سیاست و رویکرد استان در استفاده از ظرفیت معادن ایجاد واحدهای تولیدی و فرآوری در جوار معادن هدف است تا هزینههای تولید و صادرات از این طریق کاهش پیدا کند.
وی اظهار داشت: ۴۰ معدن استان به دلیل عدم اهلیت سرمایهگذار و همچنین ناتوانی بهرهبرداران راکد و متروکه شده است، در سال رونق تولید تلاش میشود با برگزاری مزایده، این ظرفیتهای اقتصادی به چرخه تولید بازگردند.
سیجانی اضافه کرد: شیوهنامه بهرهبرداری از معادن استان تدوین و طبق آن استخراج از بستر رودخانهها ممنوع شده است.
۲۵۲ واحد صنعتی راکد در قم شناسایی شد
وی همچنین بیان کرد: ۲۵۲ واحد راکد صنعتی در استان شناساییشده که نظارت و پایش مستمری برای احیا و بازسازی آنها و برگشت به چرخه تولید انجام میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در رابطه با وضعیت شهرک شهاب نیز بیان کرد: ۵۰ درصد از مساحت این شهرک ویژه صنعت چاپ و نشر است، به دلیل نیازهای استانی دو ناحیه صنایع سلولزی و صنایع غذایی نیز به آن اضافهشده است.
وی اضافه کرد: ۲۰۰ هکتار کل مساحت این شهرک صنعتی بوده که ازاینبین در ۱۵۰ هکتار تعیین تکلیف نهایی شده و بعد از تعیین تکلیف نهایی ۵۰ درصد باقیمانده نیز اصلاح قراردادها و ادامه ساختوسازها ادامه پیدا میکند.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامنالائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خور آباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که بیش از ۹۰ درصد آن مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ همچنین بیش از ۵۳ هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت میکنند.
سیجانی همچنین با اشاره به بسته سوغات قم نیز گفت: صنایعدستی، سنگ عقیق، کفش و دمپایی، نساجی، صنایع شیرینی و شکلات در کنار سوهان میتواند بهعنوان سوغات قم معرفی و برند شود.
وی بیان کرد: پایش و رصد واحدهای تولیدی بالای ۱۰۰ تن نیروی کار در اولویت حمایت از دریافت تسهیلات بانکی و مشوقهای اقتصادی هستند.
وی همچنین ابراز کرد: در بخش پوشاک، استان قم ظرفیت قابلتوجهی داشته و تلاش میشود تا شهرک و یا ناحیه صنعتی ویژه پوشاک در این استان تأسیس شود.
وی در ادامه اظهار کرد: برونسپاری برپایی نمایشگاههای اقتصادی به تشکلهای تخصصی و صنفی از اهداف استان در معرفی و فروش کالاها و محصولات بومی قم است.
۲۷ پرونده در رابطه با تخلفات پتروشیمیهای قم تشکیلشده است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم با اشاره به تخلفات پتروشیمیها همزمان با نوسانات نرخ ارز در سال ۹۷ یادآور شد: در صورت احراز تخلفات، خرید و تأمین مواد اولیه توسط آنها قطع میشود.
وی اضافه کرد: در رابطه با تخلفات پتروشیمیهای استان ۲۷ پرونده تشکیل و در روزهای آینده رأی نهایی درباره آنها صادر میشود.
سیجانی اظهار کرد: حمایت از مشاغل خانگی نیز در اولویت اقدامهای سازمان صنعت، معدن و تجارت استان است.
وی در بخش پایانی سخنان خود نیز تصریح کرد: پایبندی به ضوابط زیستمحیطی از دغدغههای اجتماعی و رسالتهای اصلی سازمان صمت بوده و از استقرار واحدهای آلاینده باید جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: در کنار حساسیتهای زیستمحیطی از واحدهای سازگار با محیطزیست نیز با تمام توان حمایت خواهد شد.
۷۴۰۳ / ۱۱۷۵