بندرعباس - ایرنا - ۲۵ تیرماه ۱۳۹۸ مردم بندرعباس هم‌زمان با سراسر کشور به رصد ماه گرفتگی جزئی می‌پردازند که طی آن ۶۵ درصد گرفت در شهر بندرعباس دیده می‌شود.

آخرین ماه گرفتگی کامل قابل رصد در ایران ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ رخ داد و به نظر می‌رسد ماه‌گرفتگی جزئی ۲۵ تیر امسال، آخرین خسوف جزئی دهه ۹۰ هجری شمسی باشد.

معاون آموزشی آکادمی فیزیک و نجوم بندرعباس به ایرنا گفت: این ماه گرفتگی متعلق به ساروس ۱۳۹ بوده و ورود ماه به نیم‌سایه در بندرعباس ساعت ۲۳ و ۱۳ دقیقه و ۵۱ ثانیه، ورود به بخش سایه زمین ۳۱ دقیقه و چهل و چهار ثانیه بامداد (۰۰:۳۱:۴۴)، اوج گرفت ساعت ۲و ۴۴ ثانیه (۰۲:۰۰:۴۴)، خروج از سایه ساعت سه و ۲۹ دقیقه و ۳۹ ثانیه (۳:۲۹:۳۹)، خروج از نیم سایه ساعت چهار و ۴۷ دقیقه و ۳۸ ثانیه (۴:۴۷:۳۸) و مدت گرفتگی در این شهر ۵ ساعت و ۳۴ دقیقه پیش بینی شده است.

«دوره‌ی ساروس، دوره‌ای زمانی است با چرخه‌ای حدود ۱۸ سال و ۱۱ روز و ۸ ساعت (تقریباً" ۶۵۸۵ و یک سوم روز) که می‌تواند برای پیش بینی گرفتگی خورشید و گرفتگی ماه استفاده شود.

بعد از گذشت ۱۸ سال از یک کسوف یا خسوف، مکان نقاط گره‌ای مدار ماه به جای قبلی خود بر گشته، ماه و خورشید و زمین تقریباً" دوباره به حالت قبلی برمی‌گردند و کسوف یا خسوفی شبیه همان کسوف یا خسوف قبلی (از لحاظ مکان وقوع، زمان وقوع، شکل گرفتگی و اندازه گرفتگی) روی می‌دهد.

گفته می‌شود این گرفت‌های مشابه تشکیل یک دنباله می‌دهند. هر دنباله ساروسی دارای یک شماره اختصاصی است.»

نجمه قاسمی در گفت وگوبا ایرنا ابراز داشت: علاقه مندان به رصد این ماه گرفتگی می‌تواند شب ۲۵ تیر با حضور در باغ گل‌های بندرعباس، بوسیله ۶ تلسکوپ به رصد این پدیده نجومی بپردازند.

وی ادامه داد: در هنگام ماه‌گرفتگی کارگاه آموزشی نجوم برای علاقه مندان در محل رصد برگزار و آنان با ویژگی‌های این پدیده نجومی آشنا می‌شوند.

وی یاد آور شد: این رصد برای دانش آموزان و دانشجویان و حتی خانواده‌ها می‌تواند تفریح علمی جذابی باشد.

‏۶۰۴۸/‏۳۲۱۹