تهران- ایرنا- رسانه های داخلی درباره انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی، اهمیت حضور مردم در انتخابات را مورد توجه قرار داده و برخی از آنها به نقد عملکرد انتخاباتی جریان سیاسی رقیب خود پرداخته اند.

به گزارش گروه نشریات خبری؛ بررسی امروز دوشنبه ۲۴ تیرماه نشان می‌دهد که موضوع انتخابات در رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح طلب بیش از رسانه‌های نزدیک به جریان اصولگرا مورد توجه و بررسی قرارگرفته است.

رسانه‌های منتسب به جریان اصلاح طلب در مطالب انتخاباتی خود بیشتر به برگزاری پرشور، شرکت و حضور مردم و ارزش قائل شدن به مردم اشاره کرده اند. در مقابل رسانه‌های نزدیک به جریان اصولگرا تنها به نقد جناح سیاسی رقیب پرداخته اند.

رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح طلب به اهمیت حضور مردم اشاره کرده و آورده اند: انتخابات پرشور در حال حاضر اصلی‌ترین مؤلفه امنیت ملی است که با هیچ چیز قابل مقایسه نیست. نباید تلاش کنیم فضا را بسته و خوشحال باشیم که مردم در انتخابات شرکت نمی‌کنند و در نهایت با شرکت‌کننده کم برنده خواهیم شد.

برخی رسانه‌های منتسب به جریان اصولگرا نیز ضمن نقد عملکرد جریان اصلاح طلب، آورده اند: با رقیب‌هراسی و فریب مردم به دولت و مجلس و شورای شهر راه یافته‌اند، لیست‌ها را هم با رانت و پول بسته‌اند.

اهمیت حضور مردم؛ تخریب دولت؛ انتقاد اصولگرایان از اصلاح طلبان به بهانه پرونده نجفی؛ استانی شدن انتخابات، از محورهای مورد بررسی رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح طلب درخصوص انتخابات است.

رسانه‌های منتسب به جریان اصولگرا نیز در مطالب انتخاباتی خود به محورهایی همچون انتقاد از عملکرد اصلاح طلبان؛ انتقاد از نگاه اصلاح طلبان به عملکرد شورای نگهبان؛ اشاره کرده اند.

رسانه‌های اصلاح طلب

برخی از گزاره‌های استفاده شده در این رسانه‌ها عبارتند از: توصیه می‌کنم کاری کنید که انتخابات پرشور برگزار شود؛ وقتی رژیمی مردمی و دموکراتیک باشد و فضای باز و انتخاباتی پرشور ایجاد کند، دیگر نباید نگران هیچ تهدیدی باشد.؛ آیا زمان آن نرسیده که خواست مردم را از میان خودِ مردم دنبال کنیم و در مسیر مردم‌سالاری دینی که باورمان است، حرکت کنیم؟؛ تخریب دولت در شرایط فعلی خنجر زدن از پشت است.

اهمیت حضور مردم

-به گزارش روزنامه آرمان، "بهزاد نبوی" فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت و گو با تارنمای جماران، مطرح کرد: کاری کنید که انتخابات پرشور برگزار شود. نبوی تصریح کرد: توصیه می‌کنم کاری کنید که انتخابات پرشور برگزار شود و بگذارید مردم حرف بزنند.....وی گفت: متأسفانه برخی دوستان برای مردم ارزشی قائل نیستند و می‌گویند مردم چه کاره‌اند؟ مگر مهم است که مردم قضاوت‌شان درباره ما مثبت یا منفی باشد؟ اگر این طور فکر می‌کنند باید تکرار حوادثی نظیر دی ماه ۹۶ را هم بپذیرند.

-همچنین به گزارش روزنامه آفتاب یزد وی گفت: من بر این باورم وقتی رژیمی مردمی و دموکراتیک باشد و فضای باز و انتخاباتی پرشور ایجاد کند، دیگر نباید نگران هیچ تهدیدی باشد. هدفم از بیان چنین مطلبی تاکید بر انتخابات پرشور است و آن را علاوه بر جنبه‌های مثبت دیگر، در حال حاضر اصلی‌ترین مؤلفه امنیت ملی می‌دانم که با هیچ چیز قابل مقایسه نیست. نباید تلاش کنیم فضا را بسته و خوشحال باشیم که مردم در انتخابات شرکت نمی‌کنند و در نهایت با شرکت‌کننده کم برنده خواهیم شد.

-"سخن نگوییم مگر به صداقت، گام برنداریم جز برای آبادانی" عنوانی است که روزنامه آرمان به سخنان یک نماینده مجلس اختصاص داد. به گزارش این روزنامه، سیده‌حمیده زرآبادی نماینده مردم قزوین در مجلس گفت: زیاد بیان کرده‌ایم تا هرگز منافع جمعی ملت را فدای منافع سیاسی و مطامع فردی، گروهی و حزبی خود نسازیم و در پیشگاه خداوند و محضر مردم سوگند خورده‌ایم تا سخن نگوییم مگر به صداقت، گام بر نداریم جز برای آبادانی ملت و از یاد نبریم که آنچه امروز دست ما سپرده شده میراث ۱۰۰ ساله‌ای از شکنجه‌ها، دارها و به خاک و خون کشیده شدن‌ها توسط ظالمان خود رای است. وی ادامه داد: اگر امروز به واسطه تخریب، تهدید و توهین صدایمان می‌لرزد و اراده‌هایمان سست و شکننده شده باید بدانیم که ما میراث‌داران خوبی نیستیم. سیده‌حمیده زرآبادی نماینده مردم قزوین در مجلس ادامه داد: آیا زمان آن نرسیده که خواست مردم را از میان خودِ مردم دنبال کنیم و در مسیر مردم‌سالاری دینی که باورمان است، حرکت کنیم؟ به نمایندگی از جوانان سرزمین از درد جوانانی می‌گویم که ایستاده‌اند، تلاش کردند و سر خورده شدند. اگر امید را از جوانان بگیریم چه می‌ماند؟ زرآبادی ادامه داد: ما نماینده مردم هستیم و جز این تریبون و ایستادن در کنار مردم چیزی در دست نداریم. این هجمه‌ها و بی‌اخلاقی‌ها را به جان خریداریم و حرف مردم را می‌زنیم.

تخریب دولت با هدف پیروزی بر رقیب انتخاباتی

"تخریب دولت در شرایط فعلی خنجر زدن از پشت است" عنوان گزارشی است که در روزنامه آرمان منتشر شده است. در این مطلب آمده است: در شرایطی که دولت به سبب فشارهای خارجی ناشی از تحریم و توطئه‌های آمریکا شرایط سختی را تجربه می‌کند، عده‌ای در داخل شمشیر را برای منتخبین مردم از رو بسته‌اند و تلاش دارند کار را برای آن‌ها سخت‌تر کنند. در همین راستا ساخت سریال‌هایی نظیر گاندو که در آن وزیر امور خارجه فردی ساده‌لوح و جاسوس‌پرور نشان داده می‌شود و همچنین افشای اسرار نفتی کشور در برنامه زنده سیما را می‌توان از اصلی‌ترین اقدامات مخالفان دولت در چند ماه اخیر دانست. گویی شایعه‌پراکنی برایشان از نان شب واجب‌تر است و شاید هم بزرگان اتاق فکر تخریب دولت، هزینه ساکنان این ساختمان را از ساخت و پخش همین شایعات تامین می‌کنند! نکته قابل تامل آنجاست که برای سران اتاق تخریب تفاوتی ندارد که به چه حوزه‌ای وارد می‌شوند. روزی دولتمردان سیبل شایعه و هجمه آنها می‌شوند و روز دیگر برنامه اختلاف‌افکنی میان اصلاح‌طلبان و اعتدالیون را در دستور کار دارند، اما جالب آنجاست که صداوسیما به عنوان یار دوازدهم تیم تخریب به ایفای نقش می‌پردازد. ظاهراً صداوسیما هم تمایل به همکاری با آنانی دارد که بارها ثابت کردند هجمه به دولت برای آنها با اهمیت‌تر از منافع ملی است … بسیاری از آنانی که تلاششان در راستای تضعیف دولت است ادعاهایی مانند انقلابی بودن و مذهبی‌تر بودن از سایرین را دارند، اما عملکردشان نافی این ادعاست. «آرمان» در گفت‌وگو با محمدرضا خباز، نماینده ادوار مجلس و فعال سیاسی اصلاح‌طلب به بررسی این موضوع پرداخته است. او معتقد است تخریب دولت در شرایط فعلی خیانت است و این کار مغرضانه صورت می‌گیرد. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر "چه مسائلی باعث شده آن‌ها در پی تخریب دولت باشند؟ " گفت: این روزها عده‌ای جنگ‌طلب که احساس می‌کنند دولت به آن‌ها باج نمی‌دهد و اجازه نمی‌دهد تا مانند سال‌های ۸۹، ۹۰ و ۹۱ منابع نفتی کشور را حراج کنند، شمشیر را برای جنگ با دولت از رو بسته‌اند. چون منافع خودشان به خطر افتاده، بی‌محابا و بی‌توجه به منافع ملی کشور بر نیروهای خدوم داخلی می‌تازند. در این راه از هیچ تهمتی فروگذار نمی‌کنند. این روش، روش منافقین است.

همچنین به گزارش این روزنامه، وی در ادامه گفت و گوی خود به هدف آنها اشاره کرد و افزود: هدف نهایی آن‌ها از پای در آوردن دولت است. فکر می‌کنند اگر در این راه موفق باشند، مردم از جناح شکست خورده آن‌ها حمایت می‌کنند و در انتخابات بعدی نام آن‌ها به عنوان پیروز از صندوق‌ها در می‌آید. در صورتی که اگر مردم ناامید شوند و احساس کنند توان حل مشکلات در جریان‌های کنونی وجود ندارد، آن زمان خدای ناکرده به فکر براندازی می‌افتند. وقتی چنین زمانی برسد نه از تاک نشان می‌ماند، نه از تاک‌نشان.

پرونده نجفی بهانه ای در دست اصولگرایان برای تخریب اصلاح طلبان

در بخشی از یادداشت منتشر شده در ستون سرمقاله روزنامه آفتاب یزد، می‌خوانیم: چند روز پیش ویدئویی را مشاهده می‌کردم که یک بانوی به اصطلاح طرفدار جناح محافظه کار در یک مکان عمومی در جدلی اظهار می‌کرد: «مردم به کسانی رای دادند و آنان شهرداری را انتخاب کردند که در بند… بوده است.» شک نکنید فصل انتخابات که برسد جریان مقابل مثل نقل و نبات ماجرای دکتر نجفی را چماقی بر سر اصلاح طلبان خواهد کرد. کمااینکه در همین مناظره چند روز پیش، تاج زاده و زاکانی نیز طرف اصولگرا انگشت بر روی همین نقطه گذاشت تا دست برتر را داشته باشد.

یقیناً تاوان لغزش شهردار اسبق حتی اگر گفته شود ماجرا پاپوش بوده یا تله باز هم سال‌های سال گریبان اصلاح طلبان را گرفته و رها نمی‌کند. طوفان هجمه، تهمت، ناسزای سیاسی، بهتان و… طیف پیشتاز جریان راست در راه است… عقلا، بزرگان و پیاده نظام چپ گاردشان را محکم گرفته‌اند؟ بحث فقط محدود به کارنامه حسن روحانی نمی‌ماند، پرونده محمد علی نجفی هم گزینه جذاب اصولگرایان است!

استانی شدن انتخابات

به گزارش روزنامه آرمان، استانی شدن انتخابات از دستورکار خارج شد. "اصغر سلیمی" سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور گفت: اعضای کمیسیون در ادامه بررسی ایرادات قانون انتخابات ارجاعی شورای نگهبان، مواد ۲ ،۳ و ۴ مرتبط با استانی شدن انتخابات را حذف و آن را از دستور کار خارج کردند.

رسانه‌های اصولگرا

برخی از گزاره‌های کانونی به کار رفته در این رسانه‌ها عبارتند از: هذیان‌گویی مدعیان اصلاحات قابل درک است؛ اصلاح طلبان وقتی خود را در شطرنج سیاست و به‌ویژه انتخابات پیشرو به دلیل کارنامه منفی خود بازنده می‌بینند، تحرکات و اقدامات رادیکالی‌تر مانند حمله به قانون اساسی را در دستور کار خود قرار داده‌اند؛ اصلاح‌طلبان، فصل انتخابات و سناریوی نخ‌نمای حمله به شورای نگهبان.

انتقاد از عملکرد اصلاح طلبان

-در بخشی از گزارش منتشر شده در "ستون نگاهی به دیروزنامه های زنجیره‌ای روزنامه کیهان " می‌خوانیم: هذیان‌گویی مدعیان اصلاحات قابل درک است. با رقیب‌هراسی و فریب مردم به دولت و مجلس و شورای شهر راه یافته‌اند، لیست‌ها را هم با رانت و پول بسته‌اند، خسارت محض را معجزه قرن جا زده‌اند و مسئول اصلی وضع فعلی‌اند. از شرافت و تقوا هم بین‌شان خبری نیست که پاسخگو و مسئولیت‌پذیر باشند. از این رو عجیب نیست با طرح بی‌اختیار بودن دولت، مقصر جلوه دادن منتقدان و دولت پنهان بهانه‌گیری کنند و دشمن فرضی بسازند تا به سیاق دون کیشوت به آن حمله کنند. دولت پنهان اگر وجود دارد، همین امروز با نام و نشان و جزییات افشایش کنید. منتقدان برجام هم اگر کارشکنی کرده‌اند، همین امروز با مشخصات و کیفیت اعلام کنید. قبلاً همین را نوشتیم و طبعاً از دروغ‌پردازان صدایی بلند نشد. مصاحبه‌شونده در اظهارنظری که چهارستون تن خواننده را می‌لرزاند! گفته: «اصلاح‌طلبان باید به صراحت بگویند که چگونه به جنگ دولت‌های پنهان خواهند رفت؟» مدعیان اصلاحات حتی در موقعیت پیروزی و ضرب شست‌های پی‌درپی ایران و مقاومت به دشمن به هراس و وحشت می‌افتند و نسخه وادادگی می‌پیچند. مشتی منفعل را مناسب همین است که به جنگ دولت فرضی و پنهان بروند!

-"راهکار مدعیان اصلاحات برای فرار از پاسخگویی؛ تشکیل دیکتاتوری به اسم جمهوری! " عنوان گزارشی است که در روزنامه کیهان منتشر شده است. در این مطلب می‌خوانیم: حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران در مصاحبه با روزنامه شرق (۲۲ تیر) با بیان اینکه «ساختار سیاسی باید عوض شود» گفته است: «یا باید همه قدرت‌ها به رئیس‌جمهور داده شود یا رهبری فردی را به‌عنوان نخست‌وزیر به مجلس پیشنهاد بدهند.» قوه قضائیه حذف شود؟ …مرعشی پا را فراتر گذاشته و بدون توجه به مسائل فنی و کارشناسی در حقوق عمومی و علوم سیاسی وارد حوزه مقوله «تفکیک قوا و تقسیم قدرت» شده و در اظهارنظری سست گفته است: «وقتی می‌گوییم دولت؛ یعنی در کنار تشکیل کابینه، سیاست‌های قضائی و مباحث فرهنگی و امنیتی از دولت جدا نباشند. بالاترین مقام قضائی باید وزیر دادگستری باشد.»

این دست اظهارات در حالی است که در هیچ کجای جهان مدرن، تفکیک قوا و توازن قوا که دو اصل بنیادین ساختارهای جوامع پیشرفته هستند، نادیده گرفته نشده و نظام دو قوه‌ای و جایگیری قوه قضائیه در قوه مجریه سده‌هاست که منسوخ شده است و آقایانی که روزگاری به دنبال ریاست جمهوری مادام العمر مرحوم هاشمی بودند، گویا امروز به دنبال بازگرداندن ساختار کشور به قرون وسطی و ایجاد نوعی دیکتاتوری در پوشش جمهوری هستند!....گفته‌ها و نوشته‌های مدعیان اصلاحات حاکی از آن است که آنها وقتی خود را در شطرنج سیاست و به‌ویژه انتخابات پیشرو به دلیل کارنامه منفی خود بازنده می‌بینند، تحرکات و اقدامات رادیکالی‌تر مانند حمله به قانون اساسی را در دستور کار خود قرار داده‌اند....نکته‌ای که باید به آن توجه کرد و از آن غافل نشد این است که انتهای این خط از «حمله به قانون اساسی» تا آدرس «اغتشاش خیابانی»، همانی است که در فتنه ۸۸ رخ داد. البته باید افزود حاشا و کلّا که ملت آگاه و با بصیرت ایران که حماسه ۹ دی را آفریدند و دل در گروی نظام و رهبری دارند، بگذارند که دوباره حادثه‌ای چون فتنه ۸۸ تکرار شود!

انتقاد از نگاه اصلاح طلبان به عملکرد شورای نگهبان

-کیهان در بخشی از نگاهی به دیروزنامه های زنجیره‌ای، با استفاده از میان تیتر "اصلاح‌طلبان، فصل انتخابات و سناریوی نخ‌نمای حمله به شورای نگهبان " نوشت: گفتنی است در فاصله زمانی ۸ ماهه تا برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی مدعیان اصلاحات که به واسطه ناکارآمدی و کارنامه‌ای خالی از عملکرد خود به‌ویژه در مجلس شورای اسلامی سرمایه اجتماعی خود را در معرض فنا و نابودی می‌ببینند از همین حالا تخریب و فضاسازی علیه شورای نگهبان را آغاز کرده‌اند تا برای شکست خود در انتخابات آتی توجیه بتراشند.

-همچنین مشرق نیوز در مطلبی نوشت: به شورای نگهبان حمله کنید. به گزارش تارنمای مشرق، یک فعال فضای مجازی در صفحه شخصی خود در توییتر درباره هجمه اصلاح طلبان به شورای نگهبان نوشت: هرچه به انتخابات نزدیک می‌شویم هجمه جبهه اصلاحات به شورای نگهبان بیشتر از قبل خواهد شد؛ مخصوصاً در این برهه از زمان که ۲۶ تیرماه ۹۸ مصادف می‌شود با پایان دوره ۶ ساله سه حقوق دان و سه فقیه شورای نگهبان.