بندرعباس- ایرنا- «پس از پرواز» عنوان کتابی است که نگاهی به ترور ۲۹۰ سرنشین بی‌گناه هواپیمای مسافربری ۶۵۵ ایرباس در سال ۶۷ از سوی ناو آمریکایی دارد.

این کتاب به کوشش منصور نعیمی عنوان در سال ۹۷ به چاپ رسیده و به واکاوی جنابت هولناک آمریکایی‌ها در اسقاط هواپیمای مسافربری ایرباس که عازم دبی بود، بر روی آب‌های خلیج فارس پرداخته است.

۱۲ تیرماه ۱۳۶۷ برابر با سوم ژوئیه ۱۹۸۸ میلادی، هواپیمای مسافری ایرباس ایران که از بندرعباس عازم دُبی بود، بر فراز آب‌های خلیج فارس و در نزدیکی جزیره هنگام مورد هجوم یگان‌های دریایی متجاوز آمریکایی مستقر در آب‌های خلیج فارس قرار گرفت و سقوط کرد.

۳۱ سال پیش در چنین روزی این هواپیما که با دو موشک ناو جنگی وینسنس مورد حمله عمدی نیروهای تجاوزگر آمریکا قرار گرفت حامل ۲۹۸ مسافر و خدمه بود که تمامی آنها اعم از مرد و زن و کودک به شهادت رسیدند.

در میان سرنشینان هواپیما، ۶۶ کودک زیر ۱۳ سال، ۵۳ زن و ۴۶ تن تبعه کشورهای خارجی نیز بودند که کشته شدند.

منصور نعیمی، یکی از پژوهشگران برجسته استان هرمزگان کتاب 'پس از پرواز' را برای اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان هرمزگان در ۱۸۸ صفحه با تیراژ یک‌هزار نسخه نوشته است.

مقدمه این کتاب را دریادار دوم پاسدار حبیب‌الله میرزایی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان هرمزگان نوشته است که به جنایات صدام در نقض قوانین بین‌المللی بر استفاده از بمب‌های شیمیایی بر ضد مردم کردستان عراق و سردشت ایران و جبهه‌های جنگ تحمیلی و همچنین خوی تجاوزکارانه آمریکای جنایتکار و فاجعه هولناک کشتار ۲۹۰ مسافر در سال ۶۷ اشاره کرده است.

نویسنده در این کتاب آمار تمامی مسافران این پرواز را معرفی کرده و آورده است: بر اساس مدارکی که ایران به دیوان بین‌المللی دادگستری تحویل داد، پرواز ۶۵۵ ایران‌ایر دارای ۲۷۴ مسافر و ۱۶ خدمه بود که در مجموع به ۲۹۰ سرنشین می‌رسد که شامل ۶۶ نفر از ۲۹۰ سرنشین این هواپیما کودک بودند.

نویسنده در این کتاب نتیجه‌گیری از نوشته‌های خود داشته و افزوده است: از بررسی دو حادثه ایرباس هواپیمای کره ۰۰۷ می‌توان نتیجه گرفت که عواملی که باعث انهدام این دو هواپیما شدند در موارد بسیاری مشابه‌اند با این تفاوت که هواپیمای کره بدون مجوز وارد فضای شوروی شده بود در حالی که هواپیمای ایران به هنگام انفجار در حریم قلمروهای خود ایران قرار داشت...

منصور نعیمی متولد ۲۹ تیرماه ۱۳۲۹ در بندرعباس است، وی در زمینه‌های شعر، قصه، سینما، عکاسی، مطبوعات، پژوهش مکتوب، سازه‌های بومی، آموزش عکاسی و فیلم‌سازی، داوری در چندین جشنواره و مسابقه عکاسی، تألیف کتاب فرهنگ جامع هرمزگان و نزدیک به یک‌صد فیلم مستند به‌صورت سریال برای تلویزیون کار کرده است؛ همچنین مجموعه‌ای ارزشمند تحت عنوان "روزُنِ رفته" که روزشماری است از وقایع هرمزگان را در دست چاپ دارد.

از دیگر آثار نعیمی در حوزه نویسندگی و فیلم و عکس می‌توان به زندگی کورش، مجموعه‌های مستندِ سفر، پوشش سبز، محرّم در هرمزگان، صید و صیادی، بازگشت شقایق، راه و دریا، زمزمه‌های شب‌هنگام، خلیج‌فارس جغرافیای فقر و غنا، عکاسی پشت صحنه ناخدا خورشید و مجموعه عکس‌هایی از مبارزات و تظاهرات مردم هرمزگان در سال‌های قبل انقلاب اسلامی ایران، اشاره کرد.

‏۶۰۴۸/‏۹۸۸۷

برچسب‌ها