مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانغربی در آیین افتتاح این نمایشگاه اظهار داشت: یکی از اهداف برگزاری این نوع از نمایشگاهها آگاهسازی عموم مردم برای حمایت از صنایع دستی است که میتوان از این ظرفیت برای رسیدن به شعار سال مبنی بر رونق تولید قدمهای بزرگی برداشت.
جلیل جباری بیان کرد: صنایع دستی یا صنعت دست در زمره خلاقیت و هنر قرار دارد و فعالیت صنایع دستی در هر دیار نشاندهنده خلاقیت و هنر ذهنی مردم آن منطقه است.
وی تاکید کرد: برپایی بازارچهها و نمایشگاههایی از این دست سبب توسعه و رونق صنایع دستی شده است که این عامل زمینهای برای تشویق هنرمندان در تداوم هنرشان محسوب میشود.
وی اظهار امیدواری کرد با رشد و توسعه صنایع دستی گامهای موثری در جهت ایجاد فرصتهای شغلی برداشته شود تا این صنعت جایگاه واقعی خود را از جهات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و اشتغالزایی پیدا کرده و زمینه رشد و توسعه هر منطقه را فراهم کند.
فرماندار مهاباد نیز در این مراسم گفت: جشنوارههای صنایع دستی یک رویداد فرهنگی برای انتقال و تبادل آیین و آدام رسوب مردمان منطقه است که کشور ایران از این لحاظ جز کشورهای غنی به حساب میآید.
ایرج شجاعی افزود: بدون شک یکی از افتخارات هر ملت و کشوری، صنایع بومی و دستی آن است هنرهای سنتی، مجموعه هنرهای اصیل، بومی و مردمی هر کشور است که ریشههای عمیق و استواری در اعتقادات آداب، عادات، رسوم، سنن و در مجموع فرهنگ معنوی هر جامعه داشته و نمایشگر فرهنگ و تمدن اقوام است.
وی با بیان اینکه تفاوت انسانها در ارزشهای اعتقادی و آداب و رسوم آنان است، اضافه کرد: تلاش میکنیم زمینه برپایی جشنوارهای ملی و سراسری برای شناسایی فرهنگ و میراث فرهنگی هر منطقه را بیش از پیش فراهم سازیم.
این نمایشگاه در قالب ۵۰ غرفه شامل ۳۰ رشته مختلف بومی و شاخص استانهای مختلف کشور تا ۲۸ تیرماه جاری برای بازدید شهروندان در این شهرستان دایر خواهد بود.
این نمایشگاه در راستای توسعه و ترویج هنر صنایع دستی و با هدف استفاده از ظرفیتهای گردشگری مهاباد با حضور هنرمندان استانهای مختلفی چون کرمانشاه، خراسان رضوی، کردستان، گیلان، اردبیل، همدان، زنجان، آذربایجانشرقی و قزوین برپا شده است.
علاقهمندان میتوانند هر روز از ساعت ۱۷ تا ۲۳ از این نمایشگاه که در جنب میدان مادر این شهرستان دایر شده است دیدن خرید کنند.
مهاباد ۹۲ اثر تاریخی ثبت شده ملی دارد که سد مهاباد، غار سهولان، تالاب کانیبرازان، موزه و حمام میرزارسول، تخته سنگی فقرهقا، برده کنته و مسجد جامع از مهمترین اثرهای تاریخی و جاذبههای گردشگری این شهرستان است.
۹۹۰۳/۶۱۸۵/۷۱۲۹