تهران- ایرنا- درمان عارضه‌های پوستی از جمله زخم‌ها به کمک فناوری‌های پیشرفته گام‌های روبه‌جلویی را برداشته است و در همین راستا یک شرکت دانش‌بنیان با استفاده از گیاه «برازمبل» محصولی تولید کرده است که علاوه بر آثار درمانی و ترمیمی زخم، فرآیند تکثیر و رشد سلولی را سرعت می‌بخشد.

مسیر پرپیچ و تلاطم ترمیم سلولی یکی از نیازهایی است که به کمک محصولات دانش‌بنیان سلولی و گیاهی هموار شده و شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید محصولات این حوزه به موفقیت‌های قابل توجهی دست یافته‌اند.

بر همین اساس یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی با کار پژوهشی روی پروژه‌های سلولی و فناور، توانسته است محصولاتی را در این زمینه تولید کند.

غلامحسین محمدی، مدیرعامل این شرکت فناور با اشاره به پژوهش‌های موفق در زمینه تولید محصولی با ویژگی ترمیم سلولی و درمان سوختگی اظهار کرد: فعالان فناور این شرکت دانش‌بنیان با همکاری مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه شیراز پمادی را تولید کرده‌اند که ضمن درمان سوختگی به تکثیر سلولی کمک می‌کند.

وی با اشاره به این‌که پایه این محصول گیاهی است، عنوان می‌کند: این درمان که بر اساس خواص منحصر به فرد گیاه «برازمبل» تولید شده است با همین عنوان تجاری به بازار ارائه می‌شود، این محصول که در شکل پماد ارائه می‌شود، توانسته است کارآمدی خود را در درمان و ترمیم عارضه‌های پوستی همچون سوختگی به خوبی نشان دهد.

محمدی با اشاره به این‌که داروی تولیدشده، عاری از عوارض سمی و مضر است، ادامه می‌دهد: در مراحل گوناگون آزمایش‌های انجام شده روی این دارو، رشد سلولی با سرعت بسیار بالاتری صورت گرفته است، همچنین تاییدیه مرکز مطالعات مقایسه‌ای دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز، ضد باکتری عفونتی و سمی بودن این فرآورده دارویی را تأیید می‌کند.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، از کاربردهای متنوع پماد برازمبل می‌گوید و ادامه می‌دهد: این محصول علاوه بر زخم‌های سطحی می‌تواند در درمان زخم‌های پوستی و سلولی، زخم‌های دیابتی و زخم بستر به خوبی کارآمدی خود را نشان دهد.

وی این محصول تولیدشده را منحصر به فرد و بدون نمونه مشابه خارجی عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: این پماد با توجه به ویژگی‌های یادشده و برخورداری از خواص ویژه، در نوع خود مشابه دیگری ندارد.

این فعال فناور ادامه داد: این محصول همچنین دارای ویژگی انعطاف دمایی بالایی است و در دماهای مختلف قابل نگهداری بوده و فاسد نمی‌شود، ضمن این‌که فرآیند ترمیم سلولی را به طور کامل محقق می‌کند.

وی با اشاره به نقش‌آفرینی دانش‌آموختگان و متخصصان دانشگاهی و پژوهشگاهی در این شرکت دانش‌بنیان گفت: تعدادی از دانش‌آموختگان متخصص در حوزه‌های تخصصی چون سلول‌های بنیادی، زیست‌فناوری و سرطان در این شرکت مشغول فعالیت هستند و بر روی تحقیق و توسعه محصولات دانش‌بنیان جدید کار می‌کنند.

محمدی با اشاره به کارآمدی پایه این محصول دانش‌بنیان در دیگر حوزه‌های درمانی می‌گوید: این محصول با مختصری تغییرات فرمولی کارآمدی خود را در بهبود درمان بیماری سالک نیز اثبات کرده است و مقدمات و مکاتبات با وزارت صحت افغانستان صورت گرفته تا این محصول بتواند در صورت ورود به بازار این کشور، به درمان بیش از ۷۰ هزار بیمار مبتلا به این عارضه کمک کند.