رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: در این طرح ۱۴۶ هزار و ۱۱۶ نفر در نیشابور و ۲۳ هزار و ۵۴۶ نفر در فیروزه مورد غربالگری فشار خون قرار گرفتند که از این تعداد ۲ هزار و ۵۸۸ نفر مشکوک به بیماری پرفشاری خون بودند که برای معاینه دقیق به پزشک ارجاع شدند و هفت نفر نیز مبتلا به این بیماری با سن کمتر از ۳۰ سال شناسایی شدند.
دکتر محسن عظیمی نژاد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح بسیج ملی کنترل فشار خون طی ۲ مرحله از اول تا پانزدهم اردیبهشت ماه امسال و هفدهم خرداد تا پانزدهم تیر ماه امسال در ۵۳ مرکز جامع خدمات سلامت، ۱۹۵ خانه بهداشت، ۳۴ پایگاه سلامت و ۶۷ ایستگاه با مشارکت تعدادی از سمنهای فعال در حوزه سلامت در شهرستانهای نیشابور و فیروزه به اجرا درآمد.
وی اظهار داشت: جمعیت هدف در این طرح افراد بالای ۳۰ سال بود و حدود ۵۰ درصد از جمعیت شهرستانهای نیشابور و فیروزه دارای میانگین سنی بیش از ۳۰ سال هستند.
وی گفت: مهمترین عوامل مرگ و میر در ایران بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها و حوادث و سوانح است بطوریکه ۴۶ درصد علل مرگ و میر مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی میباشد که تشخیص اولیه و زود هنگام بیش فشاری خون در کنترل آنها نقش بسزایی دارد.
دکتر عظیمی نژاد افزود: ۵۰ درصد از جمعیت بیش از پنجاه سال در کشور مبتلا به بیش فشاری خون هستند که نیمی از آنها از این امر آگاهی ندارند و هفتاد درصد از افراد مطلع نیز فشار خون خود را کنترل نمیکنند.
وی اظهار داشت: افزایش فشار خون ارگانهای حیاتی بدن همچون کلیهها، قلب و مغز را تحت تأثیر قرار میدهد و منجر به از کار افتادن کلیهها، آسیب به عروق کرونر قلب و پارگی عروق مغزی میشود لذا پیشگیری از آن در کاهش هزینههای درمان بسیار مؤثر است.
بسیج ملی کنترل فشار خون در سراسر کشور از ۲۷ اردیبهشت ماه تا ۱۵ تیر ماه امسال برای افراد بالای ۳۰ سال در دو مرحله اطلاع رسانی و اجرایی شد. از اهداف این طرح ملی توانمند سازی مردم در خود مراقبتی و حساس کردن جامعه به کنترل و مراقبت فشار خون بود.
مرکز شهرستان ۴۵۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری و مرکز شهرستان ۴۲ هزار نفری فیروزه در ۱۵۲ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
۹۸۶۹/۶۰۵۳