مهرنگ دوستی رضایی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر میزان شوری بر اساس باقیمانده املاح خشک دریاچه ۲۷۶ میلیگرم در لیتر است که روند مناسب کاهشی را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه تراز دریاچه ارومیه طبق آخرین پایش به یکهزار و ۲۷۱ متر و ۶۹ سانتی متر رسیده، اضافه کرد: ارتفاع این دریاچه در مقایسه با مهر سال گذشته حدود یک متر و ۶۴ سانتی متر افزایش یافته است.
وی بیان کرد: با احتساب کاهش ۵۱ سانتیمتری تراز دریاچه ارومیه، عمق دریاچه ۲۱۵ سانتیمتر نسبت به ابتدای سال آبی جاری در طول بزرگراه شهید کلانتری افزایش پیدا کرده است.
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی ادامه داد: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۵۱۹ میلیمتر بارش در حوضه دریاچه ارومیه ثبت شده که ۱۰۷ میلیمتر بیشتر از زمان مشابه سال گذشته است.
دوستی رضایی گفت: بر اثر بارشهای خوب و مناسب زمستانی، ذخایر برفی موجود در آذربایجان غربی نیز در سال جاری به وسعت ۱۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع رسیده که سه برابر سال گذشته است.
وی اظهار داشت: از رودخانههای آذربایجان غربی در سال آبی جاری حدود چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه شد و در حال حاضر این دریاچه از وضعیت مطلوبی برخوردار است.
تراز دریاچه ارومیه از سال ۱۳۴۴ تا سال ۱۳۷۲ خورشیدی حد فاصل یکهزار و ۲۷۴ متر تا یکهزار و ۲۷۸ متر متغیر بود اما از این تاریخ به بعد روند کاهشی تراز دریاچه آغاز شد و تا سال ۱۳۹۳ کاهش متوسط سالانه ۴۰ سانتیمتر شد و در مجموع ۸ متر از تراز دریاچه ارومیه کاهش یافت.
پس از تصویب طرح نجات دریاچه ارومیه و با وجود تغییر نکردن چشمگیر بارشهای حوضه در چهار سال گذشته، تراز دریاچه ارومیه نسبت به تراز احتمالی از روند گذشته با افزایش همراه شد که این نشاندهنده توقف روند کاهشی و تثبیت وضعیت دریاچه است.
به واسطه بارشهای مناسب سال آبی جاری امیدواری به احیای این گنجینه آبی شمالغرب کشور و تحقق اهداف برنامهریزی برای بازگشت به تراز واسط دریاچه (حدود ۱۲۷۲ متر) بیشتر شده است.
حوضه آبریز این دریاچه با مساحت ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومترمربع یکی از ۶ حوضه آبریز اصلی کشور است.
۸۱۳۷/۳۰۷۲