تهران- ایرنا- ستاد برگزاری جشنواره و جایزه موسیقایی همایون خرم (نوای خرم) فراخوان حضور هنرمندان کودک و نوجوان واجد شرایط شرکت در ششمین دوره این رویداد را منتشر کرد.

ستاد برگزاری جشنواره و جایزه موسیقایی همایون خرم (نوای خرم) فراخوان حضور هنرمندان کودک و نوجوان واجد شرایط شرکت در ششمین دوره این رویداد در بخش‌های مختلف را منتشر کرد.

در متن فراخوان ششمین جشنواره و جایزه همایون خرّم (نوای خرّم) آمده است:

«ششمین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم ۶) همچون دوره‌های گذشته، هنرجویان و هنرمندان زیر ۱۸ سال را مد نظر دارد و توسط مؤسسه فرهنگی و هنری رادنواندیش با همراهی خانواده محترم استاد همایون خرّم و مجوز دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

هدف اصلی جشنواره، بالا بردن سطح فرهنگی جامعه از طریق ارتقای سطح هنری و موسیقایی کودکان و نوجوانان با تاکید بر پاسداشت و گسترش فرهنگ اصیل و فاخر ایرانی با استفاده از نمونه‌ها و الگوهای موجود در جامعه هنر ایران زمین است.

بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، مرحله ارسال آثار تصویری به دبیرخانه جشنواره از ۲۲ تیرماه ۱۳۹۸ آغاز و در تاریخ ۱۵ مهرماه ۱۳۹۸ پایان می‌یابد. پس از بازبینی آثار و اعلام اسامی برگزیدگان، مرحله رقابتی در روزهای ۷، ۸، ۱۴ و ۱۵ آذرماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود و در نهایت ششمین جشنواره و جایزه همایون خرم در ۲۱ آذر ماه ۱۳۹۸ در تالار وحدت تهران به پایان می‌رسد.

نوازندگان کلیه سازها، خوانندگان و همچنین گروه‌های موسیقی کودک و نوجوان داوطلب (کمتر از ۱۸ سال) می‌توانند با اجرای یکی از تصانیف و یا قطعات بی‌کلام اساتید مرتضی محجوبی، ابوالحسن صبا، روح‌الله خالقی، مجید وفادار، مهدی خالدی، علی تجویدی، همایون خرّم‌، حبیب‌الله بدیعی، پرویز یاحقی و اسداله ملک که به شکل رسمی عرضه شده، به صورت تک‌خوانی، تک‌نوازی، هم‌خوانی، هم‌نوازی و گروه‌نوازی در این جشنواره شرکت نمایند.

علاقمندان برای آگاهی از شرایط شرکت در جشنواره و فرستادن آثار خود می‌توانند به تارنمای ویژه این جشنواره به نشانی www.khorramfestival.com مراجعه نمایند.

شرایط عمومی:

متولدین از تاریخ ۲۵/‏۰۹/‏۱۳۸۰‬ به بعد می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند.

رقابت در گروه‌های سنی ۴ تا ۱۸ سال خواهد بود.

شرایط اختصاصی:

اثر اجرا شده باید دارای شرایط زیر باشد:

- اجرای یک اثر از ساخته‌های اساتید به نام موسیقی ایران: مرتضی محجوبی، ابوالحسن صبا، روح‌الله خالقی، مجید وفادار، مهدی خالدی، علی تجویدی، همایون خرّم‌، حبیب‌الله بدیعی، پرویز یاحقی و اسداله ملک به صورت تکنوازی، تکخوانی، همنوازی، همخوانی، همخوانی و همنوازی، گروه‌نوازی.

- شرکت کنندگان از اجرا و ارسال آثاری که بصورت توسط این اساتید اجرا شده است، خودداری نمایند (ضمن تاکید بر اهمیت ردیف در فراگیری موسیقی ایرانی، توجه نمائید در این جشنواره داوطلبین می‌بایست تنها آهنگ‌های بی‌کلام و باکلام، موزون و ملودیک و قطعات ضربی اساتید ذکر شده بالا را اجرا و ارسال نمایند. افرادی که تمایل به اجرای ردیف دارند می‌توانند در جشنواره‌هایی که به این امر اختصاص داده شده شرکت نمایند).

نوازندگان کلیه سازها (ایرانی، کلاسیک، …) مجاز به شرکت در این جشنواره هستند.

افرادی که در دوره‌های گذشته این جشنواره و یا سایر جشنواره‌ها شرکت کرده‌اند، این بار باید یک اثر متفاوت با دوره‌های قبل ارسال نمایند.

هر شخص می‌تواند تنها در دو اجرا برای شرکت در جشنواره ثبت نام نماید، یک اجرای غیرگروهی (تک‌نفره، ۲ یا ۳ نفره) و یک اجرای گروهی (۴ نفره و بیشتر)

داوطلبینی که قصد اجرای چند اثر در قالب یک اجرا را دارند، توجه داشته باشند که زمان برای اینگونه اجراها نباید از ۶ دقیقه تجاوز نماید.

شرایط و نحوه ثبت‌نام

شروع ثبت‌نام از روز شنبه تاریخ ۲۲/‏۰۴/‏۱۳۹۸‬

پایان مهلت ثبت‌نام تاریخ ۱۵/‏۰۷/‏۱۳۹۸‬ ساعت ۲۴ خواهد بود.

هر شخص می‌تواند در قالب اجرای فردی (تکنوازی، تکخوانی) یا گروهی (هم نوازی، هم خوانی، هم نوازی و هم خوانی) اقدام به ثبت نام مشخصات در سایت نماید.

داوطلبان ابتدا باید فرم مشخصات فردی/۲ یا ۳ نفره / گروهی را تکمیل نمایند.

در مرحله بعد فایل تصویری اجرا با پسوند MP4 یا MOV و اندازه حداکثر ۵۰ مگابایت در جای مخصوص بارگذاری شود.

پس از تکمیل ثبت نام و بارگذاری ویدئوی اجرا و تأیید نهایی توسط کاربر یک شماره پیگیری در اختیار فرد قرار می‌گیرد که برای پیگیری‌های بعدی باید نزد خود حفظ نماید.

در صورتی‌که موفق به ارسال فایل تصویری از طریق اینترنت نشدند می‌توانند فرم ثبت‌نام را تکمیل و گزینه‌ی ارسال از طریق پست را انتخاب نموده و فایل تصویری اجرای خود را با کیفیت ضبط مناسب و به صورت لوح فشرده (CD/DVD) به همراه شماره پیگیری ثبت‌نام از طریق پست سفارشی به آدرس: تهران- خیابان شهید بهشتی- خیابان کاووسی‌فر- کوچه باربد- پلاک ۳۰- طبقه اول- کدپستی ۱۵۷۷۷۱۴۳۱۱ ارسال نمایند.

توجه:

فایل‌های غیرتصویری مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.

فایل‌های ارسالی مسترد نمی‌شود.

داوطلبین هنگام شروع ضبط آثار ارسالی ابتدا نام و نام خانوادگی، نام اثر و نام آهنگساز را ذکر نمایند.

مهلت ارسال آثار تا پانزدهم مهر آبان ماه ۱۳۹۸ بوده و غیر قابل تمدید است.

سایر نکات:

گروه‌های داوطلب می‌توانند با نام گروه، آموزشگاه موسیقی یا مرکز آموزش موسیقی مربوطه در این جشنواره شرکت نمایند.

«کارِ گروهی» و شرکت «آموزشگاه‌ها» امتیاز ویژه دارد و از آنها تقدیر می‌شود.

شرکت کنندگان می‌توانند رخدادها و اخبار جشنواره را از طریق تارنمای جشنواره پیگیری نمایند.

ارسال اجرا و ثبت‌نام به منزله تأیید و اجرای آن در انتخاب نهایی نخواهد بود.

پذیرش اطلاعات و تصاویر دال بر پذیرش داوطلب در مرحله داوری و نهایی نخواهد بود. از نفرات انتخاب شده توسط هیأت داوران برای شرکت و اجرای حضوری در مرحله نهایی جشنواره که در آذر ماه ۱۳۹۸ برگزار می‌شود، دعوت به عمل می‌آید.

تلفن تماس برای کسب اطلاعات بیشتر: ۸۸۵۲۸۱۴۷-۰۲۱ و ۸۸۵۲۸۱۴۸-۰۲۱ فکس: ۸۸۵۰۳۹۰۸-۰۲۱

پست الکترونیک: info@khorramfestival.com

وب‌سایت:www.khorramfestival.com

جشنواره و جایزه همایون خرّم در پنج دوره قبل موفق شده تا خود را رویدادی مشوقانه برای پاسداشت فرهنگ و هنر فاخر و اصیل ایرانی و ارتقای سطح فرهنگی جامعه معرفی کند. در این جشنواره، علاوه بر تأکید بر اجرای صحیح آثار موسیقی و مسائل تکنیکی و فنی، احترام به بزرگ‌تر و پیشکسوت، رعایت آداب صحنه، آراستگی و پاکیزگی ظاهر و نیز روحیه کار گروهی مورد توجه ویژه قرار دارد و اجراهای مسابقه‌گونه و رقابت کودکان و نوجوانان در این رویداد، صرفاً فراهم‌آوری فضایی برای کسب تجربه اجرای صحنه‌ای و ارائه هنر فرزندانمان در مقابل بزرگان موسیقی و مردم و نیز مشاهده هنر هم سن و سال‌های خود و روشی انگیزشی برای تشویق آنان به تلاش و تمرین بیشتر و مستمر است و هیچ‌گاه کسب مقام و برنده و بازنده شدن، هدف این جشنواره نیست.

جشنواره و جایزه همایون خرّم با بهره‌گیری از آثار بزرگان موسیقی ایران چون همایون خرّم، روح‌الله خالقی، حبیب‌الله بدیعی، پرویز یاحقی، علی تجویدی، مهدی خالدی، مجید وفادار و اسدالله ملک و …، پیوندی ستودنی مابین نسل جدید با نسل طلایی موسیقی ایران به وجود آورده و نیز جای خود را به خوبی در میان اصحاب فرهنگ و هنر و خانواده‌های ایرانی تثبیت نموده است. این موفقیت بزرگ بی‌شک مدیون الطاف بی‌پایان خداوند بزرگ است که هر که را و هر چه را بخواهد عزت می‌بخشد.

در پنجمین دوره جشنواره و جایزه همایون خرّم، ۱۵۲۴ هنرمند کودک و نوجوان ۴ تا ۱۸ ساله، شامل ۷۸۱ دختر و ۷۴۳ پسر از ۲۷ استان، ۹۶ شهر و روستای کشور در قالب ۶۲۰ اجرای فردی یا گروهی در جشنواره شرکت نمودند. از نکات مهم جشنواره امسال اجراهایی از ۱۲۶ آموزشگاه و ۵ هنرستان موسیقی و ۲ مدرسه است که از ترویج روحیه کار گروهی و توجه به اجراهای گروهی حکایت دارد. از نظر کمی، رشد ۳۰ درصدی تعداد شرکت‌کنندگان، رشد ۲۰ درصدی تعداد اجراها، رشد ۳۰ درصدی تعداد آموزشگاه‌های شرکت‌کننده و …، نشان از روند رو به رشد جشنواره دارد.

داوران جشنواره پنجم شامل هنرمندان گران‌قدر خانم ها افلیا پرتو، پری ملکی و بهناز ذاکری و جناب آقایان میلاد کیایی، مظفر شفیعی، وارطان ساهاکیان، بابک شهرکی، مجید ناظم پور و پویان آزاده با دقت و صرف وقت بسیار، تمامی اجراها را که بسیاری از آنان از کیفیت مطلوب برخوردار بودند در فرهنگسرای نیاوران، مورد بررسی قرار دادند که در نهایت و بر اساس جمع‌بندی امتیازات ارائه شده از سوی هیأت داوران، ۷۲ اجرا متشکل از ۹۱ نفر به عنوان برگزیده و ۴۴ اجرا متشکل از ۷۴ نفر برای تقدیر انتخاب شدند.

ملاک انتخاب اجراهای برگزیده، کسب حداقل ۸۰ درصد امتیاز و برای اجراهای قابل تقدیر، کسب حداقل ۷۵ درصد امتیاز داوران بوده است.

لازم به ذکر است که پوستر ششمین دوره از این رویداد موسیقی چندی پیش در منزل کورس سرهنگ زاده رونمایی شد و این پیشکسوت موسیقی ایرانی امضای خود را بر روی پوستر به یادگار نهاد. ‏