محمدرضا پورخاتون روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود یک هفته است که جمعیت ملخها در ۱۰ هزار هکتار از اراضی آلوده استان کرمان مدیریت شده و اکنون مبارزه با این آفت پایان یافته است.
وی با بیان اینکه عملیات مبارزه با ملخ صحرایی پس از گزارش فائو و سازمان حفظ نباتات کشور در ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ در کرمان آغاز شد اظهار داشت: در همین راستا تشکیل ستاد بحران در زمینه مبارزه با ملخ صحرایی با حضور اعضا مربوطه در استان و شهرستانهای تابعه کرمان برگزار شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان ادامه داد: برگزاری کارگاه آموزشی مبارزه با ملخ برای کارشناسان و کشاورزان، خرید سمپاش مناسب به منظور آماده سازی و توسعه و تجهیز ناوگان سمپاشی، خرید سموم مناسب در مبارزه با ملخ، آماده سازی خودرو مناسب به منظور انجام عملیات میدانی در ریگان و ارزوئیه، بازدید مستمر کارشناسان و مسئولین استانی از مناطق سمپاشی از اقداماتی است که این معاونت در راستای کنترل ملخ انجام داده است.
وی با تاکید بر اینکه زیرساختها به منظور مقابله با ملخ صحرایی در استان کرمان آماده است از مردم و کشاورزان خواست در صورت مشاهده موارد مشکوک در زمینه وجود ملخها مراتب را از طریق شماره تلفنهای ۰۹۱۳۳۹۹۱۰۸۸ مدیریت حفظ نباتات و ۳۲۵۲۱۰۳۴ اطلاع دهند.
پورخاتون افزود: مبارزه با ملخهای صحرایی به عنوان آفت مزارع طی سال گذشته در استان کرمان با موفقیت انجام شد.
وی تاکید کرد: با توجه به آغاز مبارزه با ملخها در محدوده عرصههای منابع طبیعی کرمان از وارد آمدن خسارت به باغات و مزارع این استان جلوگیری شده است.
سازمان خوارو بار کشاورزی ملل متحد (فائو) سابق بر این در گزارش خود آورده بود، برخی از گروههای ملخ صحرایی به سمت عربستان حرکت کرده و در ماه مارس در آنجا تخمگذاری کردند، سپس به سمت جنوب غرب آسیا حرکت کرده و گروههای بزرگتر تشکیل داده و گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را میخورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز میتواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف، جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز میشوند.
همچنین ملخ صحرایی میتواند ۶ تا ۲۰ ساعت بدون وقفه با سرعت وزش باد ۱۲ تا ۱۲۰ کیلومتر برساعت پرواز کند.
بر اساس اعلام فائو و کارشناسان بخش کشاورزی، ملخهای صحرایی آفتهایی خطرناک برای کشاورزی کشور محسوب میشوند که در صورت تداوم حضور آنان میتوانند امنیت غذایی را نیز مختل کنند.
ملخ صحرایی با ورود به برخی مناطق شمال و جنوب استان کرمان این مناطق را درگیر کرد که البته با فراهم کردن زیرساختها مبارزه با این آفت به خوبی انجام شد.
۳۰۲۹