تهران- ایرنا - گزارش فائو درباره وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان نشان می‌دهد که به طور تقریبی ۸۲۰ میلیون نفر از مردم کره خاکی طی سال ۲۰۱۸ میلادی غذای کافی برای خوردن نداشته‌اند و این سومین سال متوالی است که شمار گرسنگان جهان در حال افزایش است.

تازه‌ترین گزارش مشترک سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و دیگر نهادهای سازمان ملل نشان می دهد: آمار گرسنگان نسبت به سال گذشته که ۸۱۱ میلیون نفر برآورد شده بود، افزایش داشته است.

طبق تازه‌ترین نسخه گزارش «وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان» که در نیویورک از آن رونمایی شد، روند کاهش شمار نوزادانی که در هنگام تولد وزن کمی دارند، بسیار کند است.

این در حالی است که اضافه وزن و چاقی، خصوصاً در بین کودکانِ در سن مدرسه و بزرگسالان در همه مناطق جهان همچنان در حال افزایش است.

در این گزارش که به صورت مشترک از سوی فائو، صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی (ایفاد)، صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف)، برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی بهداشت ارائه شده، آمده است که احتمال مواجه شدن با عدم امنیت غذایی در همه قاره‌ها در زنان بیشتر از مردان است؛ منطقه آمریکای لاتین دارای بیشترین شکاف در این زمینه است.

رؤسا و مدیران‌کل فائو، ایفاد، یونیسف، برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی بهداشت در دیباچه این گزارش مشترک تأکید کرده‌اند: «اقدامات ما برای مقابله با این روند مشکل‌آفرین نه تنها در مقیاس و گستره (عمل) بلکه از نظر همکاری‌های بین‌بخشی باید برجسته‌تر شوند».

در گزارش «وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان» آمده است که در بسیاری از کشورهایی که رشد اقتصادی کندی دارند، خصوصاً کشورهای با درآمد متوسط و آن‌هایی که اتکای بسیاری به تجارت بین‌المللی کالاهای اولیه دارند، گرسنگی در حال افزایش است. همچنین در بسیاری از کشورهایی که گرسنگی در حال افزایش است، نابرابری درآمد نیز در حال بالارفتن است، مسئله‌ای که باعث می‌شود فقرا، اقشار آسیب‌پذیر و به حاشیه‌رانده‌شدگان برای مقابله با (شرایط ناشی از) کند شدن رشد اقتصادی با مشکلات بیشتری روبه‌رو شوند.

طبق این گزارش، وضعیت قاره آفریقا با داشتن بیشترین نرخ گرسنگی در جهان بسیار هشدارآمیز است؛ این درحالی است که نرخ گرسنگی در تمامی زیرمنطقه‌های آفریقا با سرعت کم اما مداومی در حال افزایش است. در شرق آفریقا حدود ۳۰ درصد جمعیت دچار تغذیه نابسنده هستند. علاوه بر] تغییرات [اقلیمی و منازعات، کند شدن رشد اقتصادی و افول اقتصادی نیز در این مسئله دخیل هستند. از سال ۲۰۱۱، نیمی از کشورهایی که به خاطر کاهش رشد یا رکود اقتصادی شاهد افزایش گرسنگی بوده‌اند، در آفریقا قرار داشته‌اند.

بیشترین افراد دارای تغذیه نابسنده (بیش از ۵۰۰ میلیون نفر) در آسیا و عمدتاً در کشورهای جنوبی این قاره زندگی می‌کنند. آسیا به همراه آفریقا دارای بیشترین سهم انواع اشکال سوءتغذیه هستند.

علاوه بر آن، آسیا و آفریقا میزبان حدود سه چهارم تمامی کودکان دارای اضافه وزن در جهان هستند، مسئله‌ای که ناشی از داشتن رژیم غذایی ناسالم است.

۲ میلیارد نفر در جهان به غذای مغذی دسترسی ندارند

طبق این گزارش تخمین زده می‌شود که بیش از دو میلیارد نفر از مردم جهان، به طور عمده در کشورهای با درآمد پایین و متوسط، دسترسی منظمی به غذای سالم، مغذی و کافی ندارند. با این حال، مسئله دسترسی نامنظم به غذای سالم، مغذی و کافی از جمله چالش‌هایی است که حتی کشورهای با درآمد بالا نیز با آن مواجه هستد.

تعداد افراد گرسنه در جهان در سال ۲۰۱۸ برابر با ۸۲۱.۶ میلیون نفر یا یک نفر از هر ۹ نفر ساکن کره خاکی است که از این میزان تعداد گرسنگان در آسیا ۵۱۳.۹ میلیون نفر، تعداد گرسنگان در آفریقا ۲۵۶.۱ میلیون نفر، تعداد گرسنگان در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب ۴۲.۵ میلیون نفر، تعداد افرادی که کم و بیش یا شدیداً دچار عدم امنیت غذایی هستند دو میلیارد نفر (۲۶.۴ درصد جمعیت جهان)، تعداد نوزدانی که با وزن کم به دنیا می‌آیند: ۲۰.۵ میلیون نفر (یکی از هر ۷ نوزاد)، تعداد کودکان زیر ۵ سال که اضافه وزن دارند: ۴۰ میلیون نفر (۵.۹ درصد)، تعداد کودکان در سن مدرسه و نوجوانان که اضافه وزن دارند: ۳۳۸ میلیون نفر و تعداد بزرگسالان گرفتار چاقی: ۶۷۲ میلیون نفر (۱۳ درصد، یک از هر ۸ بزرگسال) تخمین زده شده است.