سید عباس دانایی روز سه شنبه در نشست کمیته برنامه ریزی شهرستان سمنان در سالن اجتماعات فرمانداری افزود: امسال اعتبارات محدود است و بر اساس نیازهای ضروری بین دستگاه های اجرایی این شهرستان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه اعتبار سال ۹۷ شهرستان سمنان ۳۱۰ میلیارد ریال بود، ادامه داد: امسال از مجموع اعتبار تخصیص یافته به شهرستان سمنان ۲۸ میلیارد و ۱۰ میلیون ریال از محل ۲۷ صدم درصد ارزش افزوده تامین شده که تنها به ۲ دستگاه اختصاص می یابد.
وی ابراز داشت: یک میلیارد و ۸۷۰ میلیون ریال از الزامات قانون بودجه برای پایگاه ها و نواحی بسیج و ۲ میلیارد و ۲۱۸ میلیون ریال برای اجرای طرح های هادی روستایی از دیگر الزامات قانون بودجه ای به اعتبارات شهرستان سمنان اضافه شده است و ۴۰۳ میلیارد و ۲۴۰ میلیون ریال اعتبار شهرستان سمنان مجموع این تخصیص هاست.
دانایی با بیان اینکه ۲۸۵ میلیارد و ۶۸۰ ملیون ریال از اعتبارات شهرستان سمنان مربوط به اعتبار متوازن است، تصریح کرد: اعتبار متوازن براساس شاخص های تعریف شده بین چهار دستگاه امور عشایری، دانشگاه علوم پزشکی، نوسازی و تجهیز مدارس و شهرداری توزیع می شود.
به گفته وی، براساس قانون، فقط شهرداری سمنان می تواند از اعتبار متوازن استفاده کند و بر این اساس ۷۰ میلیارد ریال به شهرداری، ۲۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال به شبکه بهداشت، ۲۰۰ میلیارد و ۵۵۰ میلیون ریال به نوسازی مدارس و ۲۴ میلیارد و ۳۱۰ میلیون ریال به ورزش و جوانان شهرستان سمنان از محل اعتبار متوازن اختصاص مییابد.
وی اضافه کرد: اگر اعتبارهای اضافه شده را از مجموع اعتبارها کسر کنیم، اعتبار خالص و توزیعی این شهرستان ۸۵ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال است که رقم بالایی نیست.
بالاترین اعتبار سمنان برای نوسازی مدارس است
فرماندار سمنان با بیان اینکه امسال اعتبارات محدود بود، گفت: امسال بیشترین اعتبارات این شهرستان به نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس و آموزش و پرورش اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه این شهرستان با بحران فضای آموزشی مواجه است، افزود: ۵۰ درصد بودجه ۹۸ شهرستان سمنان به نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس تخصیص مییابد.
وی با بیان اینکه بیشترین رشد جمعیت دانش آموزی استان مربوط به شهرستان سمنان است، ادامه داد: در این شهرستان ۲۶ مدرسه ۲ نوبته وجود دارد که این وضعیت در شهرستان های دیگر استان کمتر به چشم میخورد.
دانایی اظهار داشت: طرح های مربوط به نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس برای توسعه فضای آموزشی با حضور معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان تجهیز و نوسازی مدارس کشور در سمنان کلنگ زنی می شود.
فرماندار سمنان گفت: برای اجرای طرح هایی که در مناطق درون شهری و روستایی نباشد، فرمانداری براساس امضای تفاهم نامه با دستگاه خواستار اعتبار، از محل اعتبار ارزش افزوده برای روستاهای فاقد دهیاری کمک می کند.
وی ادامه داد: ۷۰ درصد ارزش افزوده پرداخت شده از سوی مصرف کننده به شهرداری و ۳۰ درصد به دهیاری روستاها تعلق می گیرد و از محل اعتبار دهیار روستا، اعتباری به عنوان روستاهای فاقد دهیار در نظر گرفته شده است و دستگاه هایی که برای اجرای طرح در منطقه خارج از شهر و روستا کمبود اعتبار دارند میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
فرماندار سمنان خاطرنشان کرد: جاده آبگرم و جاده منطقه زیارتی پیغمبران در سمنان در محدود شهری و روستایی نیست و می توان از محل ارزش افزوده برای بهسازی راه و تامین زیرساخت های گردشگری استفاده کرد.
پیشبینی ۵۰ میلیارد ریال برای انتقال زندان سمنان
فرماندار سمنان گفت: انتقال زندان از مرکز شهر به ساختمان جدید مطالبه و دغدغه اصلی مردم و مسئولان است و امسال از محل اعتبار ملی ۵۰ میلیارد ریال برای تکمیل ساختمان جدید زندان ها در نظر گرفته شده و تلاش می شود بخشی از این اعتبار برای تجهیز زندان به وسایل امنیتی صرف شود.
دانایی ادامه داد: اردوگاه حرفه آموزی و کاردرمانی زندانیان استانی محسوب می شود و باید اعتبار آن از محل اعتبارات استانی تامین شود.
وی یادآور شد: بخشی از اعتبارات استانی توزیع نشده و هزینهکرد آن در اختیار شخص استاندار است و می توان با ارائه برنامه و طرح مناسب از اعتبار در اختیار علیرضا آشناگر استاندار سمنان استفاده کرد.
فرماندار سمنان خاطرنشان کرد: دستگاه های اجرایی که بودجه توزیع شده را برای تکمیل طرح های خود کافی نمی دانند می توانند در شرایطی خاص و ارائه توجیه طرح از بودجه توزیع نشده در اختیار استاندار استفاده کنند.
مدیران در هزینهکرد بودجه شرایط را درنظر بگیرند
معاون برنامه ریزی فرمانداری سمنان هم در این نشست گفت: اعتبار در نظر رفته شده برای دستگاه های اجرایی شهرستان برای هزینه صرف موارد مختلف مانند اجرا و تکمیل طرح های عمرانی، تجهیز، تعمیرات و بهسازی برنامه ریزی شده است.
هوشنگ زیاری افزود: امسال از محل بودجه سال ۹۸ به آب منطقه ای سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال، امور آب و فاضلاب شهری سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، بنیاد شهید و امور ایثارگران پنج میلیارد و ۵۵۰ میلیون ریال، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۲ میلیارد و ۷۱۸ میلیون ریال، بهزیستی ۴۰۰ میلیون ریال، راهداری و حمل و نقل پایانه ها ۱۰ میلیارد و ۷۲۰ میلیون ریال و نهاد کتابخانه های عمومی ۲۵۰ میلیون ریال اختصاص مییابد.
وی خاطر نشان کرد: در شهرستان سمنان هلال احمر یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال، حفاظت محیط زیست ۸۸۰ میلیون ریال، زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهار میلیارد و ۹۲۰ میلیون ریال اختصاص خواهد یافت.
زیادی یادآور شد: برای صدا و سیما یک میلیارد و ۸۰ میلیون ریال، صنعت، معدن و تجارت ۶۵۰ میلیون ریال، فرهنگ و ارشاد اسلامی ۷۰۰ میلیون ریال، منابع طبیعی و آبخیزداری پنج میلیارد و ۸۵۰ میلیون، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ۴۰۰ میلیون ریال و شرکت شهرک های صنعتی ۲ میلیارد ریال اعتبار از محل بودجه سال ۹۸ در نظر گرفته شده است.
اعتبار در نظر گرفته برای محیط زیست جوابگو نیست
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: سمنان سال ۹۷ اداره شهرستانی حفاظت محیط زیست نداشت، امسال این اداره در شهرستان ایجاد شده که تجهیز و تامین اداره نیازمند اعتبار است و اعتبار در نظر گرفته شده ۸۸۰ میلیون ریال جوابگوی رفع نیازها نیست.
امیر عبدوس افزود: تقسیم اعتبار ادارات شهرستانی شبیه سال گذشته است و ممکن است اطلاعات پایه ای که بر مبنای آن اعتبارات توزیع می شود اشتباه باشد و ضرورت دارد اطلاعات و داده ها یکبار دیگر مورد بازنگری قرار بگیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان ادامه داد: متولی بررسی آلودگی آب، خاک و هوا حفاظت محیط زیست است و اگر آلودگی در آب، خاک و هوا مشاهده شود همه اداره کل حفاظت محیط زیست را مسئول می دانند، اما اعتبار در نظر گرفته شده با توجه به اهمیت موضوع اندک است.
۷۳۴۲/۶۱۰۳