به گزارش سازمان امور مالیاتی ایران، هادی خانی، افزود: کشف، شناسایی و پیشگیری از فرار مالیاتی و همچنین شناسایی مودیان جدید از مهمترین برنامه های این سازمان به شمار می رود.
وی گفت: مهمترین سیاست نظام مالیاتی برای امسال تکمیل پایگاه اطلاعات مودیان، کشف فرارهای مالیاتی و شناسایی فعالان اقتصادی فاقد پرونده مالیاتی، درآمدهای پیشبینی شده امسال را محقق و در سالی که رونق تولید در دستور کار ارکان مختلف نظام قرار گرفته، فشار مالیاتی بر مودیان موجود را تعدیل کند.
خانی ایجاد شرکتهای صوری، صدور فاکتورهای جعلی، صادرات صوری، سوءاستفاده از کارت بازرگانی دیگران، استفاده غیرقانونی از معافیتهای مالیاتی و معاملات غیرواقعی در برخی صنوف به عنوان مهمترین گریزگاههای مالیاتی نام برد و گفت: کمیل پایگاه اطلاعات مودیان، بررسی تراکنشهای بانکی، رصد اطلاعات نظام مالیات بر ارزش افزوده، بررسی صورت معاملات فصلی و همچنین بررسی اطلاعات سایر مراجع، میتوان با موارد فرار مالیاتی در این حوزهها مقابله کرد.
وی اضافه کرد: سال ۱۳۹۷، بالغ بر ۱۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از محل شناسایی فرارهای مالیاتی، تشخیص و مطالبه شده که از این رقم، ۱۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مربوط به بررسی تراکنشهای سنگین و مشکوک بانکی، یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان مربوط به اعمال ماده ۱۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم و ۲ هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان نیز مربوط به شناسایی فرارهای مالیاتی مربوط به سوءاستفاده از معافیتهای صادرات و مناطق ویژه و آزاد تجاری، صنعتی در ارتباط با محصولات پتروشیمی بود.
مدیرکل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور همچنین در زمینه اقدامات صورت گرفته در چارچوب بازرسی مالیاتی موضوع ماده ۱۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم نیز گفت: بررسی ها نشان می دهد تا پایان خردادماه ۱۳۹۸، عملیات اجرایی موضوع این ماده، در ارتباط با ۶۰۰ مودی مالیاتی انجام شده که رسیدگی به اسناد و مدارک به دست آمده، منجر به شناسایی حدود چهار هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی شد.
وی افزود: سال ۱۳۹۷، حدود یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی از طریق اعمال ماده ۱۸۱ قانون مالیات های مستقیم شد.
خانی پیرامون تخلفات و فرارهای مالیاتی کشف شده در حوزه صادرات کالا و خدمات نیز گفت: در حوزه صادرات کالا و خدمات، پرونده های متعددی در رابطه با صادرات صوری کشف شده است.
وی اظهار داشت: براساس همکاری کارشناسان شرکت بورس کالای ایران و استفاده از ظرفیتهای اطلاعاتی و نظارتی و استعلام از گمرک جمهوری اسلامی ایران، تاکنون اطلاعات تکمیلی مربوط به یکهزار و ۵۰۰ فقره صادرات صوری شرکتهای متخلف دریافت شده و شناسایی دقیق خریداران داخلی محصولات مزبور به منظور مطالبه مالیات عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده و همچنین بررسی استرداد مالیات بر ارزش افزوده کالاهای صادراتی در دستور کار قرار دارد.