تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۳

سمنان- ایرنا- کمبود سالانه آب در استان سمنان برای رفع مشکل اقتصادی، صنعتی و آشامیدنی بر اساس برآوردها ۲۰۰ میلیون متر مکعب است و در حالیکه آمار نشان دهنده ضرورت در نظر گرفتن بودجه خاص برای رفع مشکلات آب در سمنان در کوتاه مدت و میان مدت می‌باشد اما از محل اعتبار متوازن سهمی برای این بخش درنظر گرفته نشده است.

نشستی با عنوان کمیته برنامه ریزی شهرستان سمنان روز سه‌شنبه در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار و اعلام شد تنها چهار دستگاه اجرایی (شهرداری، ورزش و جوانان، علوم پزشکی و نوسازی و تجهیز مدارس) برای استفاده از اعتبار متوازن انتخاب شدند که آب و فاضلاب شهری با توجه به اهمیت موضوع در این ردیف اعتباری جایی نداشت.

برآیند داده‌ها حاکیست وضعیت آب در استان‌ها و شهرستان‌های دیگر بحرانی‌تر از سمنان است یا اینکه ارسال اطلاعات به وزارت کشور برای توزیع اعتبارات اشتباه بوده است ولی چنین به نظر می رسد داده‌های مستند سمنان نشان دهنده عمق فاجعه و کم آبی مرکز این استان است.

نماینده سازمان برنامه و بودجه استان سمنان امروز در این نشست اعلام کرد که اعتراض لازم را نسبت به نحوه توزیع اعتبار متوازن و در نظر نگرفتن سهمیه برای آب و فاضلاب شهری به مسئولان بودجه‌ریزی کشوری اعلام کرده‌اند.

مدیر شرکت آب و فاضلاب شهری منطقه سمنان نیز گفت: اعتبار متوازن با توجه به تنش آبی در شهرستان سمنان، به شرکت آبفا شهرستان سمنان تعلق نگرفت و این موضوع دور از انتظار بوده و قابل قبول نیست.

محمد حسین کاشی افزود: سمنان سال گذشته را در شرایطی پشت سر گذاشت که ۳۵۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب داشت و این آمار خود نشان دهنده وضعیت آبی نامطلوب این شهرستان است.

وی ادامه داد: آب شرب مورد نیاز شهرستان سمنان ۹۱۳ لیتر بر ثانیه است که مردم این شهرستان با صرفه جویی و استفاده بهینه کمتر از این میزان مصرف می کنند.

وی تصریح کرد: در شهرستان سمنان مصرف مازاد وجود ندارد و مصرف ادارات نیز کنترل می‌شود و انتظار در آمد زیاد در این بخش وجود ندارد.

مدیر شرکت آب و فاضلاب شهری منطقه سمنان با بیان اینکه اعتبار در نظر گرفته شده از محل اعتبارهای شهرستانی به این اداره، سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است، گفت: اجرای طرح های مختلف برای تامین آب شرب سمنان نیازمند تامین اعتبار است و این میزان اعتبار جوابگو نیست.

در استان سمنان حدود یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب در سال تولید می‌شود که ۸۷ درصد در بخش کشاورزی، حدود هشت درصد در بخش صنعت و خدمات و حدود پنج درصد در بخش آب آشامیدنی مصرف می‌شود. متوسط سرانه مصرف آب در کشور حدود ۲۰۰ لیتر در شبانه روز و در استان بیش از ۷۰۰ هزار نفری سمنان ۱۶۰ لیتر و کمتر از متوسط کشوری است.

‏۷۴۰۸/‏۷۳۴۲