بیرجند - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: در تابستان یکی از بحران‌های اساسی ما در کنار مدیریت شرایط آتش سوزی، تامین آب به ویژه آب شرب مردم است که تامین آب آشامیدنی روستاییان باید در اولویت باشد.

سید کمال الدین میرجعفریان روز سه شنبه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خراسان جنوبی افزود: برنامه‌ریزی‌های کلانی در شهرها انجام شده و کاستی‌هایی هم وجود دارد اما شرایط بحرانی که مردم در روستاها دارند نباید در شهرها اتفاق بیفتد، دستگاه ها با هم‌افزایی با یکدیگر مشکلات مربوط به تامین آب شرب در شهر و روستاهای استان را مدیریت کنند.

وی اظهار داشت: دستگاه‌های اجرایی از ظرفیت ملی بیشترین استفاده را داشته باشند و وزارتخانه‌ها می توانند به دستگاه متبوع خود کمک مالی کنند و تنها استفاده از منابع مالی استانی برای تامین نیازها راه به جایی نمی برد.

معاون استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: در سیل اخیر نیروهای نظامی و انتظامی خدمات خوبی ارائه کردند که در این شرایط هم انتظار داریم از این ظرفیت ها استفاده شود، وقتی مردم می بینند ما آنچه در توان داریم حتی از ظرفیت نیروهای نظامی و انتظامی هم برای کمک به مردم استفاده می کنیم، رضایت آنان حاصل می شود.

وی گفت: اعتقاد داریم که آب موردنیاز روستاییان باید در دسترس آنان قرار گیرد و همه دستگاه‌های اجرایی مربوط این موضوع را با جدیت پیگیری کنند و در سطح ملی هم این حساسیت ایجاد شود.

میرجعفریان افزود: استاندار خراسان جنوبی در زمینه تامین آب روستاها پیگیری‌هایی در سطح ملی داشتند و دستگاه‌ها هم باید این موضوع را با جدیت دنبال کنند و سازمان برنامه و بودجه استان هم در سطح سازمان برنامه و بودجه کشوری این موضوع را پیگیری کند.

وی اظهار داشت: اگر قرار است مجتمع‌های روستایی تکمیل شود باید منابع مناسب تامین شود و اگر وزارت نیرو در تامین زیرساخت‌های لازم تلاش کند باید این کار مدیریت شود و اگر جایی برخی افراد آگاهانه یا ناآگاهانه منابع آب شرب مردم را در جای دیگری مصرف می کنند باید اطلاع رسانی شود چون این کار از نظر قانونی، اخلاقی و انسانی درست نیست.

وی یادآور شد: در شرایط کنونی که با کم آبی مواجه هستیم نباید آب شرب مردم برای مزارع استفاده شود و این کار به فرهنگ‌سازی نیاز دارد و وظیفه دستگاه‌ها را خطیرتر کرده که باید دنبال رفع ریشه ای مشکلات باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: مدیریت بحران به این معنا نیست ما الان که در جلسه نشسته ایم، بخواهیم برای برنامه هایی که قبلاً اتفاق افتاده، برنامه ریزی کنیم بلکه باید همیشه آمادگی داشته باشیم و از قبل پیش بینی و تمهیداتی که باید را لحاظ کنیم.

وی افزود: باید همه اعضای کارگروه مدیریت بحران استان برنامه مدونی برای فصل‌های مختلف سال داشته و برای احتمالات موجود آمادگی داشته باشند، در گرمای تابستان قرار داریم و همچنان که پیش بینی می شد با افزایش دما برخی شرایط بین هموطنان مشکلاتی ایجاد کند باید با برنامه ریزی منظم و تمام توان دستگاه‌های اجرایی وارد میدان شویم.

میرجعفریان گفت: اگر در چنین شرایطی منتظر باشیم که یک دستگاهی تنها در میدان وارد عمل شود دور از شان سیستم مدیریتی خراسان جنوبی است و هم افزایی بین بخشی باید همواره تقویت شود.

وی بیان کرد: با توجه به شرایط خاص که در فصل‌های مختلف سال رخ می دهد باید با امکانات همه دستگاه‌ها و هم افزایی با یکدیگر شرایط را مدیریت کرد و یکی از شرایطی که پشت سر گذاشتیم سیل بود که با آمادگی اقدامات خوبی انجام شد و اکنون هم لازم است همان شرایط را ادامه دهیم و نباید تصور شود که چون از آن مرحله عبور کرده ایم مسائل مربوط را فراموش کنیم.

۷۵۵۹*۳۰۲۸