علی احسان صالح روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: غرق شدگان در فصل بهار امسال از نظر جنسیت شامل پنج مرد و پنج زن هستند.
وی یادآوری کرد: سه ماهه نخست سال گذشته ۲ تن شامل یک مرد و یک زن غرق شدن که امسال این آمار روند رو به رشدی داشته است.
مدیرکل پزشکی قانونی همدان خاطر نشان کرد: دوشنبه گذشته نیز پسری ۱۲ ساله در یکی از روستاهای کبودراهنگ به علت بی احتیاطی در استخر دپوی آب زمین کشاورزی غرق شد.
صالح گفت: غرق شدگی زمانی اتفاق میافتد که مجاری تنفسی به وسیله هر نوع مایعی مسدود شود یا مایعی به داخل ریه و حبابچههای آن راه پیدا کند؛ قطع تنفس و کمبود اکسیژن اصلیترین علت مرگ در اثر غرقشدگی است.
وی افزود: هنگام شنا کردن یا بازی در آب عواملی مانند خستگی و ضعف، آشنا نبودن به محیط و آبهای عمیق، مهارت نداشتن در شنا، تشنج و توقف بیش از حد مجاز در زیر آب باعث میشود که فرد برای تنفس به راحتی به سطح آب نیاید و غرق شدگی اتفاق بیفتد.
مدیرکل پزشکی قانونی همدان با بیان اینکه هنگام غرق شدگی فرد به علت کمبود اکسیژن دچار استرس و هراس میشود و به طور غیرطبیعی برای نجات جان خود تقلا میکند ادامه داد: نخستین و حیاتیترین کار برای نجات یک فرد در حال غرق، خارج کردن هر چه سریعتر او از آب است.
صالح اضافه کرد: در ادامه پس از این کار حتی اگر فرد به نظر شرایط عادی داشته باشد باید به اورژانس منتقل شود همچنین افزایش ضربان قلب و تنفس، اضطراب و کاهش هوشیاری از جمله علائمی است که اغلب پس از نجات فرد به وجود میآید که باید آنها را کنترل کرد.
۷۵۲۶/۲۰۸۷