به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد روز سه شنبه نشست شورای معادن کشور با حضور خداداد غریب پور معاون وزیر و رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و استاندار کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
حسین کلانتری اظهار داشت: نشست مذکور با هدف بررسی و مطالعه ظرفیت های معادن کهگیلویه و بویراحمد برگزار و مقرر شد مطالعات سهمیه بندی و اکتشافات معدنی ۱۰ هزار کیلومتر مربع از این استان از سوی سازمان ایمیدرو تا پایان سال جاری انجام شود.
وی با اشاره به اینکه این مطالعات برای نخستین بار در کهگیلویه و بویراحمد اجرایی می شود، ابراز داشت: خروجی این مطالعات زمینه انجام سرمایه گذاری در خصوص استخراج معادن استان خواهد بود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: رفع موانع سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی این استان بسیار ضروری است و در این راستا نشستی در خصوص تعیین تکلیف این معادن در آینده نزدیک در استان برگزار می شود.
کلانتری بیان کرد:بحث سرمایه گذاری معدن فسفات چرام به صورت ویژه در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد که سرمایه گذار خارجی در اجرای پروژه معدن فسفات چرام مشارکت کند.
وی افزود: همچنین مقرر شد مطالعات اکتشافی معادن غیر فلزی کهگیلویه و بویراحمد شامل گچ، آهک و بوکسیت در سایر نقاط استان تکمیل و زمینه استخراج آنها فراهم شود.
عملیات اکتشافی معدن فسفات چرام از سال ۱۳۴۹ آغاز شد و تا سال ۱۳۷۲ به طول کشید و پس از آن مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی شروع شد.
براساس برآوردها با بهره برداری اولیه از این معدن برای ۶۰۰ نفر و در دراز مدت یک هزار و ۲۰۰ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد می شود.
برآورد ذخیره معدن فسفات چرام ۸۰ میلیون تن با عیار ۸.۵ تا ۹ درصد است.
پیش از این به دلیل عیار پایین، این معدن غیراقتصادی عنوان شده بود.
شهرستان چرام با بیش از ۳۲ هزار نفر جمعیت در ۱۶۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
۹۸۶۸/۱۶۶۲