شیراز-ایرنا- رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر شیراز عملکرد این شهر در زمینه میزبانی مسابقات ورزشی جهانی و آسیایی را غیرقابل قبول می‌داند.

احمد تنوری سه شنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران اعلام کرد: میزبانی شهرها برای مسابقات ورزشی بین‌المللی باعث تبلیغ و شناخت بیشتر ظرفیت‌های گردشگری و در نتیجه رونق اقتصادی منطقه خواهد شد؛ در حالی که سایر کلانشهرهای کشور بطور مداوم میزبان مسابقات جهانی و آسیایی هستند، شیراز از این مساله بی‌بهره است.

وی عنوان کرد: شیراز هیچ نماینده‌ای در لیگ برتر فوتبال کشور ندارد و به همین دلیل استقبال چندانی از برگزاری مسابقات دیگر هم در این کلانشهر نمی‌شود.

عضو شورای شهر شیراز ادامه داد: وجود یک تیم فوتبال لیگ برتری باعث می‌شود بودجه‌های عمرانی حوزه ورزش برای تکمیل پروژه‌های ورزشی نیز سریع‌تر جذب شود و همچنین میزبانی شیراز از مسابقات جهانی و آسیایی نیز بهتر محقق شود.

تنوری با بیان اینکه رویدادهای فرهنگی شیراز کم فروغ است و دیده نمی‌شود، ادامه داد: نشانی از تجلیل‌های ادبی، فرهنگی و هنری در سطح شهر شیراز نیست و اگر رویدادی هم در این باره برگزار شود شهروندان در جریان آن قرار نمی‌گیرند.

وی با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر شیراز برخلاف سایر کمیسیون‌های مشابه در کلانشهرهای دیگر کشور وظیفه‌ای در حوزه زیارت ندارد و این مورد به کمیسیون گردشگری و زیارت این شورا واگذار شده، گفت: یکی از توقعاتی که از طرف بخشی از جامعه وجود دارد این است که کمیسیون فرهنگی به مسائل مرتبط با زیارت نظیر موکب احمد ابن موسی (ع)،کاروانهای زیارتی و…بپردازد در صورتی که این موارد در شرح وظایف این کمیسیون نیست.

تنوری افزود: در یکسال اخیر نظارت دقیق‌تری بر وظایف و مأموریت‌های شهرداری در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر شیراز اظهار داشت: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز حدود ۲۷۰ نفر نیرو انسانی در اختیار دارد که ظرفیت مناسبی برای برنامه ریزی و اجرای رویدادهای فرهنگی و ورزشی در سطح ملی و بین المللی است.
 

معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز:
محدودیت‌های سلیقه‌ای و عدم وجود متولی واحد از جمله
موانع پیش روی کارهای فرهنگی و اجتماعی است.

محدودیت با غلاف سلیقه

معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در ادامه این نشست خبری گفت: انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری کار بسیار دشواری است زیرا از طرفی یکسری محدودیت‌های قانونی که شاید سلیقه‌ای هم باشد وجود دارد که کار کردن را محدود کرده است.

ابراهیم گشتاسبی راد افزود: در حوزه اجتماعی نیز متولیان متعددی وجود دارد که همین مساله در کنار محرمانه بودن داده‌ها و اطلاعات این حوزه کار را سخت کرده است زیرا به دلیل عدم در دسترس بودن اطلاعات، مشخص نیست کارهایی که انجام می‌شود چه نتیجه‌ای در پی دارد.

وی کار کردن در حوزه ورزش را از دو مورد قبلی کمی سهل‌تر عنوان کرد و گفت: در حوزه ورزشی تنها با سازمان ورزش و جوانان و هیأت‌های ورزشی مواجه هستیم و شهرداری زیرساخت‌های لازم را ایجاد می‌کند و در اختیار فعالین این بخش قرار می‌دهد.

معاون شهردار شیراز ادامه داد: متولی اصلی حوزه گردشگری نیز میراث فرهنگی است و به دلیل کمبود بودجه‌ها در این حوزه کار کردن با دشواری همراه است.

وی اضافه کرد: سالانه حدود ۴۰ میلیارد تومان درآمد حاصل از بلیت فروشی اماکن تاریخی و فرهنگی فارس است که تنها بخش کمی از آن به شیراز و فارس بازمی‌گردد که این مساله باید از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان به جد دنبال شود که سهم بیشتری از بلیت فروشی اماکن فرهنگی و تاریخی فارس برای بهسازی و توسعه زیرساخت‌های همین استان هزینه شود.

گشتاسبی راد در ادامه گفت: شهرداری شیراز کارهای خوبی در زمینه افزایش سطح ارزشی بافت فرسوده این شهر انجام داده بگونه‌ای که برخی زمین‌ها و املاک این منطقه نسبت به سال‌های گذشته افزایش قیمتی چند برابری داشته است.

۹۸۷۳ /‏۱۸۷۶‬