این کارخانه، تأمین کننده بتن برای ساخت تونلی به ارزش یک میلیارد پوند در شرق لندن است که قرار است از زیر رودخانه تایمز، دو منطقه پر تردد گرینویچ و سیلورتاون را به هم وصل کند. عملیات احداث این پروژه اواخر سال جاری میلادی آغاز و تا سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت.
فعالان محیط زیست معتقدند که پروژه یادشده منجر به افزایش سطح آلودگی هوا شده و بر سلامت اهالی شهر تأثیر منفی خواهد داشت.
بر اساس بررسیهای صورت گرفته توسط کمیته محیط زیست مجلس عوام انگلیس، ترافیک وسایل نقلیه موتوری سبب انتشار ۴۲ درصد مونواکسید کربن، ۴۶ درصد دیاکسید نیتروژن و ۲۶ درصد سایر گازهای خطرناک آلودهکننده در هوای شهرهای این کشور شده است.
دیاکسید نیتروژن، دیاکسید گوگرد و مونواکسید کربن از جمله گازهای بسیار خطرناکی هستند که افزایش میزان آنها در هوا میتواند سبب ایجاد و تشدید بیماریهای ریوی، قلبی، سرطان و عوارض شدید پوستی و چشمی شود.
به گفته کارشناسان، یکی از مهمترین دلایل آلودگی هوا در لندن و سایر کلانشهرهای انگلیس، تعداد بسیار زیاد خودروهای دیزلی در این کشور عنوان شده است.
برخی ارزیابیهای صورت گرفته نشانگر آن است که هوای خیابان آکسفورد که از مهمترین مراکز خرید در پایتخت انگلیس شمرده میشود، عمدتاً به دلیل تردد بیش از حد خودروهای دیزلی (اتوبوسهای شهری) از نظر میزان دیاکسید نیتروژن، آلودهترین مکان دنیاست.
انجمن سلطنتی پزشکان انگلیس چندی پیش در گزارشی اعلام کرد که آلودگی هوا، سالانه حدود ۴۰ هزار مرگ زودرس در انگلیس را منجر میشود که هر سال ۲۰ میلیارد پوند برای این کشور هزینه در بردارد.
دور تازه تظاهرات فعالان محیط زیست از دیروز (دوشنبه) در پنج شهر مهم انگلیس آغاز و قرار است به مدت پنج روز ادامه پیدا کند.
گروه قیام علیه انقراض به عنوان هماهنگ کننده این حرکت اعتراضی، دیروز با استفاده از قایق های بزرگی که روی آن عبارت «هم اکنون اقدام کنید» نوشته شده، محورهای مرکزی شهرهای لندن، گلاسکو، کاردیف، بریستول و لیدز را بند آوردند. آنها همچنین قصد دارند تا از طریق پرواز پهپاد در نزدیکی باند فرودگاه بین المللی هیترو، اختلال ایجاد کنند.
معترضان زیست محیطی، آوریل گذشته حدود دو هفته حمل و نقل عمومی و رفت و آمد عادی را در لندن مختل کردند.
آنان که خواهان رسیدگی فوری به وضع محیط زیست هستند، در اقداماتی مانند بستن خیابان منتهی به پارلمان، چسباندن خود به قطارهای شهری و امثال آن، در رفت و آمد شهری اختلال ایجاد کردند.
گروه قیام علیه انقراض که سال گذشته تشکیل شده، سه درخواست اصلی دارد: از دولت میخواهد که درباره تغییرات آب و هوایی حقیقت را بگوید؛ سطح آلایندگیهای ناشی از گاز سمی دیاکسید کربن را تا سال ۲۰۲۵ میلادی به صفر برساند و یک گروه از شهروندان نیز بر این فرآیند نظارت کند.