همدان- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بوعلی سینا سرمایه‌ای بی‌بدیل برای ایران، اسلام و تشیع است، گفت: در ایران و جهان شخصیت‌ها و مفاخر بسیاری داریم که دارای تمایزها و ویژگی‌های خاص هستند ولی در حوزه دانش، حکمت، اندیشه و فرهنگ مشابه بوعلی سینا نداریم.

«سیدعباس صالحی» روز سه شنبه در نشست هیأت امنای بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا، افزود: بوعلی سینا دارای جامعیت و گستره جهانی است و ایران و اسلام را با این نماد می‌شناسند.

وی ادامه داد: ابن سینا در همه جهان شناخته شده است و از طریق این شخصیت می‌توان در دیپلماسی فرهنگی بهره گرفت؛ بنابراین باید از این گنجینه سر به مهر بهره بیشتری ببریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: از سوی دیگر همدان دارای مفاخر و مشاهیر بسیاری است و ابن سینا در رأس این مفاخر قرار دارد و نمی‌توان مشابهی برای او یافت. در همدان همه

این شخصیت بزرگ علمی و فلسفی را می‌شناسند و می‌تواند نماد هویت همدان باشد.

صالحی افزود: ابن سینا سرمایه عظیمی است که باید بیش از پیش بر آن سرمایه گذاری کرد و از ظرفیت وی در داخل و خارج از کشور بهره برد.

وی ادامه داد: ضروری است سازمان‌ها و نهادهای داخلی و خارجی که می‌توانند در معرفی این شخصیت با بنیاد بوعلی سینا همراهی کنند شناسایی شوند و با آنها جلسات مشترک داشته باشیم تا با نگاهی هم افزا بوعلی سینا را به جهان معرفی کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در حال حاضر مسئولیت و رسالت حوزه ابن سینا بر عهده این بنیاد است و باید همه ظرفیت خود و دیگر نهادهای مرتبط را به خدمت این بخش بگیریم و از امکانات استانی و ملی در این زمینه بهره ببریم تا دین کوچکی نسبت به این شخصیت بزرگ ادا کنیم.

رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا گفت: در میان مفاخر، شخصیتی را به مثابه بوعلی سینا نداریم و باید در معرفی این شخصیت بزرگ به جهان قوی‌تر از گذشته عمل کنیم.

آیت الله غیاث الدین طه محمدی ادامه داد: علم طب و فلسفه دنیا هنوز هم بوعلی سینا را می‌شناسند و دنیا باید بداند که بوعلی سینا علاوه بر شخصیت پزشکی عارفی بزرگ نیز هست.

ابعاد شخصیتی بوعلی سینا به دنیا معرفی شود

استاندار همدان نیز در این نشست گفت: باید به دنبال راهکارهایی برای معرفی ابعاد مختلف علمی، عرفانی و وجودی بوعلی سینا به دنیا باشیم و در این میان سهم استان همدان و مسئولان آن بیشتر است.

سید سعید شاهرخی افزود: همدان مفاخر و جاذبه‌های فرهنگی و هنری بسیاری دارد ولی حضور بوعلی سینا در میان آنها خودنمایی می‌کند. بنابراین رسالت ما بیش از دیگران است.
این عضو دولت دوازدهم بر ارائه برنامه عملیاتی با هدف ارتقای جایگاه بوعلی سینا تاکید کرد.


بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا در یک نگاه

بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا با مصوبه نشست ۵۵۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی برای شناخت و معرفی شخصیت و آثار ابن‌سینا، نابغه و فیلسوف و پزشک بزرگ ایرانی و تکریم و بزرگداشت وی در سال ۱۳۸۳ تشکیل شده‌است.این بنیاد که مؤسسه‌ای غیردولتی و غیرانتفاعی است مرکزش در شهر همدان است.
اهداف
شناخت و بزرگداشت مقام و شخصیت علمی و فرهنگی ابوعلی‌سینا، معرفی آثار، رساله‌ها و کتابهای ایشان و معرفی و بزرگداشت عالمان و متفکران عرصه فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، اهداف این بنیاد هستند.
وظایف
این بنیاد برای پیشبرد هدف‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی خود از مشارکت مراکز دولتی و غیردولتی، اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی و دریافت هدایای نقدی و غیرنقدی بهره‌مند می‌شود.
تدوین و نشر کتب مرجع، دانشنامه‌ها، فیلم، لوح فشرده، حمایت از پژوهش‌های سینوی از جمله کتاب، مقاله، پایان‌نامه و اعطای راتبه تحصیلی (بورس)، جوایز تشویقی مقطع یا سالانه به آثار برگزیده در این زمینه و فعالیت‌های مهم و پیشرفته علمی و فرهنگی، تأسیس گنجینه بوعلی‌سیناشناسی و گردآوری مجموعه‌های داخلی و خارجی مرتبط، تأسیس کتابخانه تخصصی و مرکز اسناد، همکاری با مؤسسات ابن‌سیناپژوهی داخلی و خارجی، برگزاری همایش، نمایشگاه، مسابقات، گردش‌های علمی و مرتبط، تشکیل مؤسسات آموزش عالی و شرکت‌های خدمات تخصصی، مطالعاتی و مشاوره‌ای و نظارت بر حسن اداره مجموعه آرامگاه بوعلی‌سینا از جمله وظایف این بنیاد به‌شمار می‌رود.
ارکان و تشکیلات
ارکان و تشکیلات این بنیاد، شامل هیئت امنا و رئیس بنیاد هستند.
اعضای هیئت امنای این بنیاد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (رئیس هیئت امنا)، رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رئیس بنیاد ایران‌شناسی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، استاندار همدان، نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و رئیس بنیاد (دبیر هیئت امنا) می‌باشند.

۷۵۲۳/‏۲۰۸۷