«روبیک جانانه» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در جهان مسیحیت و حتی کشورهای دیگر آیینهای مذهبی به ندرت با این شکوه و با این تعداد زائر از کشورهای مختلف برگزار میشود.
وی اظهار داشت: توجه ایران اسلامی به ابنیههای مذهبی سایر ادیان الهی و تلاش برای مرمت و نگهداری آنها و همچنین کمک و ایجاد تمهیدات لازم برای برگزاری مراسمهای مذهبی پیروان ادیان الهی به بهترین نحو ممکن، گواه روشنی بر احترام جمهوری اسلامی به پیروان سایر ادیان الهی محسوب میشود و این احترام و اقدامات صورت گرفته قابل تحسین است.
وی ادامه داد: «قرهکلیسا» در خارج از شهر چالدران قرار دارد ولی با این وجود امکانات لازم برای اجرای آیین «باداراک» از سوی نهادهای مختلف در سال جاری تدارک دیده شده است تا زایران مراسم خود را در آرامش و امنیت برگزار کنند چنانکه عوامل انتظامی، ادارات برق، گاز، آب و سایر دستگاههای مربوطه هم در ایجاد امکانات و برقراری امنیت نهایت تلاش خود را بکار گرفتهاند.
«جانانه» در خصوص تبلیغات منفی دشمنان ایران اسلامی مبنی بر نقض حقوق اقلیتهای دینی گفت: وقتی سفیران، محققان و زایران و مهمانان مختلف از جهان در این مراسم حضور مییابند و برگزاری باشکوه و در عین حال آرام مراسم را از نزدیک میبینند، اظهار میدارند آنچه نسبت به ایران و مردمانش شنیده بودند با آنچه اینجا می بینند بسیار تفاوت دارد و برخلاف تبلیغات صورت گرفته نه تنها ایران کشوری امن است بلکه مردمانی مهربان و مهماننواز دارد.
رییس شورای خلیفهگری کل ارامنه آذربایجان افزود: اعتراف مهمانان و زایران خارجی به آزادی پیروان ادیان الهی و امنیت موجود در ایران و نقض تبلیغات منفی دشمنان، بزرگترین امتیاز برای ایران است.
وی اضافه کرد: حضور محققان و پژوهشگران در آیین مذهبی باداراک و مشاهده اماکن تاریخی مرمت شده پیروان ادیان الهی باعث میشود هرکدام از این پژوهشگران سفیرانی باشند در سراسر جهان و امنیت و آرامش و احترام به ادیان الهی در ایران را به دیگران انتقال دهند.
برگزاری آیین مذهبی ارامنه جهان همه ساله در ایران ضمن اینکه نشاندهنده زندگی مسالمتآمیز اقوام و ادیان مختلف در ایران و آذربایجانغربی است، صلح و دوستی ایرانیان را به تصویر میکشد.
مراسم سالانه مذهبی ارامنه جهان تحت عنوان باداراک همه ساله در کلیسای تاریخی «قره کلیسا» در چالدران برگزار میشود؛ در این آیین ارامنه دیگر کشورهای جهان از جمله ارمنستان، سوریه، لبنان، هلند، فرانسه، اتریش، آلمان، کانادا و غیره نیز شرکت میکنند.
ارامنه ایران و جهان در این مراسم با اعمالی چون راز و نیاز به درگاه خداوند، قربانی کردن و غسل تعمید دادن به نوزدان خود در قالب مراسم باداراک یا عشای ربانی این روز را گرامی میدارند.
در طول این مدت زایران اعمال خاص این کلیسا را به جا میآورند و با انجام این اعمال از خداوند بزرگ طلب رحمت و مغفرت گناهانشان را میکنند.
قره کلیسا قدیمیترین کلیسای عالم مسیحیت به شمار می رود و قدمت آن به قرن هفتم میلادی میرسد؛ قره کلیسا در بین ارامنه به «تاده مقدس» معروف است و در ۲۰ کیلومتری شمال شرق چالدران و بر روی مزار تاتائوس، حواری حضرت مسیح (ع) احداث شده است.
امسال شصت و پنجمین مراسم مذهبی باداراک در روزهای سوم، چهارم و پنجم مردادماه جاری برگزار میشود.
۸۱۳۵/۳۰۷۲