بندرعباس- ایرنا-علاقه مندان به پدیده های نجومی آخرین ماه گرفتگی (خسوف)دهه ۹۰ هجری خورشیدی سه شنبه شب دربندرعباس رابه نظاره نشستند.

ساعت ۲۰ شامگاه ۲۵ تیر ماه گروه رصدی آکادمی فیزیک و نجوم بندرعباس و حتی قبل از آن تجهیزات خود را در محل مستقر کرده و مشغول تنظیم تلسکوپ‌ها بودند.

کم کم مردم به محل رصد می آمده و پای تلسکوپ‌ها در بوستان شهید دباغیان حضور می‌یافتند و ماه را پیش از آغاز خسوف تماشا می‌کردند.

از مردان و زنان ۶۰ و ۷۰ ساله تا کودکان سه ساله که همراه با خانواده‌هایشان آمده بودند تا دانشجویان و جوانانی که با همکلاسی‌ها و دوستان، همه برای نظاره این پدیده نجومی در محل تعیین شده گرد آمده بودند.

رهام سه ساله که قدش به چشمی تلسکوپ نمی‌رسید بر روی دستان خواهر لحظاتی از خسوف را در بامداد ۲۶ تیر تماشا کرد و با همان حس کودکانه‌اش در محوطه باغ گل‌ها به این سو و آن سو دوید.

احمد زاهدی هم که همراه با دختر دانشجویش آمده بود پس از تماشای خسوف گفت کنجکاو بودم این لحظات را اینجا باشم و به همراه سایرمردم از تماشای ماه گرفتگی لذت ببرم.

نازنین زاهدی که پدرش را همراهی می‌کرد و مسبب آمدن وی شده بود هم حضور خود را برای تفریح همراه با لذت این پدیده نجومی ذکر کرد و ادامه داد که از طریق صفحه استاد خود در شبکه‌های اجتماعی از انجام این رصد باخبر شده است.

دانش آموزی که به گفته خودش امسال به کلاس چهارم می‌رود برای ارضای حس کنجکاوی خویش آمده بود می‌گفت: قبلاً ماه را با دوربین از روی پشت بام خانه شان تماشا کرده و امشب آمده آن‌را از نزدیک تر ببیند.

بهراد روشنایی همچنین از علاقه اش به نجوم گفت و اینکه چند مرتبه در کلاس شان کنفراس نجوم داده و به کتاب‌های نجوم علاقه دارد.

دانشجوی سال آخر رشته فیزیک، این پدیده را شکار لحظه‌ها می‌دانست که نباید آن را از دست داد و می‌گفت مگر در سال چند مرتبه این پدیده رخ می‌دهد که به سادگی از کنار آن بگذریم.

یکی از نکات جالب این رصد حضور دانش آموزی بود که سال گذشته مقام سوم رقابت‌های سازمان فضایی ایران را در رشته مقاله نویسی دانش آموزی کسب کرده بود، مهدیه جهانگیری از عوامل اجرایی این رصد بود و تلسکوپ را برای تماشای مردم تنظیم می‌کرد.

دبیر آکادمی فیزیک و نجوم بندرعباس به خبرنگار ایرنا گفت: سال آینده ماه گرفتگی نیم سایه‌ای رخ می‌دهد که در ایران قابل رویت نیست و خسوف امشب نیم سایه‌ای و جزئی است.

محمد امین پاسلار ادامه داد: همچنین در ۲۰ آبان امسال پدیده نجومی گذر عطارد از مقابل خورشید رخ می‌دهد که بندرعباس یکی از بهترین نقاط برای رصد آن بوده و مدت زمان ان هم کمتر از نیم ساعت پیش بینی شده است.

وی اضافه کرد: خورشید گرفتگی هم در پنج دی ماه سال جاری رخ می‌دهد که ۸۵ درصد کسوف در ابتدای صبح در بندرعباس قابل رصد است.

نجمه قاسمی، معاون آموزشی آکادمی فیزیک و نجوم بندرعباس به ایرنا گفت: علاقه مندان به پدیده‌های نجومی که امشب برای تماشای خسوف نیم سایه‌ای آمده بودند علاوه بر رصد ماه گرفتگی سیاره‌های دیگر منظومه شمسی همچون زحل و مشتری را هم رصد کردند.

‏۶۰۴۸/‏۳۲۱۹