عباس کشاورز عصر سه شنبه در بازدید از ۲ واحد فرآوری و بوجاری بذر در دهستان چهاربرج میاندوآب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: خشک شدن این دریاچه و انتشار ریزگردها، تهدیدی بسیار جدی برای کشاورزی آذربایجان غربی و منطقه است از این رو جلب مشارکت و همکاری جوامع محلی به ویژه کشاورزان از ارکان اصلی اجرای برنامههای ستاد احیا دریاچه ارومیه به شمار می رود.
وی افزود: باید توسعه و ترویج کشت محصولات کم آببر مانند زعفران و گل محمدی، نباتات علوفهای کم آببر نظیر «تیریتیکاله» و کشت مخلوط آن با جو و ماشک در اولویت باشد.
وی با اشاره به اینکه ریشه کن شدن کشت چغندر قند در اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه در دستور کار قرار ندارد، بیان کرد: توسعه کشت نشایی و تغییر آرایش کشت که اثر قابل توجهی در کاهش مصرف آب این محصول دارد، جزء برنامه ریزی ها محسوب می شود.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی بالابردن ضریب بهرهوری مصرف آب در بخش کشاورزی و حفظ و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی را ۲ هدف اصلی این وزارتخانه در راستای احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی عنوان کرد.
میاندوآب دارای ۸۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۵۲ هزار هکتار اراضی آبی و ۳۰ هزار هکتار اراضی دیم است و سالانه بیش از ۵۰ نوع محصول زراعی و باغی نزدیک به ۹۵۰ هزار تُن از این اراضی تولید میشود.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال / از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد که بنا بر آمارهای موجود تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرحهای مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجانغربی دارد.
دولت با اولویت قراردادن نجات دریاچه ارومیه، از سال ۱۳۹۳ برای اجرای طرحهای احیای دریاچه حدود ۳۵ هزار میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده است.
به واسطه بارشهای مناسب سال آبی جاری امیدواری به احیای این گنجینه آبی شمالغرب کشور و تحقق اهداف برنامهریزی برای بازگشت به تراز واسط دریاچه (حدود ۱۲۷۲ متر) بیشتر شده است.
حوضه آبریز این دریاچه با مساحت ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومترمربع یکی از ۶ حوضه آبریز اصلی کشور است.
۹۸۷۱/۶۱۸۵/۲۰۹۳