به گزارش روز چهارشنبه مرکز خبر حوزه، این استاد حوزه علمیه قم از محضر مراجع عظام تقلید و بزرگان حوزه همچون آیات بروجردی، امام راحل، علامه طباطبایی، محقق داماد و هاشم آملی بهره برد.
آیت الله حسین حقانی، اوّل اسفند سال ۱۳۱۳ شمسی در شهرستان زنجان در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد. و در اوائل تیر ماه ۱۳۳۰ شمسی بعد از خاتمه امتحانات کلاس نهم در تهران وارد حوزه علمیه قم شد.
در این هنگام حوزه علمیه قم تازه تعطیلات تابستانی خود را شروع کرده بود که تحصیلات علوم اسلامی را در هوای گرم تابستان سال ۱۳۳۰ هجری شمسی در قم شروع نمودن و دوره مقدماتی علوم اسلامی را در عرض سه سال (یعنی دوره نحو وصرف ومنطق ومعانی بیان وعلوم بلاغت در حد کتاب معمول حوزه های آنروز) نزد اساتید فن خواند.
بعد از طی دوره مقدمات دوره سطح را شروع و در عرض شش سال آنرا به پایان رساند. در این دوره از اصول فقه معالم الاصول مرحوم شیخ حسن فرزند شهید ثانی و کتاب قوانین الاصول تالیف مرحوم میرزای قمی جلد اول تا آخر باب نواهی و بعد از آن (شرح لمعتین) تالیف مرحوم شهید ثانی را که یک دوره کامل ومختصر فقه اسلام است در عرض دو و نیم سال خواندند و سپس (فرائد الاصول) شیخ انصاری (ره) و مجدد الاصول تالیف مرحوم آیة الله آخوند خراسانی را نزد اساتید فن از جمله مرحوم آیة الله مجاهدی گذراند.
این کتابهای متن در فقه و اصول در سطح عالی را نزد اساتیدی بزرگ از قبیل مرحوم آیة الله مجاهدی و آیة الله طباطبائی وغیر این دو از اساتید بزرگ آنروز تلمذ فرمودند ودر عرض این دروس مربوط به فقه واصول، (لئالی منظومه) مرحوم حکیم سبزواری (رحمه الله علیه) را (منطق وحکمت) را نزد اساتید بزرگ فلسفی آنروز گذراند.
بعد از خاتمه سطح دروه خارج سطح را نزد مراجع بزرگ آنروز متجاوز از ۲۲ سال شرکت کرد. در این بیست و دو سال مراجع و فقهاء ومدرسین بنام و معروفی بودند که ازمحضرشان استفاده نمود.
سه سال در اواخر عمر با برکت مرحوم آیت الله العظمی بروجردی در مسجد اعظم قم که مبحث قضا را شروع کرده بودند و بزرگان و اساتید و علماء بزرگ وقت در پای دروس این عالم فقیه متبحر شرکت می کرد و نوشته همه این دروس را به زبان عربی در اختیار دارند. در عرض این سه سال و بعد از آن نیز یک دوره اصول فقه را در محضر درس امام عزیز و راحل در مسجد سلماسی واقع در آخر کوچه آقازاده صبح ها شرکت می کردد و ضمناً در خارج اصول فقه مرحوم آیت الله محقق داماد در مسجد اعظم قم جلد ثانی (کفایة الاصول) سالها شرکت فرمود و از محضر پرفیض ایشان نیز استفاده برد و نیز یک دوره کامل در دروس اصول فقه مرحوم آیة الله آقای شیخ هاشم آملی (لاریجانی) شرکت نمود.
در حدود ۲۳ سال در دروس فقه مرحوم آیت الله آقای سید محمد کاظم شریعتمداری شرکت کرد و نیز سالیان متمادی در دروس فقه مرحوم آیت الله بروجردی شرکت کردند و همه درسهای ایشان دقیقاً به زبان عربی نوشته شده و موجود است. در عرض این دروس فقه و اصول در دروس فلسفه مرحوم آیت الله علامه طباطبایی شرکت نمود و از بزرگان و اساتید حوزه علمیه قم نیز در آن شرکت داشتند و فیضها بردند (رحمت خدا و درود فراوان بروان پاک او باد). وهیئت قدیم را همراه جمعی از فضلا در مدرسه فیضیه پیش حضرت آیت الله حاج شیخ محمد علی اردبیلی که در این علم گرچه قدیمی بود اما تبحری داشتند تلمذ نمود.
آثار علمی و پژوهشی آیت الله حقانی در عرض ۵۴ سال متجاوز از ۷۰۰ دفترچه ۲۰۰ برگی علمی وتاریخی و فقهی و اصولی و فلسفی می باشد.
مراسم تشییع پیکر آیت الله حقانی فردا پنجشنبه بیست و هفتم تیرماه ساعت ۱۰ صبح از مسجد آبشار به سوی حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار می شود.
۷۴۰۳/ ۶۱۳۳/