شاهرود- ایرنا - خانم مریم عاشوری را شاید خیلی ها نشناسند اما اگر برحسب اتفاق سری به روستای ابر بزنید کوچک و بزرگ او را می‌شناسند، او یک دختر کارآفرین روستایی است؛ زنی مثل بقیه زن‌های روستا، دلش بیشتر از هر چیزی برای زادگاهش می‌تپد و با روحیه مثال‌زدنی و پشتکاری عجیب به آبادانی روستای زادگاهش فکر می‌کند.

در ابتدای جاده منتهی به جنگل زیبای ابر، فروشگاه صنایع دستی کوچکی را می‌بینید که در تمام قفسه‌های آن دست بافته‌های سنتی و گیاهان دارویی برای فروش چیده شده و تصویری چشم نواز ایجاد کرده است.

دیوار به دیوار این فروشگاه منزل پدری خانم عاشوری قرار دارد که با دعوت این بانوی هنرمند برای دیدن کارگاه گلیم بافی وارد حیاط خانه می‌شوم.
کارگاهی کوچک و نسبتاً تاریک با دیوارهای کاهگلی و چند دستگاه دست بافته‌های سنتی، که آرزوهایی بزرگی را برآورده می‌کند.
خانم عاشوری کمبود امکانات را علت استفاده از این مکان غیر استاندارد عنوان می‌کند.
اما با وجود تمام مشکلات این بانوی کارآفرین روستای ابر ثابت کرده است با یک کارگاه کوچک و ساده هم می‌توان برای بانوان روستا فرصت شغلی ایجاد کرد و آرزوهای بزرگی را محقق ساخت.
عاشوری در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا گفت: کارآفرینی به ظاهر شاید ساده به نظر بیاید، اما در واقع مشکلات خودش را دارد، یک کارآفرین باید ایده داشته باشد و به سادگی مأیوس نشود.
بانوی کارآفرین روستای ابر، با بیان اینکه هرکس در این راه قدم برداشته و افرادی را به نان و نوایی برساند ثوابی بزرگ نصیبش می‌شود، یادآورشد: با ایجاد شغل می‌توانیم جلوی آسیب‌هایی که بر اثر بیکاری ایجاد می‌شود را بگیریم.
وی افزود: با توجه به اینکه تنها کارگاه گلیم بافی در شهرستان شاهرود هستیم از سوی هیچ اداره و نهادی حمایت نشده و با سختی کارگاه را اداره می‌کنم، تا نکند درب آن بسته شود و عده‌ای از نان خوردن بیفتند.
عاشوری درخصوص هنر گلیم بافی گفت: گلیم بافی حرفه‌ای است که هنرهای زیادی را با خود به همراه دارد و به عنوان یکی از شغل‌های پر درآمد زنان خانه دار می‌توانند از آن برای بافت کیف، کوسن و دست بافت‌های دیگر استفاده کنند.
این هنرمند کارآفرین با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱ نفر به صورت مستقیم و حدود ۱۰ نفر غیر مستقیم در این کارگاه مشغول هستند افزود: نخ و مواد اولیه برای بافت را به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌دهد و در پایان کار هم دست بافته‌ها را از هنرجویان خریداری می‌کند و برای فروش در نمایشگاه قرار می‌دهد.
وی افزود: با اینکه ۶ سال است که این کارگاه در روستا راه اندازی شده هیچ حمایتی نشده ایم و به تنهایی و با وجود مشکلاتی مانند پرداخت هزینه بافنده‌ها و هزینه مواد اولیه این مکان را اداره می‌کنم.
عاشوری با اشاره به اینکه حدود ۹۸ درصد خانم‌های روستای ابر گلیم بافی هستند یادآورشد: اگر حمایت شوم کارگاهی به صورت ثابت راه اندازی و آموزش و اشتغال بیشتری ایجاد می‌شود.
این بانوی کارآفرین استقبال گردشگران برای بازدید از جنگل ابر را ایده اصلی راه اندازی این کارگاه عنوان کرد و افزود: یک سال اول را به تنهایی و با دست فروشی نزدیک منزل محصولات را به فروش می‌رساندم، بعد از مدتی این کارگاه و فروشگاه راه اندازی شد.
وی خاطرنشان کرد: پروانه اصلی کارگاه به نام گلیم بافی است و هم اکنون مجوز خانه صنایع دستی داریم.
عاشوری با اشاره به اینکه سه روز در هفته در خیریه سرای هدایت شاهرود به تعدادی از بانوان آموزش می‌دهد ادامه داد: اگر فردی واقعاً قصد کار داشته باشد برایش وقت می‌گذارم و به صورت رایگان آموزش می‌دهم.
این بانوی هنرمند یادآورشد: در ۶ ماهه اول سال به علت استقبال و حضور گردشگران بیشتر روی فروش کار می‌کنیم و در ۶ ماهه دوم سال نیز روی تولید محصولات وقت می گذاریم‌.
وی تصریح کرد: نوروز هر سال در نمایشگاه صنایع دستی شرکت می‌کنیم.
عاشوری گفت: به علت حمایت نشدن و عدم توان تهیه مواد اولیه تصمیم گرفتیم با فروش سوغات ابر و گیاهان دارویی مانند چای کوهی، پونه، گزنه و گیاهان دیگر کمبود سود و تأمین هزینه‌ها راجبران کنیم.
وی افزود: از شهرهای دور و نزدیک گردشگران تماس می‌گیرند و سفارش گیاهان دارویی می‌دهند و ما هم تهیه و برایشان می‌فرستم.
بانوی کارآفرین روستای ابر از بی مهری و عدم حمایت بخشداری، دهیاری و میراث فرهنگی گفت و اینکه در این روستا به هر فردی که هنری می‌داند و بیاید کمک می‌کنم.
ابر یکی از روستاهای شهرستان شاهرود در استان سمنان ایران است.
روستای ابر یکی از زیباترین روستاهای ایران با بافتی پلکانی و ییلاقی است، و کهن‌ترین جنگل جهان جنگل زیبای هیرکانی ابر در این روستای نمونه گردشگری قرار دارد.
این روستا با مردمانی خونگرم و مهمان نواز هر ساله میزبان هزاران گردشگر از سرتا سر دنیا می‌باشد و اهالی این روستا به زبان‌های فارسی و ترکی سخن می‌گویند.

۷۳۵۹/‏۶۱۶۷