محمدرضا سنگ سفیدی روز چهارشنبه در نشست تبیین مدیریت فرهنگی حجاب و عفاف در بیرجند افزود: یکی از منابع موجود در خصوص عفاف و حجاب کتاب شهید مطهری است که در ۴۰ سال قبل نوشته است.
وی با بیان اینکه حجاب از روی ترس پایدار نیست اظهار داشت: خانوادهها منابع استدلالی قوی ندارند تا فرزندان به این باور برسند که حجاب یک ارزش است.
مدیر مرکز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی شورای فرهنگی عمومی استان خراسان رضوی با اشاره به نقشهایی از حجاب زنان در سنگ نگارههای تخت جمشید گفت: در هیچکدام از این نقشها بیحجابی یا بدحجابی دیده نمیشود لذا باید به دنبال عقبههای ارزشی در این حوزه باشیم.
وی با تاکید بر اینکه مباحث منطقی و استدلالی در مورد حجاب بسیار مهم است، اما کافی نیست ادامه داد: گام بعدی ایجاد باورمندی به این ارزشها است که با ترویج، تثبیت و تعمیق امکان پذیر خواهد بود.
سنگ سفیدی نظام خانواده، رسانه و هنر، نظام آموزشی و نظام روحانیت را از ابزارهای ایجاد باورمندی در جامعه عنوان کرد و گفت: کارآمدترین این ابزارها رسانه و هنر است که باید مورد توجه واقع شود.
وی با بیان اینکه حجاب یک نماد برای رفتار عفیفانه است افزود: اگر حیا رقم بخورد متناسب با آن عفت به وجود میآید و نتیجه حجاب به عنوان یک نماد پذیرفته خواهد شد.
مدیر مرکز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی شورای فرهنگی عمومی استان خراسان رضوی یادآور شد: یکی از معضلات مسایل فرهنگی این است که مشکلات را خوب نمیشناسیم.
وی با بیان اینکه تشخیص درست نیمی از درمان است افزود: پدیدهها و آنچه حاصل رفتار انسان است قابل تفکیک به مسایل فرهنگی و اجتماعی نیست، اما مدیریت پدیدهها را میتوان به مدیریت فرهنگی و اجتماعی تقسیم کرد.
سنگ سفیدی با اشاره به نحوه مدیریت و مواجهه با رفتار نابهنجار از جمله بیحجابی و بدحجابی بیان کرد: در مدیریت فرهنگی باید اول باور مردم در خصوص ارزشها تقویت شود.
وی افزود: دین و عقل منابعی تعیین کننده ارزشها محسوب میشود و باید مردم به وسیله این ۲ منبع درک کنند که عفاف و حجاب یک ارزش است.
۹۸۹۳* ۶۰۵۴
تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۷
بیرجند- ایرنا- مدیر مرکز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی شورای فرهنگی عمومی استان خراسان رضوی گفت: یکی از مشکلات حوزه عفاف و حجاب در جامعه ضعف منابع علمی و تئوری است.