بیش از ۶۰ درصد بیماری هایی که انسان درگیر می شود و همچنین بیشر بیماری های نوپدید، مشترک بین انسان و دام است که با توجه به این موضوع وظیفه اصلی دامپزشکی، کنترل این نوع بیماری هاست.
بروسلوز (تب مالت)، هاری، آنفلوانزای فوق حاد طیور، شاربن (سیاه زخم)، کیست هیداتیک و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از مهم ترین بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: برای جلوگیری از شیوع بیماری های واگیر و مشترک بین انسان و دام رعایت نکات بهداشتی تنها راه پیشگیری از ابتلا به این نوع بیماری ها است.
دکتر محمد جانباز روز چهارشنبه درهمین زمینه افزود: این بیماری ها از جمله تب کریمه کنگو در روزهای گرم سال فعالیت بیشتری دارد و باعث انتقال این بیماری های خطرناک به انسان میشود.
وی بیان داشت: کَنه عامل انتقال بیماری تب کریمه کنگو است که مردم باید مراقب آن باشند.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان اظهارداشت: مردم از لبنیات پاستوریزه و فرآورده های خام دامی بویژه گوشت قرمز و سفید مورد تایید دامپزشکی که در مراکز مجاز و پروانه دار فعالیت می کنند، استفاده کنند.
جانباز گفت: از کشتار هرگونه دام بدون نظارت دامپزشکی و خارج از محیط کشتارگاه نیز خودداری شود و از تماس با پوست، لاشه، خون و ترشحات دام آلوده بپرهیزید.
وی یادآورشد: ایجاد سلامت عمومی در تمام سطوح مستلزم آگاهی فردی، رعایت اخلاق و وجدان بیدارو مسوولیت پذیری تمام مردم است.
این مسوول ادامه داد: با همکاری با همدیگر و نظارت لازم هدفمند می توان بر مشکلات و معضلات فائق آمد و رعایت اصول بهداشتی علاوه بر رونق تولید، تولید پایدار را باعث می شود.
در واقع انتقال بیماری از دام به انسان در طول سال های گذشته اهمیت دوچندان پیدا کرده و در حال حاضر نه تنها از نظر بهداشت و سلامت، بلکه از نظر اقتصادی نیز جایگاه خاصی دارد.
واکسیناسیون بهترین راه برای جلوگیری از شیوع بیماری های مشترک دام و انسان است که به صورت مستمر از سوی ادارات دامپزشکی در سراسر کشور و در استان هرمزگان انجام می شود.
یکی از مهم ترین اهداف واکسیناسیون دام های سنگین و سبک پیشگیری از شیوع انواع بیماری های مشترک بین انسان و دام است که می تواند از بروز بیماری ها جلوگیری کند.
۷۱۹۵/۶۰۴۸